«Lattelecom» šī gada pirmajā ceturksnī par 14% palielinājis peļņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums „Lattelecom” šī gada pirmajā ceturksnī par 14% kāpinājis grupas tīro peļņu, sasniedzot 8,6 miljonus eiro, kas ir par 1,1 miljonu vairāk nekā attiecīgajā periodā 2014.gadā, liecina koncerna neauditētie finanšu rezultāti.

Būtiskākais ieņēmumu pieaugums par 12% ir televīzijas biznesā, savukārt ieņēmumi no platjoslas pakalpojumiem palielinājušies par 3%, salīdzinot ar šādu periodu pērn.

Tāpat par 13% ir pieaudzis „Lattelecom” optiskā interneta lietotāju skaits, un pašlaik vairāk nekā 490 000 mājsaimniecību visā Latvijā tas ir pieejams. „Lattelecom” sācis interneta tīkla modernizāciju, ieguldot 3,5 miljonus eiro, lai līdz šī gada beigām 180 000 klientiem arī ārpus pilsētu centriem būtu pieejams internets ar ātrumu līdz 60Mbit/sek.

„Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis norāda uz Eiropas mērķi līdz 2020.gadam pusei valsts iedzīvotāju nodrošināt piekļuvi interneta ar ātrumu vismaz 100 Mbit/s. Latvija to sasniegusi 2014.gadā.

„Lattelecom” grupā ir pieci uzņēmumi: „Lattelecom”, „Lattelecom BPO”, „Citrus Solutions”, „Lattelecom Technology” un „Baltijas Datoru akadēmija”. "Lattelecom" pieder arī 23% SIA „Latvijas Mobilais telefons” daļu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti