Ārzemēs
Austrālija un Jaunzēlande evakuēs savus pilsoņus no nemieru pārņemtās Jaunkaledonijas
(papildināts)
Austrālija un Jaunzēlande evakuēs savus pilsoņus no nemieru pārņemtās Jaunkaledonijas (papildināts)
Sadegušas automašīnas, ceļu barikādes, izlaupīti veikali un neierasti daudz kārtībsargu – tās šobrīd ir ierastas ainas Francijai piederošās Klusā okeāna salu grupas Jaunkaledonijas galvaspilsētas Numea ielās. Šo vietu jau nedēļu pārņēmuši protesti un plašas nekārtības pēc tam, kad Francijas likumdevēji lēma par labu iecerei paplašināt to cilvēku loku, kuriem ļauts balsot vietējās vēlēšanās. Arhipelāga pamattautas kanaku pārstāvji uzskata, ka tā tiks mazināta viņu politiskā ietekme uz procesiem šajā ceļotāju iecienītajā zemē.
Lietuvas prezidents: Mums ir informācija par jaunu sabotāžas aktu iespējamību
Lietuvas prezidents: Mums ir informācija par jaunu sabotāžas aktu iespējamību
Lietuvas rīcībā ir informācija, ka varētu turpināties sabotāžas akti, ko īsteno Krievijas savervētas personas, otrdien paziņoja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda, komentējot vairāku personu aizturēšanu Polijā aizdomās par sabotāžas aktiem šajā valstī un lielveikala "Ikea" dedzināšanu Viļņā. 
Indijai tuvākajos gados vajadzētu radīt 115 miljonus darbvietu
Indijai tuvākajos gados vajadzētu radīt 115 miljonus darbvietu
Indijā tuvākajos sešos gados ir jārada 115 miljoni darbvietu, jo arvien vairāk cilvēku sāk strādāt. Tas savukārt liecina, ka Dienvidāzijas valstij ir jāpalielina pakalpojumu un ražošanas apjoms, lai ekonomika turpinātu attīstīties, ar atsauci uz pētījumu vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg".
Zviedrijā notiek pirmās NATO mācības ar 800 desantnieku līdzdalību
Zviedrijā notiek pirmās NATO mācības ar 800 desantnieku līdzdalību
Zviedrijā nolaidušies 800 izpletņlēcēji, lai kopīgi trenētos stāties pretī iespējamai agresijai. Šāda iespaidīga gaisa desanta ierašanās nekad iepriekš nav bijusi. Zviedrijā, kas nesen kļuva par Rietumu militārās alianses dalībvalsti, sākušās pirmās lielās NATO mācības.
Ukrainas armija kontrolē vairāk nekā pusi Vovčanskas pilsētas
(papildināts)
Ukrainas armija kontrolē vairāk nekā pusi Vovčanskas pilsētas (papildināts)
Turpinoties kaujām Harkivas apgabala ziemeļos, Krievijas armija joprojām cenšas ieņemt dzīvojamos rajonus Vovčanskas pilsētā, taču pilsētas aizstāvji turpina nepieļaut ienaidnieka nostiprināšanos teju nopostītajā Vovčanskā. Ukrainas armija pavēstījusi, ka tā kontrolē vairāk nekā pusi pilsētas teritorijas.
Starptautiskās Krimināltiesas prokurors prasīs izdot «Hamās» un Izraēlas līderu aresta orderus
(papi...
Starptautiskās Krimināltiesas prokurors prasīs izdot «Hamās» un Izraēlas līderu aresta orderus (papildināts)
Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) galvenais prokurors Karīms Hans pirmdien intervijā telekanālam CNN paziņojis, ka SKT gatavojas izdot gan "Hamās" līderu, gan Izraēlas premjera Benjamina Netanjahu aresta orderus. Viņiem draud apsūdzības kara noziegumos un noziegumos pret cilvēci, kas saistīti ar 7. oktobrī notikušo "Hamās" uzbrukumu Izraēlai un sekojošiem Izraēlas atbildes triecieniem Gazas joslā.
Ultrakonservatīvs līderis ar pretrunīgu pagātni. Kas bija Irānas prezidents Ibrahims Raisi
Ultrakonservatīvs līderis ar pretrunīgu pagātni. Kas bija Irānas prezidents Ibrahims Raisi
Irānā pēc prezidenta Ibrahima Raisi nāves izsludinātas piecas sēru dienas. Viņš kopā ar ārlietu ministru Hoseinu Amiru-Abdollahiju un vairākiem citiem cilvēkiem svētdien Austrumazerbaidžānas provincē gāja bojā helikoptera avārijā. Sabiedrībā ziņas par Raisi nāvi tiek uztvertas ļoti dažādi, sērām mijoties pat ar svinēšanu. Pretrunām pilna bijusi arī viņa karjera un ceļš līdz prezidenta krēslam.
Lielbritānijā ziņojums vaino kuģus ostas pilsētās lielākā gaisa piesārņojumā nekā auto; nozare nepie...
Lielbritānijā ziņojums vaino kuģus ostas pilsētās lielākā gaisa piesārņojumā nekā auto; nozare nepiekrīt
Dažās Apvienotās Karalistes ostas pilsētās kuģi rada lielāku gaisa piesārņojumu nekā automašīnas, apgalvots jaunākajā vides novērtējuma ziņojumā, kurā pausts, ka desmit ostās, kurās ir vislielākais piesārņojums, 4000 kuģu rada aptuveni 1,75 reizes vairāk slāpekļa oksīdu nekā gandrīz viens miljons automašīnu, kas reģistrētas tajās pašās teritorijās. Tomēr nozare iebilst un ziņojumu sauc par kļūdainu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd