Ziņas
«Jaunā Vienotība» lūdz pārbaudīt «SOAAR» apgalvojumu par Kampara mudinājumu viltot Saeimas vēlēšanu...
«Jaunā Vienotība» lūdz pārbaudīt «SOAAR» apgalvojumu par Kampara mudinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus (papildināts)
Premjerministre un "Jaunās Vienotības" politiķe Evika Siliņa pieprasīs valsts drošības iestādes pārbaudīt publiski izskanējušos informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumus, ka 2014. gada Saeimas vēlēšanu laikā toreizējais "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars aicinājis viltot vēlēšanu rezultātus. Ar līdzīgu lūgumu pie vēlēšanu uzraugošajām iestādēm vērsusies arī partiju apvienība "Jaunā Vienotība". 
Pārtikas precēm veikalos no septembra būs jānorāda ražošanas valsts
Pārtikas precēm veikalos no septembra būs jānorāda ražošanas valsts
Pārtikas tirdzniecības vietās cenu zīmēs vai pie tām no 1. septembra būs jānorāda valsts, kurā prece ir ražota. Valsti varēs norādīt ar karodziņu vai rakstveidā, bet, ja prece ražota agresorvalstī Krievijā vai Baltkrievijā, tas būs jānorāda tikai rakstiski, paredz Saeimā ceturtdien, 25. aprīlī, trešajā galīgajā lasījumā atbalstītās likuma izmaiņas.
Saeima skatīs Varakļānu un Madonas novadu apvienošanu; noraida AS rosinātās izmaiņas pašvaldību refo...
Saeima skatīs Varakļānu un Madonas novadu apvienošanu; noraida AS rosinātās izmaiņas pašvaldību reformā
Saeima ceturtdien, 25. aprīlī, nodeva izskatīšanai komisijās valdības apstiprinātos un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzītos grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz Varakļānu novadu apvienot ar Madonas novadu. Savukārt opozīcijā esošās partijas "Apvienotais saraksts" piedāvātās vērienīgās izmaiņas administratīvi teritoriālajā reformā (ATR) parlamenta vairākums atteicās skatīt tālāk.
Tieslietu ministre: «SOAAR» apgalvojumi par «Vienotības» mudinājumu viltot vēlēšanu rezultātus – abs...
Tieslietu ministre: «SOAAR» apgalvojumi par «Vienotības» mudinājumu viltot vēlēšanu rezultātus – absurdi un grauj valstiskumu
Vēlēšanu programmatūras nodrošinātāja, informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumi, ka 2014. gada Saeimas vēlēšanu laikā toreizējais "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars aicinājis viltot vēlēšanu rezultātus, ir absurdi un grauj Latvijas valstiskumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere ("Jaunā Vienotība").
Eiropas Savienība privātos līdzekļus energoefektivitātes projektiem cer piesaistīt ar īpašas koalīci...
Eiropas Savienība privātos līdzekļus energoefektivitātes projektiem cer piesaistīt ar īpašas koalīcijas izveidi
Viens no Eiropas Savienības (ES) Zaļā kursa stūrakmeņiem ir energoefektivitātes veicināšana, lai samazinātu enerģijas patēriņu un dažādotu energoapgādes avotus. Šiem centieniem būs nepieciešams ievērojams finansējums, ko nevarēs nodrošināt tikai no ES un dalībvalstu budžetiem, tāpēc tiks piesaistīti arī privātie līdzekļi. Eiropas Komisija (EK) šonedēļ paziņoja par Eiropas Energoefektivitātes finansēšanas koalīcijas izveidi. Ar tās palīdzību Brisele cer veicināt sadarbību starp dalībvalstīm, EK un finanšu iestādēm saistībā ar energoefektivitātes finansēšanu. 
Daļa skolu sāk nodrošināt bezmaksas higiēnas preces meitenēm
Daļa skolu sāk nodrošināt bezmaksas higiēnas preces meitenēm
Bezmaksas higiēnas preces visās Latvijas skolās varētu būt pieejamas no nākamā gada. Tikmēr atsevišķas skolas par saviem līdzekļiem jau sākušas tās nodrošināt un vēl daļā skolu īsteno pilotprojektu, kurā šīs preces bez maksas pieejamas skolniecēm vecumā no 11 līdz 19 gadiem. Tādējādi plānots noteikt nepieciešamo higiēnas preču daudzumu, aprēķināt valsts budžeta izmaksas, kā arī atrast labākos veidus higiēnas preču izplatīšanai skolās.
Valkas novadā taupības nolūkos viens pārvaldnieks visiem pieciem pagastiem
Valkas novadā taupības nolūkos viens pārvaldnieks visiem pieciem pagastiem
Šobrīd savilkt jostas nākas teju visām pašvaldībām un tiek meklēti dažādi ceļi, kā sabalansēt budžetu. Valkas novadā tagad piecu pagastu pārvaldnieku vietā nu jau mēnesi ir tikai viens. Pašvaldībā atzīst, kas tas savā ziņā būs eksperiments, vai visa novada saimniecisko dzīvi var vadīt un uzraudzīt viens cilvēks. Rezultātus varēs vērtēt pēc pāris mēnešiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd