Ziņas
Pamatskolēni drīkstēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas
(papildināts)
Pamatskolēni drīkstēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas (papildināts)
Pamatskolas skolēni drīkstēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves. To paredz Saeimā galīgajā lasījumā atbalstītās izmaiņas Izglītības likumā. Atsakoties no krievu valodas apmācības līdz šī gada 21. jūnijam, citu svešvalodu kā otro svešvalodu varēs apgūt jau no nākamā mācību gada. Vienlaikus likums paredz iespēju pabeigt iesāktu krievu valodas apmācību.
Torņakalnā ar esošajiem satiksmes ierobežojumiem dzelzceļa pārvadu Altonavas ielā var izmantot vēl 2...
Torņakalnā ar esošajiem satiksmes ierobežojumiem dzelzceļa pārvadu Altonavas ielā var izmantot vēl 2 gadus
Šonedēļ Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departaments saņēmis speciālās inspekcijas atzinumu par satiksmes pārvada pār dzelzceļu Altonavas ielā tehnisko stāvokli, un pēc pārvada konstrukciju izpētes un analītiskajiem aprēķiniem nolemts, ka uz pārvada saglabās esošo satiksmes organizāciju. Pie esošajiem apstākļiem pārvadu var turpināt ekspluatēt vēl divus gadus, regulāri veicot tā tehniskā stāvokļa pārbaudi, informēja Rīgas domē. 
Krievija vervē indiešus karošanai Ukrainā
Krievija vervē indiešus karošanai Ukrainā
Indijas drošības dienesti ir aizturējuši cilvēku tirdzniecībā iesaistītas personas, kuras ir vervējušas jaunus vīriešus, solot viņiem studiju un darba vietas Krievijā, bet pēc tam piespiežot viņus doties karot uz Ukrainu Krievijas spēku sastāvā.
Moldova vēlas svinēt 9. maiju kopā ar Eiropu, nevis Krieviju. Tas nokaitinājis Kremļa propagandistus
Moldova vēlas svinēt 9. maiju kopā ar Eiropu, nevis Krieviju. Tas nokaitinājis Kremļa propagandistus
9. maijā Latvijā atzīmējam Eiropas dienu. Pirms diviem gadiem arī nelielā Moldova izteica vēlmi pievienoties Eiropas Savienībai, un tas īpaši uzkurināja Krievijas propagandas kampaņu Moldovas virzienā. Tas, ka 9. maiju Moldova vēlas svinēt kopā ar Eiropu, ir veicinājis dezinformācijas izplatīšanu no Krievijas puses. Kāpēc un kā šo datumu Kremlis izmanto, izplatot dezinformāciju? 
Ministrs Sprūds: Latvijā palielināsies NATO sabiedroto spēku karavīru skaits
Ministrs Sprūds: Latvijā palielināsies NATO sabiedroto spēku karavīru skaits
Šobrīd Latvijā uzturas aptuveni 3000 NATO sabiedroto spēku karavīru, bet jau tuvākajos gados viņu skaits palielināsies, un tas ir būtisks signāls, ka Latvija ir aizsargāta un pastiprina savas spējas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds ("Progresīvie").
Zimbabvē ar jaunu «zelta valūtu» mēģina atjaunot iedzīvotāju uzticību vietējai naudai
Zimbabvē ar jaunu «zelta valūtu» mēģina atjaunot iedzīvotāju uzticību vietējai naudai
Zimbabvē pirms mēneša apgrozībā tika laista jauna valsts valūta. Āfrikas kontinenta dienvidos esošā valsts ilgstoši mēģina stabilizēt ekonomiku. Tā savulaik atteicās no savas nacionālās valūtas par labu ārzemju valūtām. Neskatoties uz to, ka šī valūta ir piesaistīta zeltam un ārvalstu valūtu grozam, daudzus nepārliecina jaunā maksājuma līdzekļa stabilitāte. Turklāt daudzi turpina veikt darījumus ASV dolāros.
Lietuva izraudzīsies prezidentu; favorīts – «vidējais lietuvietis» Nausēda
Lietuva izraudzīsies prezidentu; favorīts – «vidējais lietuvietis» Nausēda
Karš Ukrainā un nepieciešamība palielināt valsts aizsardzības izdevumus ir visvairāk apspriestie jautājumi Lietuvā pirms svētdien gaidāmajām kaimiņvalsts prezidenta vēlēšanām. Lietuvas iedzīvotāji prezidenta amatā vēlas redzēt cilvēku, kurš labi orientējas ārpolitikā un spēs aizstāvēt valsts intereses starptautiski ģeopolitiski ļoti saspringtajā laikā. Tāpēc galvenie pretendenti uz uzvaru vēlēšanās ir pašreizējais prezidents Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd