Kur atpūsties pirms un pēc talkas? Koncertu ceļvedis brīvdienām

Laika prognozes aprīļa noslēdzošajai nedēļas nogalei ir patiešām patīkamas, tomēr āra koncertu sezonu vēl nevaram uzskatīt par atklātu. Lielās talkas un motociklu sezonas atklāšanas laiks neizslēdz virkni lielisku koncertu dažādās Latvijas vietās.

Kur atpūsties pirms un pēc talkas? Koncertu ceļvedis brīvdienām
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Snarky Puppy"

26. aprīlī koncertzālē "Palladium Riga"

Lai arī kāda žanra mūziku mēs klausāmies, grupas "Snarky Puppy" vārds, iespējams, jau ir ielauzies arī mūsu uztveršanas zonā. Piecu "Grammy" balvu ieguvēji ir grūti aprakstāms milzu ansamblis, kas veidojies ap Maiklu Līgu (Michael League). "Snarrky Puppy" sastāvā ir mūziķi, kas muzicējuši pie vislielākajām popmūzikas, repa, džeza un citu mūzikas žanru zvaigznēm. Cik mūziķu būs uz skatuves "Palladium" zālē? Ir labi, ja to zina paši mūziķi, bet vairāk nekā 10 gan jau būs. Lai iztrakotos paši un iztracinātu tevi.

"Melo-M"

26. aprīlī Valmieras Kultūras centrā

Ar tiem čellistiem var apjukt. "Melo-M" ir tie, kuri ar čelliem nespēlē klasiskās un metāla mūzikas sajaukumu. Šis čellu trio, kura sastāvā ir Jānis Pauls, Kārlis Auzāns un Miķelis Dobičins, papildinājuši spēkus ar lielisko bundzinieku Miķeli Vīti, piedāvā populāru dziesmu apdares, kas, godīgi sakot, arī ir gana enerģiskas un tālu no rokmūzikas lauciņa nav meklējamas.

Linda Leen solo pie klavierēm

26. aprīlī koncertzālē "Klavins Piano" Kuldīgā

Dāvida Kļaviņa uzņēmums ne tikai būvē unikālas vertikālās klavieres, bet arī piedāvā īpašus koncertus. Linda Leen šajā vakarā sēdīsies pie klavierēm, un, kā sola koncerta organizētāji, caur savām, kā arī citu autoru dziesmām un stāstiem izvedīs cauri mākslinieces ceļam uz Latvijas mūzikas skatuves.

Ingus Ulmaņa 60 gadu jubilejas koncerti

26. aprīlī teātra namā "Jūras vārti" Ventspilī, 28. aprīlī Krustpils Kultūras centrā Jēkabpilī

Zinu klausītājus, kuri gaida Ulmaņa lielkoncertu, kas tiks piedāvāts šīs vasaras izskaņā, tomēr es iesaku apmeklēt arī kādu no atlikušajiem šī pavasara tūres koncertiem, kuros Ingus ar savu cīņu biedru Aigaru Voitišķi un jaunākas paaudzes mūziķu sastāvu paspēj būt gan roķīgi, gan popsīgi, bet pavisam noteikti – sirsnīgi. Droši varu apsolīt, ka nedziedāt līdzi būs grūti.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Māra Upmane-Holšteine un Goran Gora

27. aprīlī "Zeit" Līgatnē

Māra un Jānis divatā. Un izrādās, ka mēs to sen bijām pelnījuši. Pamēģinājuši pamuzicēt šādā formātā un sajutuši, cik ļoti tas klausītājiem patīk, Upmaņu-Holšteinu pāris ir gatavi papildkoncertam. Sirsnīgs un ģimenisks pasākums tikpat sirsnīgiem klausītājiem.

Dizzee Rascal

1. maijā koncertzālē "Palladium Riga"

Dizijs Raskals (Dizzee Rascal) ir britu hiphopa mākslinieks, kurš jau labu laiku ir gana pamanāms dalībnieks uz lielākām un mazākām repa skatuvēm. Piemēram, viņa dziesmai "Bassline Junkie" vietnē "Youtube" ir 50 miljoni skatījumu. Viņš ir no tiem 2000. gadu britu mūziķiem, ap kuriem rodas un attīstās tāds elektroniskās mūzikas žanrs kā grimes jeb ātra un enerģiska mūzika, kas mijas ar hiphopa elementiem. Lai arī slavas zenītā bijis pirms 15 gadiem, Dizijs Raskals ir enerģijas pilns arī šobrīd. Aizej un paskaties!

Džeza stūrītis

Sylvain Rifflet kvartets "Aux Anges"

28. aprīlī Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzenē, 29. aprīlī "VEF Jazz Club"

Kopā ar džeza pasaules lielo vārdu saksofonistu Silvenu Riflē "Gorā" muzicēs somu trompetists Verneri Pohjola, franču perkusionists Bendžamins Flaments un Parīzē dzīvojošais ungārs Ksaba Palotai. Franču džeza autora mūzikā zinātāji savelk līdzības ar Stīva Reiha un pat Filipa Glāsa mūziku, bet tā jau ir džeza ikdiena – atsauces, brīva saspēle un improvizācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti