«Latvietis mākslīgā intelekta ātrvilcienā» – tiešsaistē notiks «100 g kultūras diskusija» par mākslīgā intelekta izaicinājumiem

Pirmdien, 20. maijā, pulksten 11.00 tiešsaistē gaidāma "100g kultūras diskusija" par mākslīgā intelekta izaicinājumiem "Latvietis mākslīgā intelekta ātrvilcienā". 

To, ka parādījies mākslīgais intelekts, droši vien dzirdējuši ir daudzi. Tāpat daudzi ir izmantojuši kādu no šīs tehnoloģijas piedāvātajām iespējām. Un vēl liela daļa no mums neapzinās, ka darīšana ar mākslīgo intelektu jau piedzīvota.

Tomēr vai līdztekus progresa vērošanai nav nepieciešama mērķtiecīgāka valsts politika mākslīgā intelekta jomā? Aprīļa beigās Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča sasauktajā Nacionālās drošības padomes sēdē tika atbalstīta Nacionālā mākslīgā intelekta centra izveidošana, taču vai ar to ir pietiekami? Cik lielā mērā valsts un indivīds ir gatavi mākslīgā intelekta tehnoloģiju attīstībai? Un vai, kā tas vēsturiski noticis arī ar citu jaunu tehnoloģiju ienākšanu mūsu dzīvēs, mākslīgais intelekts izmainīs to, kā mēs saprotam paši sevi un sabiedrību?

Lai to skaidrotu, 20. maijā pulksten 11.00 portālā LSM un "100g kultūras" sociālo tīklu kontos tiks rīkota "100g kultūras diskusija" par to, kā jaunās tehnoloģijas maina cilvēku un sabiedrību "Latvietis mākslīgā intelekta ātrvilcienā".

Diskusijā piedalīsies domnīcas "Providus" direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka, Rīgas Tehniskās universitātes pētnieks, mākslīgā intelekta uzņēmuma "Pitch Patterns" vadītājs Ēvalds Urtāns, valodu tehnoloģiju uzņēmuma "Tilde" līdzdibinātājs un valdes loceklis Andrejs Vasiļjevs un ekspolitiķis un mākslīgā intelekta entuziasts Einars Repše. Sarunu vadīs LTV žurnāliste Eva Johansone.

Vairāk par mākslīgo intelektu:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti