Toms Treibergs

LTV un Latvijas Radio kultūras raidījumu žurnālists

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Toms Treibergs: Kā kultūrai kļūt populārai?
Toms Treibergs: Kā kultūrai kļūt populārai?

Šobrīd raidījumam „100g kultūras” dots uzdevums radīt jaunu formātu, kura uzdevums būtu piesaistīt tik lielu auditoriju, lai nacionālā pasūtījuma izpilde sagādātu nevis galvassāpes, bet noritētu pēc likumā norādītajiem priekšrakstiem. Uzdevuma devēji ir Latvijas Televīzijas valde, kuras darbību raksta autors respektē, ticot, ka jaunā druvā jauna izkapts allaž ir svētība.

Toms Treibergs: Atceltā māksla
Toms Treibergs: Atceltā māksla

Ažiotāža ap Valmieras teātra izrādi „Daugava”, kuru teātra vadība tomēr nolēma neiekļaut repertuārā, ir viļņveidīga. Pārspriedumi par teātra rīcību un režisora Mārtiņa Eihes atbildību uzvirmo gan sarunās aci pret aci, gan diskusijās tīmekļa vidē.

Toms Treibergs: Ienirt notikumu okeānā
Toms Treibergs: Ienirt notikumu okeānā

Svētdien demonstrētajā raidījuma „100 g kultūras” balvas „Kilograms kultūras” pasniegšanā kā Gada notikums kultūrā – pēc skatītāju balsojuma – izzīmējās jaunais Bībeles tulkojums latviešu valodā. Sekojot balsojuma attīstībai, jāatzīst, ka neviens no abiem kandidātiem - finālistiem (Cēsu mākslas festivāls un projekts „Sodums. Uliss. Vīrieša ceļojums”) nepietuvojās līdera pozīcijai balsu skaita ziņā. Protams, tas gan neatņem šo norišu līdzvērtīgo būtiskumu mūsu kultūras telpā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd