Kesadilja un varavīksnes salāti
(recepte 1 porcijai)
Sastāvdaļas:
- 1 liela pilngraudu tortilja
- 30 grami čedaras siera
- 1 lociņu kāts
Salātiem:
- 50 grami baltu un sarkanu konservēto vai svaigi pagatavotu pupiņu
- 20 grami sagrieztas dzeltenās paprikas
- 20 grami sarkanu ķirštomātu
- 1 sagriezts burkāns
Pagatavošana:
Tortilju pārgriež uz pusēm. Vienu pusi liek uz sakarsētas pannas, pāri liek sarīvētu čedaru un lociņus, pāri visam klāj otru tortiljas pusi. Apcep, kamēr siers iekšpusē ir izkusis. Atdzesē un sagriež tortilju trīs daļās.
Pupiņas iepriekš vai nu pagatavo, vai izber no bundžiņas un kārtīgi noskalo. Liek bļodā, pievieno smalki sagrieztu papriku, tomātus un burkānu. Pārlej ar olīveļļu, garšai var pievienot mazu šķipsniņu sāls un piparu.
Uzkodām:
Sauja vīnogu
200 ml ūdens vai dzēriena bez pievienota cukura
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2023. gada 8. septembrī.