Palīdzēs Baltinavas kinoskatītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla ieskaņas pasākumā trešdienas vakarā būs redzams ievērības cienīgs Eiropas kino - kinoteātrī "Splendid Palace" varēs noskatīties skandalozā Eiropas režisora Fransuā Ozona filmu "Jaunā draudzene". Tā būs filmas Latvijas pirmizrāde.

Visi šīvakara seansa laikā savāktie līdzekļi tiks novirzīti Baltinavas kultūras nama kino izrādīšanas iespēju uzlabošanai. Rīgas Starptautiskā kino festivāla producente Aija Bērziņa stāsta, kā radās ideja atbalstīt Baltinavu:

„Mums prieks, ka ar šo filmu varam veikt simbolisku dāvinājumu – esam festivāls, kas domā vispirms par skatītājiem. Lai filma nonāktu līdz skatītājiem, tā jārāda uz ekrāna. Tāpēc ienākumus nolēmām dāvināt reģionā kādam kinoteātrim, lai šis iespējas uzlabotu? Kāpēc Baltinava? Tu izrādīšanas iespējas ir zemā līmenī.”

Iespēja redzēt filmu vēl šogad skatītājiem būs vēl Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā no 2. līdz 12. decembrim, bet kinoteātru repertuārā filma varētu parādīties vien nākamgad. Filma "Jaunā draudzene" ir trāpīgs Eiropas vidusšķiras portretējums, kas ārēji nevainojamā pasaulē spēj pamanīt cilvēku savstarpējo attiecību maldus, apslēptākās ilgas, vēlmi pārkāpt robežas.

Klēra (Ainaisa Demustjē) ļoti pārdzīvo savas labākās draudzenes nāvi – viņas bijušas tuvas kopš bērnības, kopā pieaugušas un pat vienlaicīgi apprecējušās. Tikmēr bēdu nomāktais atraitnis (Romēns Duriss) piedāvā Klērai interesantu veidu kā cīnīties ar sērām...

Filmas režisors Fransuā Ozons veiksmīgi spēlējas ar žanriem un skatītāju gaidām veikli pārslēdzoties no drāmas uz komēdiju un otrādi, eleganti apvienojot ironiju ar ģimenes attiecību, mātišķuma un kaislību izpēti.

Kinofilma uzņemta pēc angļu rakstnieces Rutas Rendelas slavenā stāsta motīviem, rakstniece zināma kā veiksmīga detektīva žanra meistare, ar kuras darbiem labprāt strādājuši tādi grandi kā Pedro Almodovars un Klods Šabrols.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti