Ziņas
Velostatīvus jaunajos elektrovilcienos sāks ierīkot līdz vasaras beigām; visos uzstādīs gada laikā
(...
Velostatīvus jaunajos elektrovilcienos sāks ierīkot līdz vasaras beigām; visos uzstādīs gada laikā (papildināts)
Līdz ar siltāku laiku arvien vairāk cilvēku ikdienā pārvietojas ar velosipēdiem, ko bieži pārvadā vilcienos, taču jaunajos "Škoda" elektrovilcienos velostatīvu vai novietņu velosipēdiem nav, jo tie sākotnēji neesot bijuši iekļauti projektā. Uzņēmumā "Pasažieru vilciens" iepriekš solīja, ka velostatīvus ierīkos līdz vasaras beigām, bet nu zināms, ka visos sastāvos velonovietnes ierīkos līdz nākamā gada maijam.
Ministre: Redzam iespējas mežsaimniekiem kompensēt dabas liegumu dēļ uzliktos aizliegumus
(papildinā...
Ministre: Redzam iespējas mežsaimniekiem kompensēt dabas liegumu dēļ uzliktos aizliegumus (papildināts)
Iespējas, kā mežsaimniekiem kompensēt dabas liegumu dēļ piemērotos aizliegumus, ir, tomēr par konkrētākiem priekšlikumiem un summām vēl notiek diskusijas, atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa ("Jaunā Vienotība"). Meža īpašnieki jau ilgstoši aicina pārskatīt sistēmu un palielināt kompensācijas, lai tās atbilstu meža tirgus vērtībai. Līdz ar šī gada vērienīgajiem nozares protestiem valdība uzdeva atbildīgajām ministrijām līdz 31. maijam sagatavot priekšlikumus esošās kompensāciju sistēmas pilnveidošanai.
Latvijas privātā sektora konkurētspēja: investējam mazāk nekā kaimiņi, jāķeras pie uzņēmējdarbības v...
Latvijas privātā sektora konkurētspēja: investējam mazāk nekā kaimiņi, jāķeras pie uzņēmējdarbības vides sakārtošanas
Tirgus konkurences apstākļos uzņēmumiem ir būtiski investēt savā attīstībā un izstrādāt jaunus risinājumus gan preču, gan pakalpojumu ziņā, kas nozīmē, ka tiem vienmēr ir jābūt kustībā uz izaugsmi. Uzņēmumiem, īpaši tiem, kam ir nepieciešams daudz aktīvu kā, piemēram, rūpniecībā, ir regulāri jāuztur darba kārtībā savas iekārtas un jāstrādā pie iespējām uzlabot sava ražošanas procesa efektivitāti. Taču ir jāuztur un jāattīsta ne tikai esošo preču un pakalpojumu nodrošināšanai nepieciešamā aktīvu bāze, bet arī jāstrādā pie jaunu inovatīvu risinājumu izpētes un izstrādes, lai privātais sektors spētu noturēt un palielināt savu konkurētspēju nākotnē.
Militārais eksperts: Rokādes Kremlī ir kārtējais mēģinājums baidīt Rietumus
Militārais eksperts: Rokādes Kremlī ir kārtējais mēģinājums baidīt Rietumus
"Tas ir gājiens absolūti Putina stilā, lai nobiedētu Rietumus un teiktu – "lūk, mēs ieceļam tādu cilvēku, kurš visu skaitīs, kurš visam pieies atbildīgi"," sarunā ar Latvijas Televīziju vērtēja Ukrainas Militāro un juridisko pētījumu centra vadītājs Oleksandrs Musijenko. Tikmēr Krievijas šogad no jauna uzsākto ofensīvu Ukrainā, viņaprāt, ukraiņi ar stabilu Rietumu atbalstu varētu apturēt jau šovasar.
Pirmdien visā Latvijā pārbaudīs trauksmes sirēnas
Pirmdien visā Latvijā pārbaudīs trauksmes sirēnas
Pirmdien, 20. maijā, no plkst. 10.00 līdz plkst. 10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī konstatētu bojājumus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Pirmo reizi paziņojumu par trauksmes sirēnu pārbaudi saņems arī lietotnes "112 Latvija" lietotāji.
Latvijas Radio Ungārijā: Jaunais opozicionārs Pēters Maģars mēģina piesaistīt protesta vēlētājus
Latvijas Radio Ungārijā: Jaunais opozicionārs Pēters Maģars mēģina piesaistīt protesta vēlētājus
Šā gada pavasarī uz Ungārijas politiskās skatuves negaidīti parādījās jauns spilgts spēlētājs – Pēters Maģars. Vēl nesen viņš bija valdošās partijas "Fidesz" biedrs un ieņēma ērtus amatus vairāku valsts uzņēmumu vadībā. Maģars bija precējies ar sabiedrībā labi zināmo tieslietu ministri Judīti Vargu, un abu izskatīgā ģimene regulāri parādījās glancētajos žurnālos. Tagad Maģars ir šķīries un pulcē tūkstošiem cilvēku demonstrācijās, kurās apgalvo, ka premjera Viktora Orbāna radītā sistēma ir korumpēta un tai ir jāpieliek punkts.
ASV izstrādā peldošas vēja turbīnas
ASV izstrādā peldošas vēja turbīnas
Amerikas Savienoto Valstu (ASV) zinātnieki un inženieri turpina darbu pie peldošu vēju turbīnu izstrādes. Tās iespējams izvietot reģionos, kur ir spēcīgāki vēji, bet pārāk liels jūras dziļums stacionārām būvēm.
Roņu nodarītā posta dēļ aktualizējas iecere ļaut dažiem zvejniekiem dzīvniekus medīt
Roņu nodarītā posta dēļ aktualizējas iecere ļaut dažiem zvejniekiem dzīvniekus medīt
Piekrastes zvejnieki par postu, ko zvejas rīkiem, zivju lomiem un visai zivju populācijai Baltijas jūrā nodara roņi, sūdzas jau gadus 20. Ronis ir aizsargājams dzīvnieks, roņu populācija aug, un šobrīd Baltijas jūrā pelēko roņu skaits jau pārsniedzis 60 000. Gada garumā valsts zinātniskā institūta "Bior" pētnieki sadarbībā ar piekrastes zvejniekiem vēroja roņu uzvedību zvejas rīku tuvumā, vērtējot to atbaidīšanas efektivitāti. Izskanējusi iespējamība atsevišķiem zvejniekiem ļaut roņus medīt.
Kāpēc Gruzijas valdība virzījusi protestus raisījušo likumu? Saruna ar gruzīnu žurnālistu Cagaru
Kāpēc Gruzijas valdība virzījusi protestus raisījušo likumu? Saruna ar gruzīnu žurnālistu Cagaru
Gruzijas parlamenta vairākums šonedēļ galīgajā lasījumā apstiprināja pretrunīgi vērtēto "ārvalstu aģentu" likumprojekts. Tā pretinieku vērtējumā tas līdzinās likumam Krievijā, ko izmanto vārda brīvības ierobežošanai. Gruzijā cilvēki turpina protestēt pret šo likumu. Latvijas Radio sarunājās ar portāla "Open Caucasus Media" līdzdibinātāju un direktoru Dominiku Cagaru, lai saprastu, kāpēc Gruzijas valdība virza šādu likumu, kāds šajās dienās ir protestētāju noskaņojums un kas sagaidāms nākotnē.
Arī rožu audzētājiem jāpielāgojas karstām vasarām, šopavasar daudzviet rozes izsala
Arī rožu audzētājiem jāpielāgojas karstām vasarām, šopavasar daudzviet rozes izsala
Šogad daudzviet izsala rozes, tāpēc cilvēki stādus atkal pērk no jauna. Interese par dārzu veidošanu Latvijā nerimst, turklāt dārzkopībai daudzi pievērsušies tieši pandēmijas laikā. Cilvēki labprāt izmanto vietējās stādu audzētavas, to novērojusi rožu audzētāja no Saldus novada Blīdenes pagasta Lilija Bleidele – labiekārtošanas speciāliste, kura ikdienā strādā Brocēnos, bet jau četrus gadus paralēli nodarbojas ar rožu stādu audzēšanu.
NATO militārais vadītājs: Vēl nav par vēlu palīdzēt Ukrainai
NATO militārais vadītājs: Vēl nav par vēlu palīdzēt Ukrainai
Ja NATO sabiedrotajiem ir jāizvēlas starp NATO spēju mērķu sasniegšanu un Ukrainas atbalstīšanu, izvēlieties atbalstīt Ukrainu. Jo ieroču un munīcijas krājumus dalībvalstīs būs iespējams atjaunot, bet Ukrainā zaudētās dzīvības gan ne. Tā, uzrunājot NATO dalībvalstu bruņoto spēku komandierus, ceturtdien paziņoja NATO militārais vadītājs Robs Bauers.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd