Ziņas
Saeima vērtēs ieceri pirmsvēlēšanu debates rīkot tikai valsts valodā un pielīdzināt aģitācijai
(papi...
Saeima vērtēs ieceri pirmsvēlēšanu debates rīkot tikai valsts valodā un pielīdzināt aģitācijai (papildināts)
Saeima ceturtdien, 23. maijā, nodeva skatīšanai komisijās opozīcijas deputātu ierosinājumu pirmsvēlēšanu debates rīkot tikai valsts valodā, tās pielīdzinot priekšvēlēšanu aģitācijai. Likumprojekts vēl jāskata trijos lasījumos. Tikmēr izskan iebildumi, tostarp no Latvijas Žurnālistu asociācijas, norādot, ka debates kā žurnālistikas žanrs un formāts tiktu pielīdzināts politiskajai aģitācijai. 
Eiropas Komisija apmierināta ar Polijas progresu tiesiskuma atjaunošanā
Eiropas Komisija apmierināta ar Polijas progresu tiesiskuma atjaunošanā
Polijas valdība ir sasniegusi pietiekami lielu progresu tiesiskuma atjaunošanā valstī. Tādēļ Eiropas Komisija (EK) drīzumā varētu rosināt izbeigt 2017. gadā uzsākto pārkāpuma procedūru. Tomēr iesāktajām reformām šķēršļus vēl varētu likt Polijas prezidents Andžejs Duda, kurš atbalsta iepriekšējās valdības kursu. Varšavai beidzot ir pieejami arī ekonomikas atjaunošanas fonda līdzekļi, tomēr izskan bažas par laicīgu spēju šo naudu ieguldīt.
Nākotnē ar droniem varētu cīnīties pret latvāņiem
Nākotnē ar droniem varētu cīnīties pret latvāņiem
Kurzemē lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajā sabiedrībā (LPKS) "Durbes grauds" sadarbībā ar Lauku konsultāciju centru notikuši dronu izmantošanas paraugdemonstrējumi lauksaimniecībā. Šobrīd dronus Latvijā izmantojot vairāk nekā 10 saimniecībās, taču jau tuvākajā nākotnē šīs tehnoloģijas varētu izmantot daudz biežāk, jo tās ir videi draudzīgākas, dronu var izmantot mitrā laikā, kad ar traktoriem izbraukt nevar. Lauksaimnieki spriež, ka drons ir vēl viens palīgs, kā saimniekot jau tuvākajā nākotnē, un var tikt izmantots arī gliemju un pat latvāņu apkarošanai.
Ārpolitikas eksperte: Citas valstis var mēģināt izmantot Irānas vājuma brīdi
Ārpolitikas eksperte: Citas valstis var mēģināt izmantot Irānas vājuma brīdi
Irānas galvaspilsētā Teherānā tūkstošiem cilvēku trešdien apmeklēja nedēļas nogalē helikoptera avārijā bojāgājušā Irānas prezidenta Ibrahima Raisi bēru procesiju. Tuvo Austrumu politikas pētniece Sintija Broka spriež, ka Raisi nāve var ietekmēt situāciju reģionā, kur saskaras daudzu valstu intereses.
Francijas prezidents Makrons dodas apturēt nemierus Jaunkaledonijā
Francijas prezidents Makrons dodas apturēt nemierus Jaunkaledonijā
Divarpus nedēļas pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām Francijas prezidentam Emanuelam Makronam ir grūti koncentrēties uz proeiropeisko vēstījumu vēlētājiem, jo franču uzmanība vērsta uz situāciju ar noziedzību Francijā un nemieriem Francijas pārvaldītajā Jaunkaledonijā. Francijas prezidents trešdien devies uz tropisko salu arhipelāgu Jaunkaledoniju, lai rastu politisku risinājumu nemieriem.
Lielbritānijas parlamenta vēlēšanas notiks 4. jūlijā
(papildināts)
Lielbritānijas parlamenta vēlēšanas notiks 4. jūlijā (papildināts)
Lielbritānijas valdības vadītājs Riši Sunaks trešdien paziņoja, ka Lielbritānijas parlamenta vēlēšanas notiks 4. jūlijā. Sunaka vadītā Konservatīvā partija jau 14 gadus ir pie varas Lielbritānijā, taču sabiedriskās domas aptaujas rāda, ka pēc vēlēšanām pie varas varētu nākt pašlaik opozīcijā esošā Leiboristu partija.
Rīgā par ceriņu laušanu var saņemt sodu
Rīgā par ceriņu laušanu var saņemt sodu
Bojājot apstādījumus Rīgā, cilvēki var saņemt arī sodu. Ne tikai laužot puķes un kokus, bet arī ceriņu krūmus. Rīgas domē norāda – lai galvaspilsētā uzturētu "zaļo zonu", gadā tiek tērēts līdz pat vienam miljonam eiro.
Asins ziedošanā īpaši aktīvi ir reģioni
Asins ziedošanā īpaši aktīvi ir reģioni
Reģionos donoru kustība vēl ir jāattīsta, atzīst Asinsdonoru centrā, bet visaktīvākie ziedotāji ārpus Rīgas ir Zemgalē un Latgalē. Ārpus galvaspilsētas cilvēki ir atsaucīgi un Donoru centra darbinieki tur tiek īpaši gaidīti. Biežāk ziedo sievietes, un vidējais donora vecums ir 35–40 gadi. Speciālisti atzīst, ka aktīvāk jāiesaistās jauniešiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd