Sports / Sporta politika
Latvijas sports kā glīts ledusskapis bez pienācīga satura. Saruna ar LTV žurnālistu Reini Ošenieku
Latvijas sports kā glīts ledusskapis bez pienācīga satura. Saruna ar LTV žurnālistu Reini Ošenieku
Latvijas Televīzija (LTV) turpina bērnu sporta sociālo projektu – iepriekš bija "Bērnu sporta uzrēķini", kur risināja to, kā vecāki pārmaksā par bērnu sportu. Turpinājums ir "Patiesā uzvara", lai izvērtētu, kas ir lielākās vērtības bērnu sportā. LTV sporta žurnālists Reinis Ošenieks sarunā "Sporta studijā" uzsvēra, ka mērķis ir veicināt sporta mīlestību, lai tā nepazustu neatkarīgi no sasniegto rezultātu līmeņa.
Ar saknēm Olimpiskajā komitejā: Kā tapa lēmums liegt trim Latvijas sportistiem valsts finansējumu
Ar saknēm Olimpiskajā komitejā: Kā tapa lēmums liegt trim Latvijas sportistiem valsts finansējumu
Marta sākumā plašu rezonansi izpelnījās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) lēmums apturēt ikmēneša pabalstus trim sportistiem – riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, kā arī tenisistei Aļonai Ostapenko. Iemesls nu jau atceltajai pabalstu apturēšanai bija dalība vienās sacensībās ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, kuri startē zem neitrāla karoga.
Iepriekš nežēlastībā kritušie Latvijas sportisti atgūs pilnu valsts finansējumu
(papildināts)
Iepriekš nežēlastībā kritušie Latvijas sportisti atgūs pilnu valsts finansējumu (papildināts)
Valsts finansētus pabalstus tomēr varēs saņemt arī Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti, kuriem atbalsts bija apturēts politisku argumentu dēļ. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) ir sagatavojusi grozījumus līgumā par valsts finanšu atbalstu LOV sportistiem, un ieviestās izmaiņas ļaus viņiem saņemt pilnu finansējuma apjomu, trešdien informēja ministrijā.
Mārupes novadā dibina sporta skolu, sākotnēji attīstīs BMX riteņbraukšanu
Mārupes novadā dibina sporta skolu, sākotnēji attīstīs BMX riteņbraukšanu
Lai uzlabotu un sakārtotu sporta izglītību, Mārupes novadā pašvaldība otrdien nolēma dibināt sporta skolu, liecina vietvaras publicētā informācija. Pēc apstiprinātā sporta skolas nolikuma plānots, ka sākotnēji tiks īstenota viena profesionālās ievirzes izglītības programma BMX riteņbraukšanā.
Attieksme svarīgāka par naudu: izcili Latvijas sportisti agresorvalstu ierobežošanā kļūst par grēkāž...
Attieksme svarīgāka par naudu: izcili Latvijas sportisti agresorvalstu ierobežošanā kļūst par grēkāžiem
Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir apturējusi ikmēneša pabalstu finansējumu sportistiem, kuri savā profesijā startē kopā sacensībās ar Krievijas un Baltkrievijas atlētiem. Lai ko arī teiktu lielie bosi, mazajam cinītim jeb sportistam parastajam, kas ir pašā ķēdītes apakšā, tiek ierādīts sēdēt pie ratiem kā vainīgajam par to, ka Krievija karo Ukrainā. 
Aptur valsts finansējumu pieciem Latvijas sportistiem tenisā un riteņbraukšanā
Aptur valsts finansējumu pieciem Latvijas sportistiem tenisā un riteņbraukšanā
Saskaņā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) līgumu ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) LOK otrdien valdes sēdē lēma par finansējuma pārtraukšanu riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, tenisistei Aļonai Ostapenko un vēl divām tenisistēm, kuri ir piedalījušies sacensībās kopā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, trešdien sarunā ar aģentūru LETA apliecināja LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.
Hokeja leģenda Hašeks intervijā LTV: Krievijai sportā nav vietas, atlētiem jāpalīdz ar bēgļu statusu
Hokeja leģenda Hašeks intervijā LTV: Krievijai sportā nav vietas, atlētiem jāpalīdz ar bēgļu statusu
Kad Latvijas hokeja fani sauca "Irbe kā mūris", čehiem ledus laukumos bija savs varonis - Dominiks Hašeks jeb Dominators. Tagad Hašeks asi iestājas par Ukrainu un publiski kritizē gan Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadību, kas negrasās noteikt krievu spēlētājiem kādus ierobežojumus, gan personiski uzrunā sporta organizācijas, kas par labu agresorvalstu sportistu dalībai starptautiskās sacensībās. 
Vairāk nekā 30 valstu valdības: Krievijas un Baltkrievijas sportistu neitralitātes statuss ir pārāk...
