Kultūra / Skatuve
Ko Andreja Upīša «Sūnu ciema zēnos» atrod mūslaiku mākslinieki? Daugavpils teātra izrāde «Pa laimes...
Ko Andreja Upīša «Sūnu ciema zēnos» atrod mūslaiku mākslinieki? Daugavpils teātra izrāde «Pa laimes lāča pēdām»
"Tur ir tik daudz par mums šodien, par pieaugušo problēmām un to, kā tās risināt," par Daugavpils teātra izrādi "Pa laimes lāča pēdām", kas tapusi, Monikai Zīlei dramatizējot un lokalizējot Andreja Upīša "Sūna ciema zēnus", saka režisors Oļegs Šapošņikovs. Darbība Daugavpils teātra iestudējumā notiek Latgalē, un laimes lāci meklēt dodas nevis puikas, bet nobriedušas dāmas kopā ar kādu kungu. Par lugu "Laimes lācis" un stāstu "Sūnu ciema zēni", par Andreja Upīša daiļrades un personības tvērumu mūslaikos un par to, vai uz teātra skatuves un Saeimas sēdēs nereti piesauktas laimes lācis maz var Latvijai ko līdzēt raidījumā "Teātris.zip" sarunājas Šapošņikovs, Daugavpils teātra aktrise Agnese Laicāne un Upīša pētnieks, monogrāfijas "Lielais noliedzējs" autors Arnis Koroševskis.
Līdz jaunas valdes iecelšanai Liepājas teātrī tās pienākumus pildīs līdzšinējā valdes locekle Eva Ci...
Līdz jaunas valdes iecelšanai Liepājas teātrī tās pienākumus pildīs līdzšinējā valdes locekle Eva Ciekurze
Piektdien, 1. septembrī, SIA "Liepājas teātris" dalībnieku sapulcē tika nolemts, ka līdz brīdim, kamēr atklāta konkursa rezultātā tiks iecelta jauna valde, uz laiku valdes pienākumus pildīs līdzšinējā valdes locekle Eva Ciekurze, aģentūru LETA informēja Liepājas pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.
Entropija vientulībā. Par apjukušas pasaules (ne)kārtību «Homo Novus» festivālā
Entropija vientulībā. Par apjukušas pasaules (ne)kārtību «Homo Novus» festivālā
Esmu paguvusi noskatīties trīs izrādes jaunā teātra festivālā "Homo Novus", katra no tām līdzi nesusi it kā siltu, bet ļoti, ļoti skumju sajūtu: mīlam, bet nežēlīgi arī iznīcinām to, ko mīlam. Sevi, dabu, kārtību. Vai ir ētiski Mežaparka estrādē dziedāt skaistās tautas dziesmas par putniņiem, kas savieno zemes dzīvi ar dievišķo, bet nedomāt par ekosistēmas balansu? Vai cilvēks pats drīkst nostāties dieva vietā, zemes centrā? Par ko kļūst cilvēks, kad viņš pats vairs nezina, kas ir? Varbūt tās putnu un Maikla Džeksona dziesmas ļaus vieglāk sadzīvot ar sevi, pasauli, lēmumiem.
Ko sagaidīt no jaunās sezonas Latvijas teātros? Spriež kritiķi Dita Jonīte un Toms Čevers
Ko sagaidīt no jaunās sezonas Latvijas teātros? Spriež kritiķi Dita Jonīte un Toms Čevers
Eiropas elpa, latviešu klasikas iestudējumi, kas spoguļo mūslaiku mākslinieku redzējumu uz apkārtējo, vīrieša pasaules izzināšana, nenovēršanās no vardarbības tēmas un pat kaut kas tik specifisks kā izrāde, ko iedvesmojis grāmatas "Artūra Skrastiņa Spogulija" radīšanas fakts – lūk, cik daudzveidīga būs jaunā sezona Latvijas teātros. Par to, ko redzēsim uz mūsmāju teātru skatuvēm, kā arī par to, kas brīžiem skaļāk izskan no vienas vai otras aizskatuves, Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo" sarunājas teātra kritiķi Dita Jonīte un Toms Čevers. 
Par mežiem, latviešiem un vientulību – trīs skatuves stāsti šai nedēļai
Par mežiem, latviešiem un vientulību – trīs skatuves stāsti šai nedēļai
Septembra pirmajā nedēļā Latvijas teātros gaidāmas gan pirmizrādes, gan skatītāju jau iecienīti iestudējumi. Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī tapis jauniestudējums "Robins Huds" Daces Pūces režijā. Jaunajā Rīgas teātrī skatāma šobrīd šī teātra repertuārā visilgāk spēlētā izrāde "Latviešu mīlestība", savukārt Valmieras teātra izrāde "Meža meitas" viesosies Stūra mājā.
Ar manifestu sievietei mūzikas un drāmas telpa «OratoriO» piesaka jauno sezonu
Ar manifestu sievietei mūzikas un drāmas telpa «OratoriO» piesaka jauno sezonu
Mūzikas un drāmas telpas "OratoriO" nākamajā sezonā paredzēti vairāki jauniestudējumi – Šona Grenana luga "Akmens aizslīd garām", Džoanas Didjonas "Maģisko domu gads", Dženiferas Heilijas "Maizes drupačas" un citi. Tāpat sezonas izskaņā plānots skatītājus priecēt ar Uģa Prauliņa un Guntara Godiņa mūziklu "Pilsēta".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd