Lietuvas «Ignitis» elektroauto uzlādes tīkla izveidē Latvijā plāno ieguldīt 115 miljonus eiro

Lietuvas enerģijas uzņēmumu grupai "Ignitis Group" piederošais viedo enerģētikas risinājumu uzņēmums "Ignitis Latvija" līdz 2026. gadam elektroauto uzlādes tīkla izveidē Latvijā plāno ieguldīt 115 miljonus eiro, informēja uzņēmumā.

Tādējādi uzņēmumu grupa plāno izveidot plašāko elektroauto ātrās uzlādes tīklu "Ignitis ON" un savienot Baltiju vienotā elektrouzlādes maģistrālē.

"Ignitis Group" investīciju plāns paredz līdz 2025. gada beigām izveidot "Ignitis ON" elektroauto uzlādes tīklu, uzstādot līdz 200 ātrās uzlādes stacijas ar 550 pieslēgpunktiem, bet līdz 2026. gada beigām to skaitu palielināt jau virs 1000, tādējādi veidojot plašāko elektroauto uzlādes tīklu Latvijā. Plānots, ka 85% uzlādes stacijas pārsniegs 300kW jaudu.

"Investīcijas elektroauto ātrās uzlādes tīkla izveidē Latvijā ir daļa no "Ignitis" uzņēmuma ambiciozajiem plāniem, izveidot plašāko "Ignitis ON" ātrās elektrouzlādes maģistrāli, kas savieno Baltijas valstis ar Polijas un Skandināvijas reģionu.

Līdz ar pieprasījuma pieaugumu pēc elektroauto strauji aug vajadzība pēc ērtas un pieejamas elektroauto publiskās uzlādes infrastruktūras.

Paredzot vērienīgu investīciju programmu, "Ignitis" plāno Baltijas valstīs izveidot lielāko ātrās elektrouzlādes tīklu un nodrošināt mūsdienīgu, ērtu un videi draudzīgu elektromobilitātes infrastruktūru. Esam pārliecināti, ka zaļā enerģija ir nākotnes transporta dzinējspēks, un mēs neatlaidīgi virzāmies uz to," norādīja "Ignitis Group" e-mobilitātes vadītājs Eimantas Balta.

"Ignitis ON" elektroauto uzlādes staciju tīkla pamata izvietojums paredzēts uz A1–A6 autoceļiem vidēji ik pēc 10 kilometriem, bet uz autoceļiem A7–A21 ar vidējo attālumu 20–31 kilometrs, atsevišķās vietās paredzot arī lielākus "Ignitis ON" uzlādes centrus ar 10 pieslēgpunktiem ar kopējo jaudu pārsniedzot 600kW.

Tāpat ātrās uzlādes elektrostacijas tiks plānotas uz reģionālajiem un vietējās nozīmes autoceļiem ik pēc 40 kilometriem. Lielpilsētu mikrorajonos plānots veidot lielākus elektroauto uzlādes centrus ar vismaz 10 ātrās uzlādes pieslēgpunktiem ar kopējo jaudu, sākot ar 800kW, norādīja kompānijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti