Ziņas
Latvijā alkoholu plāno atļaut pirkt no 20 gadu vecuma
(papildināts)
Latvijā alkoholu plāno atļaut pirkt no 20 gadu vecuma (papildināts)
Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien, 26. martā, atbalstīja priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem. Tāpat ir iecere mainīt darba laiku, kurā veikals drīkstēs tirgot alkoholu.
No jūlija valsts kompensācijas zālēm 50% apmērā cels līdz 75%
(papildināts)
No jūlija valsts kompensācijas zālēm 50% apmērā cels līdz 75% (papildināts)
Lai pacientiem uzlabotu medikamentu pieejamību un samazinātu tiešos maksājumus par zālēm, no 2024. gada 1. jūlija medikamentiem, kuriem noteikts 50% valsts kompensācijas apmērs, to paaugstinās līdz 75%. To paredz otrdien, 26. martā, valdībā pieņemtās izmaiņas Ministru kabineta noteikumos par kompensējamo medikamentu apmaksu.
Domnīca: Kremlis ignorē nepārprotamus «Islāma valsts» draudus Krievijai
Domnīca: Kremlis ignorē nepārprotamus «Islāma valsts» draudus Krievijai
Teroristu grupējuma "Islāma valsts" Afganistānas atzara 22. martā sarīkotais uzbrukums Piemaskavas koncertzālei "Crocus City Hall" ir ievērojama Krievijas drošības dienestu neveiksme. Savukārt tas, ka Kremlis un Krievijas ultranacionālisti uzbrukumā vaino Ukrainu, var dārgi maksāt Krievijas iekšējai drošībai un civiliedzīvotāju dzīvībām, norādīja ASV domnīcas "Kara izpētes institūts" analītiķi. 
LDDK ģenerāldirektors: Jāmazina darbinieku ieradums nepamatoti ņemt slimības lapas (precizēts)
(papi...
LDDK ģenerāldirektors: Jāmazina darbinieku ieradums nepamatoti ņemt slimības lapas (precizēts) (papildināts)
Tā dēvēto slimības lapu apmaksas kārtība Latvijā pašlaik mazina darba devēju konkurenci, tāpēc darba devēji mudina regulējumu mainīt tā, lai strādājošie mazāk gribētu doties darba nespējā, kā arī drīzāk atgriezties darbā pēc saslimšanas, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs.
Žogu gar Krievijas robežu būvēs seši uzņēmumi un NBS; darbus sāks aprīlī
Žogu gar Krievijas robežu būvēs seši uzņēmumi un NBS; darbus sāks aprīlī
VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) noslēgusi 16 līgumus ar sešiem būvuzņēmējiem par trūkstošā žoga un infrastruktūras izbūvi uz Latvijas–Krievijas robežas. Aprīļa sākumā darbus pirmie sāks Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ar aptuveni 80 karavīriem un zemessargiem, kuri līdz rudenim plāno izbūvēt 20 kilometrus žoga.
Latvijas Radio Ukrainā: «airBaltic» lidojumus uz Borispiļas lidostu atsāks, tiklīdz būs droša gaisa...
Latvijas Radio Ukrainā: «airBaltic» lidojumus uz Borispiļas lidostu atsāks, tiklīdz būs droša gaisa telpa
Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" bija viena no pēdējām, kas izlidoja no Ukrainas pirms pilna apmēra iebrukuma sākuma, un gribētu būt starp pirmajām aviokompānijām, kas uz šo valsti atsāk lidojumus, kad tas būs droši, tā pirmdien Kijivā pauda kompānijas vadītājs Martins Gauss. Lidojumus uz un no Kijivas, Ļvivas un pakāpeniski arī Odesas varētu atsākt, tiklīdz karš būs beidzies un Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) paziņos, ka ir atkal droši veikt lidojumus uz un no Ukrainas.
FID: Sankciju apiešanā izmanto arī naudas atmazgāšanas shēmas
FID: Sankciju apiešanā izmanto arī naudas atmazgāšanas shēmas
Pret Krieviju un Baltkrieviju vērsto sankciju apiešanā izplatītākā tendence ir izmantot Vidusāzijas valstis, taču attiecībā uz finanšu sankcijām tiek izmantotas tādas pašas shēmas kā naudas atmazgāšanā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka vietnieks Paulis Iļjenkovs.
Saistībā ar teroraktu Krievijas koncertzālē apcietina vēl trīs cilvēkus
Saistībā ar teroraktu Krievijas koncertzālē apcietina vēl trīs cilvēkus
Saskaņā ar Krievijas Izmeklēšanas komitejas datiem Maskavas Basmanijas rajona tiesa lēmusi vēl trīs aizdomās turamajiem piemērot pirmstiesas apcietinājumu par viņu iespējamo līdzdalību 22. marta teroraktā Piemaskavā, kura laikā koncertzālē tika nogalināti vairāk nekā 130 cilvēki.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd