Grāmata par 20 simboliskām un sargājošām latvju zīmēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgādā" Pūce" izdotaja grāmata "Latvju sargājošās un spēka zīmes", kurā aprakstītas divdesmit latvju zīmes, to simboliskā, spēcinošā un sargājošā nozīme. Zīmes mākslinieciski attēlotas grafiski un ornamentāli.

Grāmatas autore ir apgāda vadītāja un redaktore Daina Garokalna, bet dizainu veidoja māksliniece Irēna Ansava.

Autore min, ka gan svētkos, gan nereti arī ikdienā ir vēlme rotāties ar vecmāmiņas saktiņu, kurā mirdz latvju saulīte, vai aplikt rokassprādzi ar senajām zīmēm. Ikreiz tiek saņemta labvēlīga enerģija, un noskaņojums kļūst pacilājošāks. Tas liecina, ka zīmes mūs dvēseliski sasaista ar tūkstošgadīgo pagātni, ar senču pieredzi, pasaules redzējumu. Tās palīdz garīgi sakārtoties.

Zīmes ir attiecību saite starp cilvēku un mītiskās pasaules spēkiem Dievu, Laimu, Māru, Pērkonu... Mūsu senči zīmēm piedēvēja enerģētiskas spējas. Gadu tūkstošos viņi zīmes pārbaudīja, tās strādā un pasargā.

Grāmata ir rosinājums iepazīt zīmes un izvēlēties tās, kuras kalpos, vai nu konkrētajai tā brīža vajadzībai vai arī kļūs par savējo turpmākajā dzīvē. Saulīte - gaišumam un harmonijai, Ugunskrusts - enerģijai un aizsardzībai, Māras zīme - veselībai un auglībai, Jumis - labklājībai... Ar domām jācenšas pieslēgties zīmes enerģētikai. Īsto katram pateiks priekšā intuīcija.

Kā zīmes darbojas? Svarīgi ir rast saikni ar zīmi. Katra no latvju zīmēm ar savu formu vien ietekmē mūsu apziņu. Ja zīmi vēl piepildām ar domu spēku, tad tā aktivizējas, kļūst par simbolu, kurš nodibina enerģētisku saikni ar norisēm dabā.

Latvietis, kurš izmanto senču radītās zīmes, saslēdzas ar to, kas glabājas viņa zemapziņā, - pieaug garīgais spēks. Un tad vairs nav nozīmes, vai zīme darināta zeltā, sudrabā, veidota no papīra vai uz tā uzzīmēta. Zīmi var uzvilkt pat gaisā. To darot, svarīgi ir koncentrēt domas un uzmanību, tad palīdzība izpaužas visspēcīgāk.

Uzskata, ka zīmes nenes ļaunumu. Ja kāds ar zīmju palīdzību vēlas uzsūtīt slimību vai kādu citu nelaimi otram, tad ļaunums vēl sparīgāk vērsīsies pret pašu sūtītāju.

Grāmatas "Latvju sargājošās un spēka zīmes" atvēršanas svinības notiks 20.novembrī plkst.17 Jāņa Rozes grāmatnīcā t/c Spice (Lielirbes ielā - 29).

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti