Krāsainie pastas salāti
Pamatēdiens
(recepte paredzēta divām porcijām)
Sastāvdaļas:
- 25 grami farfalle pastas (tauriņu makaroni)
- 2 gabaliņos sagrieztas bekona šķēles
- 15 grami svaigu, sakapātu spinātu
- 6 ķiršu tomāti, sagriezti uz pusēm
- Puse ēdamkarotes jeb 7 grami creme fraiche ar 30% tauku saturu
- Pustējkarote sinepju
Pagatavošana:
Nakti pirms skolas uzvāra pastu – ieteicams to pagatavot al dente jeb vārīt aptuveni vienu minūti mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma. Tad, kad pasta uzvārīta, karsto ūdeni nolej un pastu noskalo ar aukstu ūdeni.
Bļodiņā samaisa pastu, apceptu un gabaliņos sagrieztu bekonu, svaigus sakapātus spinātus, ķiršu tomātus, creme fraiche un sinepes. Visu rūpīgi apmaisa un uz nakti atstāj ledusskapī.
Uzkodām:
- Mandarīns
- Šķēlīte pilngraudu maizes
- 250 ml piena
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2023. gada 5. septembrī