Kilograms kultūras
Šonedēļ
KG Kultūras
Žūrija iesaka
Anete Ašmane-Vilsone
Anete Ašmane-Vilsone
Režisore Paula Pļavniece un aktieris Reinis Boters atklāja, ka kukaiņu operas "Ērces" iece...
Režisore Paula Pļavniece un aktieris Reinis Boters atklāja, ka kukaiņu operas "Ērces" iecere radās, kad draugi lokā apspriesta bieži saķertā Laima slimība un runāts arī par encefalītu. Kā sevi pasargāt no šīm sezonālajām likstām un vienlaikus – kas notiek mazo radību pasaulē, kuras šīs ligas ierosina – tāds esot bijis operas virsuzdevums. Izrāde norisināsies Rīgas zooloģiskajā dārzā 7., 8. un 9. jūnijā. Operas notikumu centrā atrodas kāda saticīga kukaiņu komūna, kuras rāmā dzīve sagriežas kājām gaisā, kad viņu mājās uz jenotsuņa muguras iejāj divas noslēpumainas svešzemju klejotājas - Suņērce un Taigas ērce.
Igauņi mēģina apvienot baletu un džezu, 31. maija vakarā aicinot uz pirmizrādi "Jazz Ballet Clu...
Igauņi mēģina apvienot baletu un džezu, 31. maija vakarā aicinot uz pirmizrādi "Jazz Ballet Club" Igaunijas opernama kamerzālē. Nacionālās baleta trupas mākslinieki dejos, mūziķi atzītā kontrabasista Toivo Unta vadībā spēlēs, skaņurakstu šim notikumam radījis lietuviešu pianists un komponists Daiņus Palausks. Grūti iztēloties, kāds varētu būt gala rezultāts, taču visi iesaistītie ir ar kvalitātes zīmi, un intriga ir gana liela, lai piektdienas vakaru pavadītu Tallinā. Galu galā – džezu var savienot un apvienot teju ar jebko, kāpēc gan lai tas nebūtu balets.
Daugavpils, protams, nav nekādas ārzemes, taču kāda konkrēta svešvaloda tur skan itin daudz. Divas L...
Daugavpils, protams, nav nekādas ārzemes, taču kāda konkrēta svešvaloda tur skan itin daudz. Divas Latvijā dzīvojošās kopienas seriālā "Šķelšanās" rudenī analizēja un rādīja pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" komanda, bet agrā pavasarī tapa arī vienreizēja izrāde. Tā atklāja aizkadra stāstus, personiskus pārdzīvojumus un emocijas, iekšējo pasauli un cīņu, ar ko saskārās žurnālistes. Tāpēc prieks, ka žurnālistes un Čehova teātra aktieri savu kopdarbu ved arī uz Daugavpili. Tas ir ne tikai svaigs formāts Latvijas teātra vidē, bet arī vēl viens solis, lai mēģinātu sarunāties, nevis akli kliegt.
Jaunākās ziņas
Interesanti