Vairāk nekā 30 valstu valdības: Krievijas un Baltkrievijas sportistu neitralitātes statuss ir pārāk neskaidrs
Vairāk nekā 30 valstu vadības pirmdien vēstulē Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) aicināja izskaidrot, ko tieši nozīmētu neitralitātes statuss Krievijas un Baltkrievijas sportistiem starptautiskās sacensībās un pirmkārt Parīzes olimpiskajās spēlēs, vēstīja aģentūra AP. Bez skaidri definētas neitralitātes abu agresorvalstu sportistu atgriešanās starptautiskā apritē ir priekšlaicīga, informēja vēstules autori.
Konstitucionālo tiesību eksperts: Latvijā tālāka sporta profesionāļu ierobežošana varētu būt nesamēr...
Konstitucionālo tiesību eksperts: Latvijā tālāka sporta profesionāļu ierobežošana varētu būt nesamērīga
Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas ("Jaunā Vienotība") iecere ierobežot Latvijas sportistus, kuri turpina piedalīties vienās sacensībās ar krievu un baltkrievu sāncenšiem, būtu vērsta pret augstāko meistarības līmeni sasniegušajiem pašmāju atlētiem. Konstitucionālo tiesību eksperts Jānis Sarāns uzskata, ka šāda rīcība varētu būt nesamērīga.
Latvijas izlase bez NHL spēlētājiem vai hokeja federācija bez valsts finansēm. Cik reāls scenārijs?
Latvijas izlase bez NHL spēlētājiem vai hokeja federācija bez valsts finansēm. Cik reāls scenārijs?
Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas ("Jaunā Vienotība") februāra sākumā sarunā Latvijas Televīzijā (LTV) paustais viedoklis, ka vietu Latvijas izlasē un valsts finansējumu nedrīkstētu piešķirt sportistiem, kas startē vienās sacensībās ar Krievijas un Baltkrievijas atlētiem, raisīja pamatīgu viļņošanos sporta aprindās, jo šāds risinājums tieši skartu gan Latvijas spēcīgākos hokejistus, gan tenisistus un riteņbraucējus.
Latvijas Biatlona federācijas bijušās prezidentes Brokas krimināllietas skatīšana kavējas jau divus...
Latvijas Biatlona federācijas bijušās prezidentes Brokas krimināllietas skatīšana kavējas jau divus gadus
Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kas jāmaina Latvijas sportā?" komanda pētīja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) bijušās prezidentes Baibas Brokas krimināllietu aizdomās par kukuļņemšanu no Latvijas būvniecības biznesa haizivīm. Tiesas sēdes jau divus gadus iestrēgušas Brokas prombūtnes dēļ, jo viņa šobrīd dzīvo Apvienotajos Arābu Emirātos. Prokuratūra tikmēr meklē dažādas iespējas, lai tiesas sēdēs pa īstam sāktu vētīt ierosināto krimināllietu. 
Jaunās dziesmas senās skaņas: mūžīgās tēmas par prioritātēm izskan sporta kongresā jau 2001.gadā
Jaunās dziesmas senās skaņas: mūžīgās tēmas par prioritātēm izskan sporta kongresā jau 2001.gadā
Laiki mainās, bet problēmas paliek nemainīgas – šo parunu droši var attiecināt uz Latvijas sportu. 2023. gada sākumā sporta funkcionāri un par sportu atbildīgās valsts amatpersonas aktīvi diskutē gan par jauna Sporta likuma izstrādi, gan prioritāšu noteikšanu, bet Latvijas Televīzijas sižets par 2001. gadā notikušo sporta kongresu liek secināt, ka arī pirms vairāk nekā 20 gadiem dienaskārtība Latvijas sporta druvā bija tāda pati.
Nacionālo sporta padomi turpmāk vadīs bez Ministru prezidenta
Nacionālo sporta padomi turpmāk vadīs bez Ministru prezidenta
Mazliet vairāk nekā mēnesi pēc jaunās valdības apstiprināšanas tapis zināms sporta politikas izstrādes komandas jeb Latvijas Nacionālas sporta padomes (LNSP) sastāvs. Tajā vairs nedarbosies Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"), bet vadītājas loma uzticēta izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai ("Jaunā Vienotība").
Sporta pakalpojumu sniedzēji prasa valsts atbalstu; ātra risinājuma gan nebūs
Sporta pakalpojumu sniedzēji prasa valsts atbalstu; ātra risinājuma gan nebūs
Vairāki nozīmīgi sporta nozares dalībnieki janvārī atklātā vēstulē prasīja nodrošināt valsts atbalstu krasi pieaugušo energoizmaksu dēļ un piedāvāja vairākus iespējamos risinājumus, kas gan varētu tikt ieviesti ne agrāk kā 2024. gadā. Latvijas Veselības un fitnesa asociācijas (LVFA), Tenisa savienības un Ledus haļļu asociācijas paspārnē ir apvienojusies lauvas tiesa visu privāto sporta infrastruktūras īpašnieku. 
Jaunākie
Interesanti