Asociācijas izpilddirektors Armands Muižnieks par garšaugu popularitāti skaidroja: "Protams, ka muižu virtuvēs izmantoti gan vietējie, senie augi, gan tie, kas ir ievesti no ārzemēm. Kaut vai tie paši mežloki, lakši un tamlīdzīgi. Tie, protams, izmantoti gan kungu galdā, gan strādnieku, zemnieku galdā jau arī tajos senajos laikos, 18. un 19. gadsimtā. Protams, tādi garšaugi kā dilles, puravi, selerija un tamlīdzīgi – tie ir ienākuši vēlāk un līdz mūsdienām tiek izmantoti plaši un daudz."
Dārzus apskatīt piedāvā Kazdangas pils un muižas parks, Jaunauces pils, Alūksnes Jaunā pils, Popes muiža, Vecauces muiža, Vilces muiža, Strazdes muiža, Padures muiža, Jaunmoku pils, Cesvaines pilsmuiža, Ārendoles muiža, Ungurmuiža, Durbes pils, Lielplatones muiža, Dobeles pils.
Vairāk informācijas par konkrētiem objektiem ir katras vietas interneta vietnē vai "Facebook" kontā, vai arī vietnē pilis.lv.