Patiesības mirklis – Liepājas Tautas fotostudijas «Fotast» 65. jubilejas izstāde

Liepājas muzejā šonedēļ atklāta apjomīga Liepājas Tautas fotostudijas "Fotast" 65. jubilejas izstāde "65".

Jubilejas izstādē skatāmas 65 melnbaltas fotogrāfijas no sešām fotostudijas pastāvēšanas desmitgadēm – Huberta Stankeviča, Ulda Brieža, Gunāra Kopštāla un citu autoru darbi.

Fotostudijas vadītājas Ivetas Herbstas vārdiem sakot, vienotā ekspozīcijā satiekas 51 autors – vairāku paaudžu fotogrāfi, kuri darbojušies dažādos laikmetos, pretējās politiskajās iekārtās, ar atšķirīgām tehniskajām un tehnoloģiskajām iespējām, profesionāļi un amatieri, bet radniecīgi mīlestībā uz fotogrāfiju.

Izstādes kuratore Dace Dēliņa-Lipska par izstādi "65"
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

Par Liepājas muzejā līdz 10. martam skatāmo foto izstādi vairāk stāsta izstādes kuratore Dace Dēliņa-Lipska: "Par pamatu mēs ņēmām katra autora mirkļa tvērumu, jo katrs autors tai brīdī ir runājis par kaut ko sev svarīgu, un šī stīga iet cauri visai izstādei – pie katra darba var stāvēt un iedziļināties, un sajust gan to laiku, gan pašu fotogrāfa personību, gan, protams, arī tīri vizuāli laikmets ir cits, politiskā iekārta ir cita, mēs daudz ko nezinām, varbūt neatceramies, savukārt tie, kas to atceras, tie atkal atsauc atmiņā. Tas viss saaužas kopā – gan jaunie autori, gan vecmeistari. Tāds patiesības mirklis, es teiktu."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti