Ekonomika
Konkursā izraudzīti divi «Rīgas namu pārvaldnieka» valdes locekļi
Konkursā izraudzīti divi «Rīgas namu pārvaldnieka» valdes locekļi
10. jūnijā pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) padome uz pilnu piecu gadu pilnvaru termiņu apstiprināja divus jaunus valdes locekļus – Guntu Jēkabsoni un Mārtiņu Pauru, kurš gan iepriekš pildīja pagaidu valdes locekļa pienākumus. Jaunie vadītāji darbu uzsāks 17. jūlijā.
Satiksmes ministrija: «Rail Baltica» projekta sadārdzinājums ir pamatots
Satiksmes ministrija: «Rail Baltica» projekta sadārdzinājums ir pamatots
Starptautiskās "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas projekta izmaksu pieaugums Baltijas valstīs no sākotnējiem nepilniem sešiem miljardiem eiro līdz gandrīz 24 miljardiem eiro ir pamatots un saprotams. Šādu viedokli intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" pauda Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietniece "Rail Baltica" jautājumos Kristīne Malnača.
Mākslīgā intelekta uzplaukums nes riskus arī finanšu sektorā – būtiska ietekme uz privāto investoru...
Mākslīgā intelekta uzplaukums nes riskus arī finanšu sektorā – būtiska ietekme uz privāto investoru aizsardzību
Mākslīgā intelekta uzplaukums rada arvien vairāk iespēju, taču tajā pašā laikā arvien jaunas bažas vai risināmas problēmas. Tas attiecas arī uz finanšu sektoru. Mākslīgā intelekta uzplaukums palielinās banku atkarību no lielajiem Amerikas Savienoto Valstu tehnoloģiju uzņēmumiem, radot nozarei jaunus riskus, vēsta aģentūra "Reuters". Tikmēr Eiropas Vērtspapīru un tirgu iestāde atgādinājusi finanšu institūcijām par to pienākumu no riskiem pasargāt klientus.
Krasā izmaksu pieauguma dēļ «Rail Baltica» projektu līdz 2030. gadam īstenos tikai daļēji
(papildinā...
Krasā izmaksu pieauguma dēļ «Rail Baltica» projektu līdz 2030. gadam īstenos tikai daļēji (papildināts)
No sākotnēji nepilniem sešiem miljardiem eiro līdz gandrīz 24 miljardiem eiro – aptuveni tik daudz Baltijas valstīs izmaksās vērienīgais dzelzceļa projekts "Rail Baltica". Tā pirmdien paziņoja projekta vadība. Projekta sadārdzinājums ir tik vērienīgs, ka līdz 2030. gadam plānots īstenot tikai projekta pirmo kārtu – divsliežu ceļa vietā pamatā izbūvējot viensliežu ceļu.
Rīgas pašvaldība aicinās Konkurences padomi pārbaudīt daudzmiljonu vērtā ielu uzturēšanas iepirkuma...
Rīgas pašvaldība aicinās Konkurences padomi pārbaudīt daudzmiljonu vērtā ielu uzturēšanas iepirkuma norisi
Rīgā 210 miljonus eiro vērtā ielu uzturēšanas konkursa norisi dome aicinās pārbaudīt Konkurences padomi (KP). Tā pirmdien, 10. jūnijā, paziņojusi pašvaldība. Piektdien Rīgā noslēdzās pieteikšanās vērienīgākajam iepirkumam. Todien atklājās, ka konkurence teju nepastāv – uz iepirkuma četrām daļām pretendē pieci uzņēmumi, turklāt tikai par vienu daļu interesējas divi komersanti.
Latvijas Banka pārskata prognozes: Inflācija nākamgad augs straujāk, IKP – lēnāk
Latvijas Banka pārskata prognozes: Inflācija nākamgad augs straujāk, IKP – lēnāk
Latvijas Banka publiskojusi jaunākās makroekonomiskās prognozes – saskaņā ar tām 2024. gadā Latvijā prognozējama zema inflācija – 1,5% un gausa iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsme – 1,8%. Salīdzinot ar iepriekšējām – šā gada marta prognozēm – 2024. gada IKP un inflācijas izaugsmes prognozi Latvijas Banka nav mainījusi. Toties mainītas 2025. gada inflācijas un IKP prognozes – ekonomika 2025. gadā augs lēnāk, bet patēriņa cenas straujāk, nekā lēsts iepriekš.
LIAA rīko mācības arī diasporas pārstāvjiem un aicina viņus veidot uzņēmumus Latvijā
LIAA rīko mācības arī diasporas pārstāvjiem un aicina viņus veidot uzņēmumus Latvijā
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbojas ar diasporas pārstāvjiem visā pasaulē, lai veicinātu viņu iesaisti mūsu valsts tautsaimniecības attīstībā. Viņi var piedalīties īpaši diasporai radītā pirmsinkubācijas programmā, papildināt zināšanas biznesa inkubatorā un saņemt grantu biznesa idejas attīstīšanai, lai dibinātu savus uzņēmumus Latvijā.
Kā rīkoties, ja regulāri pienāk nezināmai personai adresēti rēķini?
Kā rīkoties, ja regulāri pienāk nezināmai personai adresēti rēķini?
Daudzi no mums, saņemot vēstuļkastītē ne sev adresētu sūtījumu, ņem un vienkārši to izmet miskastē. Intas kundze tā nerīkojas un ar raidījuma "4.studija" palīdzību centās skaidrot situāciju un panākt, lai vēstules ar svešam cilvēkam domātu rēķinu vairs nepienāk viņas pastkastītē.
LOSP no jaunā EP sagaida saprātīgu lauksaimniecības politiku un gatavošanos Ukrainas dalībai ES
LOSP no jaunā EP sagaida saprātīgu lauksaimniecības politiku un gatavošanos Ukrainas dalībai ES
Lauksaimniecības jomā Eiropas Parlamenta (EP) jaunajam sasaukumam būs jādomā par saprātīgu nozares politiku, kā arī būtisks izaicinājums būs gatavošanās Ukrainas kā milzīgas lauksaimniecības valsts dalībai Eiropas Savienībā (ES), intervijā LTV sacīja biedrības "Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome" (LOSP) valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis.
Slimnīcas dzīvību glābšanai šogad jau iztērējušas miljoniem eiro vairāk par budžetā paredzēto
Slimnīcas dzīvību glābšanai šogad jau iztērējušas miljoniem eiro vairāk par budžetā paredzēto
13 miljoni eiro – par tik lielām pārstrādēm naudas izteiksmē jau saņemti dati no Latvijas slimnīcām. Tas nozīmē, ka glābts un ārstēts vairāk cilvēku, nekā valsts budžetā plānots un paredzēts apmaksāt. Nacionālajā veselības dienestā (NVD) sola gada vidū neatliekamās palīdzības pārstrādes segt, pārdalot esošos finanšu līdzekļus. Taču slimnīcas brīdina, ka tā ir tikai ugunsgrēka dzēšana ar mazu ūdens spaini, kamēr liesmo visa māja.
Dažās pašvaldībās būvē zemo cenu īres daudzdzīvokļu namus
Dažās pašvaldībās būvē zemo cenu īres daudzdzīvokļu namus
Liepājā palielinās uzņēmumu un rūpnīcu skaits, tādēļ arī pieprasījums pēc zemo cenu īres dzīvokļiem ir audzis gan no uzņēmēju, gan darbinieku puses. Pašvaldība mēģina piesaistīt investorus, kas būtu gatavi celt jaunas daudzdzīvokļu ēkas. Šobrīd vietvara noslēgusi līgumus ar diviem uzņēmējiem, bet projektu sākšana atkarīga no finanšu institūcijas "Altum" līdzekļu piesaistes. Šobrīd tie jau piešķirti būvniecībai Valmierā un Bauskā, kur arī ilgstoši trūkst dzīvokļu. Zemo īres cenu namu trūkums šobrīd jūtams visās pašvaldības, taču ne visas tos var atļauties.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd