Krievijas spēki ieņēmuši vairākas apdzīvotās vietas Harkivas apgabalā
(papildināts)
Krievijas spēki ieņēmuši vairākas apdzīvotās vietas Harkivas apgabalā (papildināts)
Krievijas spēki turpina izdarīt spiedienu uz Ukrainas aizstāvjiem Harkivas apgabalā – iebrucēji gūst zināmu progresu, vēsta monitoringa projekts "DeepState". Saskaņā ar projekta rīcībā esošo informāciju, ienaidnieks Harkivas apgabalā ieņēmis vairākas apdzīvotās vietas. Lai gan oficiāli šī informācija nav apstiprināta, Ukrainas aizstāvju ziņojumi no frontes liecina par atkāpšanos Harkivas apgabalā.
ISW: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija, visticamāk, cer panākt Ukrainas spēku atvilkšanu no vals...
ISW: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija, visticamāk, cer panākt Ukrainas spēku atvilkšanu no valsts austrumiem
Aizvadītajā naktī turpinājās Krievijas mēģinājumi pārraut Ukrainas aizsardzības līniju Harkivas apgabalā. Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs informēja par aizsardzības operācijām vairāku apdzīvotu vietu virzienos, tostarp pie Vovčanskas. ASV domnīcas "Kara izpētes institūts" (ISW) analītiķi tikmēr norādījuši, ka, visticamāk, Krievijas uzbrukumu mērķis nav saistīts ar vēlmi ieņemt Ukrainas otru lielāko pilsētu Harkivu.
Drošības politikas eksperte: Ukrainai tiek dota lielāka rīcības brīvība, jo frontē iet arvien sliktā...
Drošības politikas eksperte: Ukrainai tiek dota lielāka rīcības brīvība, jo frontē iet arvien sliktāk
Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kamerons apstiprinājis, ka Ukraina drīkst izmantot britu ieročus arī triecieniem Krievijā. Ukrainai tiek dota lielāka rīcības brīvība, bet nevis tāpēc, ka Ukrainai ietu vieglāk, tieši otrādi – frontē iet arvien sliktāk, un karot vajag ar visu, kas pieejams, Latvijas Radio raidierakstā "Drošinātājs" pauda Vācijas Māršala fonda Ziemeļu novirziena vadītāja un drošības politikas pētniece Kristīne Bērziņa.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd