Ārzemēs
Parīze olimpisko spēļu gaidās pastiprina drošības pasākumus
Parīze olimpisko spēļu gaidās pastiprina drošības pasākumus
Grieķijā šonedēļ tika iedegta olimpiskā lāpa, kas sākusi ceļu uz Francijas galvaspilsētu Parīzi. 26. jūlijā tur notiks vasaras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija. Līdz olimpisko spēļu sākumam atlikušas nu jau mazāk nekā 100 dienas, un drošības dienesti aktīvi strādā, lai masu pasākumu laikā novērstu jebkādus drošības draudus.
ASV parlamenta balsojums par palīdzību Ukrainai gaidāms sestdien
ASV parlamenta balsojums par palīdzību Ukrainai gaidāms sestdien
ASV Pārstāvju palātas spīkers Maiks Džonsons trešdien beidzot izsludināja ilgi atlikto balsojumu par ASV militāro palīdzību Ukrainai, kā arī palīdzību Izraēlai. "Mēs sagaidām, ka balsojums par šo likumprojektu galīgo apstiprināšanu būs sestdienas vakarā," pavēstīja spīkers.
Ukraina ar jūras droniem medī okupantu kuģus
Ukraina ar jūras droniem medī okupantu kuģus
Par svarīgu ieroci Ukrainas Bruņoto spēku arsenālā ir kļuvuši jūras droni, ko Ukraina izmanto cīņā pret okupantu floti. Krievijas karakuģiem vieta ir jūras dzelmē – tieši tāda ir Ukrainas Aizsardzības ministrijas izlūkošanas 13. grupas vienības misija.
Krievijas raķešu uzbrukumā Černihivai nogalināti vismaz 17 cilvēki
(papildināts)
Krievijas raķešu uzbrukumā Černihivai nogalināti vismaz 17 cilvēki (papildināts)
Krievija trešdienas rītā uz blīvi apdzīvoto rajonu Černihivā raidīja trīs raķetes "Iskander". Bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 17, ievainoti vismaz 60, arī bērni. Smagi izpostītas ir vairākas daudzstāvu ēkas, bojājumi nodarīti slimnīcai un civilās infrastuktūras objektiem. Jau no paša rīta pilsētā sākās glābšanas darbi.
Horvātijā vēlē parlamentu – uzmanības centrā korupcijas apkarošana, ekonomikas un drošības uzlabošan...
Horvātijā vēlē parlamentu – uzmanības centrā korupcijas apkarošana, ekonomikas un drošības uzlabošana
Trešdien vairāk kā 3,7 miljoni balsstiesīgo Horvātijas iedzīvotāju dosies uz vēlēšanu iecirkņiem, lai ievēlētu jauno valsts parlamenta sastāvu. Tāpat kā Latvijā, arī horvātus interesē ekonomiskā stāvokļa uzlabošana, korupcijas mazināšana un drošība. Šo vēlēšanu lielais nezināmais ir tas, kādā kombinācijā partijas vienosies izveidot topošo koalīciju.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd