Laika ziņas
Gaisa temperatūra daudzviet noslīdējusi līdz pēdējo gadu zemākajai atzīmei
(papildināts)
Gaisa temperatūra daudzviet noslīdējusi līdz pēdējo gadu zemākajai atzīmei (papildināts)
Pirmdienas rīts Latvijas lielākajā daļā ir aukstāks par -20 grādiem, austrumu novados sals dažviet sasniedz -30 grādus, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Naktī uz pirmdienu Madonā un no rīta arī Mērsragā labots 8. janvāra minimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.
Ūdenslīmeņa kāpums Daugavā pie Jēkabpils mitējies; novadā cer uz salu
(papildināts)
Ūdenslīmeņa kāpums Daugavā pie Jēkabpils mitējies; novadā cer uz salu (papildināts)
Pļaviņu ūdenskrātuvē pie Zeļķiem un Jēkabpils ūdens līmeņa kāpums uz kādu brīdi sala ietekmē ir mitējies, Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) hidroloģe Līga Klints. Viņa norādīja, ka situācija Daugavā ir nestabila un, sākoties atkusnim, varētu atsākties plaša vižņu un ūdens masu kustība.
Jaunnedēļ gaisa temperatūra vietām atkal pakāpsies virs nulles
Jaunnedēļ gaisa temperatūra vietām atkal pakāpsies virs nulles
Kamēr pirmā janvāra nedēļa aizvadīta ar aukstu un sniegotu laiku, otrā jaunā gada nedēļa nesīs pārmaiņas – jaunnedēļ intensīvi nokrišņi nav gaidāmi, kā arī siltā gaisa masa, kas pakāpeniski ieplūdīs Latvijas teritorijā no rietumiem, nesīs īslaicīgu atkusni, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.
Sāk paaugstināties ūdenslīmenis Jēkabpilī; spēkā oranžais brīdinājums
(papildināts)
Sāk paaugstināties ūdenslīmenis Jēkabpilī; spēkā oranžais brīdinājums (papildināts)
Naktī uz sestdienu, 6. janvāri, sācis paaugstināties ūdenslīmenis Daugavā pie Jēkabpils, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Tā kā Latvijā iestājies bargs sals, gan iekšzemes, gan piekrastes ūdeņos turpinās intensīva ledus veidošanās. Valsts centrālās un austrumu daļas upēs ledus veidošanās izraisīja krasas ūdenslīmeņa svārstības, bet Pļaviņu ūdenskrātuvē notiek ļoti spēcīga vižņu blīvēšanās.
Izplatīts brīdinājums par stipru salu
Izplatīts brīdinājums par stipru salu
Valsts centrālajā un austrumu daļā izplatīts dzeltenās un oranžās pakāpes brīdinājums par gaidāmo salu, liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) tīmekļvietnē. Galvaspilsētā nakts laikā aukstums varētu sasniegt -20 grādu atzīmi, bet galējos valsts austrumu rajonos – pat pietuvoties -30 grādu atzīmei.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd