Kultūra visiem. Aicina uz bezmaksas tiešsaistes darbnīcām par kultūras pieejamību

Latvijas Jaunā teātra institūts (LJTI) aicina piedalīties tiešsaistes nodarbībā par kultūras pieejamību, kas norisināsies šī gada 21. maijā no pulksten 15.00 līdz pulksten 17.00. 

Darbnīca norisināsies divās daļās. Pirmajā daļā (15.00–15.50) ar savu pieredzi un ieteikumiem dalīsies Marija Vlačau (Maria Vlachou) no organizācijas "Access Culture", kas jau vairāk nekā 10 gadus veicina iekļaujošu kultūru Portugālē un citviet Eiropā. Darbnīca norisināsies angļu valodā. Tiks nodrošināta reāllaika transkripcija latviešu valodā, kā arī latviešu zīmju valodas tulkojums. Otrā daļa (16.00–17.00) tiks veidota kā saruna ar starptautisku mākslinieci no cilvēku ar invaliditāti kopienas par pieredzi mākslas pasaulē.

Darbnīca norisināsies starptautiskajā zīmju valodā, tiks nodrošināts latviešu zīmju valodas tulkojums, latviešu mutvārdu valodas tulkojums un reāllaika transkripcija latviešu valodā. Tās nobeigumā notiks diskusija. Reģistrējies darbnīcai šeit.

Šī darbnīca ir daļa no darbnīcu cikla "Kultivē iekļaušanu" kurā kultūras institūciju pārstāvjiem un neatkarīgajiem mākslas profesionāļiem ir iespēja uzzināt par pieejamības un iekļaušanas jaunumiem, kā arī gūt praktiskas iemaņas, kas ļaus uzlabot sava kultūras piedāvājuma pieejamību plašākai sabiedrībai, domājot par cilvēkiem ar redzes, dzirdes, kustību un garīga rakstura traucējumiem.

Darbnīcās radītie vai uzlabotie kultūras piekļūstamības projekti tiks publiski prezentēti 3. septembrī Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus" laikā. 

Darbnīcu organizē biedrība "Latvijas Jaunā teātra institūts", kas jau vairākus gadus mērķtiecīgi strādā pie Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus" pieejamības uzlabošanas. "Homo Novus" veido pasākumus, kurus pamazām arvien vairāk var apmeklēt un pilnvērtīgi pieredzēt arī skatītāji ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem. Pagājušajā gadā "Homo Novus" apmeklēja ievērojams skaits cilvēku no šīm kopienām. Vēlamies dalīties plašāk ar savu pieredzi, kā veicināt kultūras un mākslas pasākumu pieejamību un apmeklētāju dažādību. Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti