Piedāvājam krāsainas, garšīgas un augošam organismam tik nepieciešamu uzturvielu bagātas receptes ikdienas pusdienu kārbām.
Sviestmaižu suši
Sastāvdaļas:
- 8 šķēlītes pilngraudu tostermaizes, kurām nogriezta garoza
- Sviests, lai apziestu sviestmaizes
Avokado pildījums:
- Puse avokado, sagriezta šķēlēs
- Pusīte citrona sulas
- 1 smalki sagriezta ledus salātu lapa
Tunča pildījums:
- 180 grami tunča savā sulā
- ½ selerijas kāta
- 2 ēdamkarotes majonēzes
Cāļa pildījums:
- 25 grami cāļa filejas, sagrieztas gabaliņos
- 125 grami kukurūzas
- 2 ēdamkarotes svaigā siera (der jebkurš svaigais siers bez piedevām)
- Viens lociņu kāts garšai
Recepte:
Trīs bļodiņās sajauc katru pildījumu atsevišķi. Uz līdzenas virsmas liek vienu tostermaizi ar nogrieztu garozu. Ar mīklas rullīti maizes šķēli nedaudz izrullē. Apsmērē to ar sviestu un kārto virsū tunča pildījumu. Viss receptē minētais tunča pildījums paredzēts četrām tostermaizes šķēlēm. Pēc tam šīm četrām šķēlēm pa virsu kārto avokado pildījumu. Katru šķēlīti satin suši un sagriež trijās daļās.
Ņem nākamās četras šķēles – arī tās izrullē nedaudz plānākas. Apziež ar sviestu, kārto pa virsu cāļa pildījumu un apber ar lociņiem. Arī šīs šķēlītes sarullē sviestmaižu suši un sagriež trīs daļās.
Uzkodai:
- Viens salmiņos sagriezts mazs burkāns
- Viena maza ābola daiviņas
- 220 ml ūdens vai augļu dzēriena bez pievienotā cukura
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2023. gada 13. septembrī.