Izstādes rīkotāji sola plašu ķirbju šķirņu klāstu – gan iecienītas un gadu gaitā jau pārbaudītas, gan jaunas rudens lielogu šķirnes. To vidū būs gan ēdamie, gan dekoratīvie ķirbji, gan arī dažādi citi ķirbjaugi – kabači, cukīni, patisoni, arbūzi, melotrijas jeb peļu arbūzi, tladiantas jeb sarkanie gurķi un momordikas jeb balzāmbumbieri.
Īpaša vieta izstādē atvēlēta krāšņajai un bagātīgajai šī gada piparu ražai – būs gan saldā paprika, gan aso piparu šķirnes.
Izstāde, kā ierasts, aicinās pievērst uzmanību ne tikai ķirbjaugu un piparu krāsai, formai, izmēram un garšas niansēm, bet arī bioloģiskajai vērtībai. Gan ķirbji, gan pipari ir svarīgs vitamīnu un dzelzs avots. Izstādes laikā speciālisti konsultēs par ķirbjaugu un piparu audzēšanu, kā arī to lietošanu uzturā un veselības veicināšanā.