Kopābūt teātrī. Izrāžu izlase gan rāpotājiem, gan staigātājiem

Šonedēļ teātra izrāžu izlase patiesi pielāgota visiem vecumiem, sākot ar pašiem mazākajiem. Tāpat iespēja ir ne tikai noskatīties vai klausīties lugas, bet arī piedalīties sarunās par tām. 

Plašais teātra piedāvājuma klāsts Latvijā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Čuči, Spilventiņ!" Latvijas Leļļu teātrī

Pagājušajā nedēļā Latvijas Leļļu teātra repertuāram pievienojās Lienas Šmukstes izrāde "Čuči, Spilventiņ!", kas paredzēta pašiem mazākajiem skatītājiem no 9 mēnešu līdz 2 gadu vecumam.

Izrāde, kas paredzēta tieši šai mērķauditorijai, Leļļu teātrī ir pirmoreiz. "Čuči, Spilventiņ!" ir iespēja sajūtu līmenī iepazīties ar teātra vidi, to vērojot, sadzirdot, aptaustot un arī izrāpojot jauno mājīgo teātra Kamerzāli. Apmeklējumu veido 30 minūšu izrāde un 30 minūšu interaktīva kopābūšana ar izrādes galveno varoni Spilventiņu.

Izrāde veidota, izmantojot spēles, skaņas un atkārtojuma elementus. Spēlēšanās ar mazuli ļauj viņam apgūt jaunas iemaņas, zināšanas par apkārtējo pasauli, cilvēkiem un sevi pašu. Bērns mācās koncentrēties, sadzirdēt un komunicēt ar citiem.

"Heda Gablere. Atgriešanās" Nacionālā teātrī

6. martā pirmizrādi piedzīvoja Edmunda Freiberga "Heda Gablere. Atgriešanās" uz Nacionālā teātra lielās skatuves.

Stāsts par sievieti, ko audzinājis tēvs, un vīrieti, kas audzis rūpīgā sieviešu uzraudzībā. Viņu laulība noslēgta pavisam nesen, bet visiem ir skaidrs, ka tā nebūs laimīga savienība. Visiem, izņemot jauno vīru, zinātnieku Jergenu Tesmani. Heda mīlestībai piešķir pašu svarīgāko lomu dzīvē, bet dzīve nepakļaujas viņas ideāliem, tāpēc sarežģītās jūtas pret pavisam citu vīrieti kļūst postošas.

Tomēr stāsts ir arī par atgriešanos uz teātra skatuves pēc ilgākas pauzes, ko piedzīvo liela daļa radošā ansambļa – gan režisors Edmunds Freibergs, gan aktieri Madara Zviedre, Ģirts Liuziniks, Jēkabs Reinis un Ivars Puga.

"Orestija ar sievietes sirdi" – lasījums fon Stricka villā

8. martā fon Stricka villā notiks sengrieķu mītu varonēm veltīts sarunu vakars un lugas "Orestija ar sievietes sirdi" lasījums Gunas Zariņas izpildījumā.

Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā 8. martā pulksten 18.00 K.K. fon Stricka villā rīko sengrieķu mītu varonēm veltītu sarunu vakaru ar itāļu autores Džuzepīnas Norčas (Giuseppina Norcia) piedalīšanos. Vakarā paredzēts Džuzepīnes Norčas lugas "Orestija ar sievietes sirdi" lasījums Gunas Zariņas izpildījumā un saruna ar autori par mītu interpretāciju dažādos laikmetos.

"Orestija ar sievietes sirdi" lasījums 
"Orestija ar sievietes sirdi" lasījums 

Sarunā piedalīsies arī kinozinātniece Inga Pērkone, literatūrzinātnes doktore un dzejniece Anna Auziņa, kā arī teātra kritiķe un pētniece Kitija Balcare. Lugu latviešu valodā tulkojusi Dace Meiere. Lugas lasījuma iniciatore ir aktrise Guna Zariņa, kurai šis darbs rosinājis jaunus radošus meklējumus.

Savukārt 7. martā Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30, lugas autore un iestudējumu režisors Džanluka Barbadori aicina uz pēcpusdienas sarunu un debatēm par mīta lomu agorā jeb aktuālajā dzīves telpā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti