Ziņas
Kopenhāgenā aizdegusies vēsturiskā Biržas ēka
(papildināts)
Kopenhāgenā aizdegusies vēsturiskā Biržas ēka (papildināts)
Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas centrā otrdien no rīta izcēlies ugunsgrēks 400 gadu vecajā Biržas ēkā, kas ir viens no vecākajiem namiem Kopenhāgenā. Ugunsgrēka rezultātā iebrucis ēkas tornis; ugunsdzēsēji turpina cīņu ar liesmām.
Zelenskis: Bez ASV palīdzības Ukraina nespēs uzvarēt karā
(papildināts)
Zelenskis: Bez ASV palīdzības Ukraina nespēs uzvarēt karā (papildināts)
Bez ASV palīdzības Ukrainai nav iespēju uzvarēt karā pret Krieviju, paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Viņš arī neslēpa, ka Ukrainas aizstāvjiem frontē klājas smagi, jo viņiem trūkst bruņojuma, lai spētu noturēt savas pozīcijas. Zelenskis aicināja sabiedrotos būt tikpat vienotiem savā atbalstā Ukrainai, kā palīdzot Izraēlai atvairīt Irānas raķešu un dronu uzbrukumus.
Neatbalsta ieceri ierobežot alkohola tirgošanu pie benzīntankiem
(papildināts)
Neatbalsta ieceri ierobežot alkohola tirgošanu pie benzīntankiem (papildināts)
Alkohola tirdzniecību veikalos pie degvielas uzpildes stacijām neierobežos – par to, otrajā lasījumā skatot Alkohola aprites likuma grozījumus, nobalsoja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputātu vairākums. Šajā ierosinājumā saskatīti tirdzniecības konkurences ierobežojumi, taču vienlaikus – reibinošu dzērienu impulsīvu pirkumu risks, esot ceļā. Tāpat nolemts neliegt pārdot grādīgos dzērienus jau iereibušiem cilvēkiem.
Bērnu zobārstniecības centra būvniecību Rīgā varētu sākt nākamgad
Bērnu zobārstniecības centra būvniecību Rīgā varētu sākt nākamgad
Rīgā paredzēts veidot jaunu Bērnu zobārstniecības centru. Tas ļautu risināt problēmas ar bērnu zobārstu pieejamību, kas ir sasāpējis jautājums ne tikai Rīgā, bet arī novados, kur rindas pie speciālistiem ir vairāku mēnešu garumā. Veselības ministrs Hosams Abu Meri ("Jaunā Vienotība") Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" norādīja, ka šis projekts ir labs un, ja viss notiks, kā plānots, tad šī gada beigās varētu sākt projektēt, lai nākamgad būvētu šo centru.
Latvijas IKP kopš dalības ES teju dubultojies, bet kāpēc joprojām esam vieni no nabadzīgākajiem blok...
Latvijas IKP kopš dalības ES teju dubultojies, bet kāpēc joprojām esam vieni no nabadzīgākajiem blokā?
Divdesmit gadu laikā, kopš Latvija pievienojās Eiropas Savienībai (ES), mūsu valsts reālais iekšzemes kopprodukts (IKP) uz vienu iedzīvotāju ir teju dubultojies, un tā ir labā ziņa. Taču divdesmit gadu laikā mēs neesam spējuši pilnasinīgi izmantot sniegtās iespējas. Latviju ceļā uz labklājību šajos gados ir apdzinusi gan Lietuva, gan Polija, un mēs joprojām – jau gadiem – esam trešā nabadzīgākā ES valsts. 
Rīgā sāk pārbūvēt Murjāņu ielu
Rīgā sāk pārbūvēt Murjāņu ielu
Rīgā sākta vērienīga Murjāņu ielas pārbūve posmā no Juglas ielas līdz Strazdumuižas ielai, kā arī Lojas ielas izbūve, informēja pašvaldībā. Būvdarbu izmaksas – vairāk nekā 1,7 miljoni eiro.
Vācijā tiesā uzņēmumus, kuri maldinājuši par videi draudzīgu praksi
Vācijā tiesā uzņēmumus, kuri maldinājuši par videi draudzīgu praksi
Vācijas raidorganizācijas "Deutsche Welle" žurnālisti izpētījuši, ka vācu patērētāji būtu gatavi maksāt vairāk par ekoloģiski tīrākiem pakalpojumiem un precēm, taču to izmanto atsevišķas kompānijas, nepamatoti reklamējot savu produkciju kā klimata neitrālu. Šādiem uzņēmumiem nākas arī stāties tiesas priekšā.
Smiltēns: Braže būtu spējīga vadīt Ārlietu ministriju
Smiltēns: Braže būtu spējīga vadīt Ārlietu ministriju
Ārlietu ministra amatam virzītā diplomāte Baiba Braže būtu spējīga vadīt Ārlietu ministriju, bet Saeimas opozīcijā esošā "Apvienotā saraksta" frakcija aicinās viņu uz tikšanos, lai apspriestu dažādus jautājumus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Saeimas deputāts Edvards Smiltēns ("Apvienotais saraksts").
Eiropadomes priekšsēdētājs vēlas dot jaunu grūdienu Eiropas konkurētspējai
Eiropadomes priekšsēdētājs vēlas dot jaunu grūdienu Eiropas konkurētspējai
Eiropai ir vajadzīgs jauns konkurētspējas kurss. Par to ir pārliecināts Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels, kurš jau rīt gatavojas prezentēt savu skatījumu Eiropas Savienības (ES) valstu līderiem. Viņi pulcēsies Briselē uz ekonomikai veltīto samitu, kur tiks runāts arī par Ukrainu un situāciju Tuvajos Austrumos.
Vācijas kancleram vizītē Ķīnā nākas balansēt starp ekonomikas un politiskajām interesēm
Vācijas kancleram vizītē Ķīnā nākas balansēt starp ekonomikas un politiskajām interesēm
Šonedēļ vizītē Ķīnā uzturas Vācijas kanclers Olafs Šolcs. Pirms viesošanās Āzijā viņš uzsvēra, ka Ķīna joprojām ir nozīmīgs Vācijas ekonomikas partneris. Taču laikā, kad Rietumu partneri arvien aktīvāk runā par ekonomisko saišu mazināšanu ar Ķīnu, Vācijas lielā ekonomiskā tuvība ar pasaules otro lielāko ekonomiku Vašingtonā un Briselē varētu izraisīt neapmierinātību.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd