Latvijā
Stradiņa slimnīcā no viena donora veiksmīgi veic piecas transplantācijas operācijas
(papildināts)
Stradiņa slimnīcā no viena donora veiksmīgi veic piecas transplantācijas operācijas (papildināts)
Pateicoties kāda donora tuvinieku piekrišanai orgānu ziedošanai, Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) veiktas piecas transplantācijas operācijas, informēja PSKUS. Vairāku orgānu izņemšanas operācija notika šī gada 15. martā Ventspils slimnīcā. Pārstādīta donora sirds, veikta aknu transplantācija, jaunu orgānu saņēma divi nieru pacienti, bet vienam pacientam pārstādīta radzene.
Liepājā studente neizpratnē par pasniedzēja liegumu studiju darbā izmantot avotu krievu valodā
(papi...
Liepājā studente neizpratnē par pasniedzēja liegumu studiju darbā izmantot avotu krievu valodā (papildināts)
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Liepājas akadēmijā kādai studentei liegts studiju darbā izmantot avotus krievu valodā. RTU gan norāda, ka tā nav obligāta prasība, bet aicinājums studentiem pēc iespējas izmantot materiālus, kas rakstīti kādā no Eiropas Savienības oficiālajām valodām. Studentu apvienība uzskata, ka materiāla oriģinālajai valodai gan nevajadzētu būt vienīgajam iemeslam, kādēļ to neizmantot pētniecībā.
Latvijā izrakstītas e-receptes zāles varēs iegādāties citās ES valstīs
Latvijā izrakstītas e-receptes zāles varēs iegādāties citās ES valstīs
Lai nodrošinātu iedzīvotājiem iespēju iegādāties savas e-receptes zāles citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, Latvija sākusi pārrobežu e-recepšu datu apmaiņu ar noteiktām valstīm, informēja Nacionālais veselības dienests (NVD). E-receptes zāles jau var iegādāties Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Čehijā, Portugālē un Spānijā, un pakāpeniski šo valstu skaits palielināsies.
Sācies astronomiskais pavasaris
Sācies astronomiskais pavasaris
Trešdien, 20. martā, plkst. 5.06 bija ekvinokcija un Zemes ziemeļu puslodē iestājās astronomiskais pavasaris, liecina "timeanddate.com" dati.
Daudzdzīvokļu māju pagrabi pagaidām nav piemēroti patvertņu vajadzībām
Daudzdzīvokļu māju pagrabi pagaidām nav piemēroti patvertņu vajadzībām
Pēc Valsts zemes dienesta (VZD) datiem Latvijā ir apmēram 30 tūkstoši ēku ar pagrabstāviem, ko teorētiski varētu izmantot kā patvertnes. Lielākā daļa no ēkām ar pagrabstāviem ir daudzdzīvokļu mājas, taču pagaidām vien dažas no tām ir apsekotas, pielāgotas un gatavas uzņemt cilvēkus apdraudējuma gadījumā. Visas pārējās nepieciešams pielāgot, ieguldot gan finanšu līdzekļus, gan laiku.
Dreiliņu iedzīvotāji protestē pret atkritumu dedzināšanas rūpnīcas celtniecību tuvu dzīvojamām mājām...
Dreiliņu iedzīvotāji protestē pret atkritumu dedzināšanas rūpnīcas celtniecību tuvu dzīvojamām mājām (precizēts)
Dreiliņu iedzīvotāji protestē pret atkritumu dedzināšanas rūpnīcas celtniecību tuvu dzīvojamām mājām. Ieceri šķietami jau pērn iedzīvotājiem bija izdevies apturēt. Tomēr, neraugoties uz nelabvēlīgu domes lēmumu, turpinās būvniecības plānošana un Ropažu domei, visticamāk, atkal nāksies lemt – ļaut vai neļaut būvēt Latvijā lielāko reģenerācijas rūpnīcu.
Lembergs vaino Latvijas valdību «Krievijas provocēšanā»; viņa teikto lūdz vērtēt Saeimas komisijā
Lembergs vaino Latvijas valdību «Krievijas provocēšanā»; viņa teikto lūdz vērtēt Saeimas komisijā
"Tas ir viņa privāts viedoklis." Šādi valdošās koalīcijas partijas cenšas formāli distancēties no pašu koalīcijas sabiedrotā – bijušā Ventspils domes priekšsēdētāja un ASV sankcijām pakļautā politiķa Aivara Lemberga izteikumiem, kuros manāmas Krievijas retorikas atbalsis.  Lembergs savā "Facebook" profilā publicējis paziņojumu, kurā pauž neizpratni par tā sauktā Maskavas nama nacionalizēšanu, vainojot Latviju "Krievijas provocēšanā".
SEPLP locekles atlūgums aktualizējis diskusijas par krievu valodu sabiedriskajos medijos
SEPLP locekles atlūgums aktualizējis diskusijas par krievu valodu sabiedriskajos medijos
Atlūgums, ko mēneša sākuma uzrakstīja un vēlāk atsauca Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekle Sanita Upleja-Jegermane, ar jaunu sparu politiķu un mediju ekspertu dienaskārtībā atgriezis jautājumu par krievu valodu sabiedriskajos medijos. Saeimas pērn apstiprinātā Nacionālās drošības koncepcija paredz jau drīzumā pārstāt finansēt saturu krievu valodā. Par šo un citiem ar sabiedriskajiem medijiem saistītajiem jautājumiem Valsts prezidenta rīkotā diskusijā plānots spriest aprīļa sākumā. Tikmēr iesaistītie norāda, ka nezināmā ir vairāk nekā atbilžu.
Liepājnieki pilsētas dzimšanas dienā ziedo asinis
Liepājnieki pilsētas dzimšanas dienā ziedo asinis
Iedvesmojoties no donoriem, kuri ziedo asinis savā dzimšanas dienā, arī Liepājas pilsēta savus svētkus šonedēļ atzīmē ar divām Donoru dienām. To laikā asinis ziedoja 122 cilvēki, no kuriem 24 – pirmoreiz. Valsts asins donoru centrā (VADC) norādīja, ka speciāli rīkotās akcijās un izbraukumos novērojams lielāks donoru pieplūdums nekā ikdienā. Tiesa, salīdzinoši liela daļa potenciālo donoru tiek atzīti par nederīgiem.
Ar ceptiem gardumiem Nagļos svin Jāzepa dienu
Ar ceptiem gardumiem Nagļos svin Jāzepa dienu
Šodien vārdadienu svin Jāzepi –  tradicionāli šajā dienā katoļticībā tiek godināts Svētais Jāzeps. Šī ir īpaša diena tiem, kuri ietur gavēni, jo ir iespēja ļauties dažādiem gardumiem. Šodien Latgalē, Nagļu ciemā saimnieces īpaši gatavojušās, sacepot našķus un ierīkojot kafejnīcu vietējā tautas namā.
Uzturlīdzekļu nemaksātāji valstij parādā pusmiljardu eiro
Uzturlīdzekļu nemaksātāji valstij parādā pusmiljardu eiro
Valstij parādā esošo uzturlīdzekļu nemaksātāju skaits gadu no gada ir teju nemainīgs. Valstij šie ļaudis ir parādā vairāk nekā pusmiljardu eiro. Liela daļa no viņiem darbojas ēnu ekonomikā, un arī šajā ziņā garām paiet lielas summas nodokļu maksājumos. Ko darīt, lai no šiem cilvēkiem naudu tomēr varētu piedzīt, un kas darīts pēdējo gadu laikā?
Represētie pulcējas uz gadskārtējo konferenci
Represētie pulcējas uz gadskārtējo konferenci
Vairāk nekā 200 delegāti no visas Latvijas otrdien, 19. martā, pulcējās uz ikgadējo Latvijas Politiski represēto konferenci. Tajā spriests par dažādiem tematiem, arī karu Ukrainā, kas liek vēl vairāk novērtēt savas valsts brīvību. Represētie, vērtējot notikumus Latvijā, pauda bažas arī par ekonomiskās situācijas pasliktināšanos.
Rīgā sagruvušo graustu Pētersalas ielā demontēs līdz pamatiem
Rīgā sagruvušo graustu Pētersalas ielā demontēs līdz pamatiem
Rīgā sagruvušo graustu Pētersalas ielā 6 demontēs līdz pat pamatiem, un nauda par šiem darbiem pēcāk tiks piedzīta no ēkas saimniekiem. Sagruvusī ēka bija avārijas stāvoklī, un šomēnes bija plānots uzsākt ēkas nojaukšanu, taču ēka pasteidzās un sagruva pati.
Pērn audzis noziegumu skaits; prokuratūrā bažas par izmeklēšanas iestāžu kapacitāti
Pērn audzis noziegumu skaits; prokuratūrā bažas par izmeklēšanas iestāžu kapacitāti
Vairāk sākto kriminālprocesu un vairāk arī īpaši aktuālo noziegumu, kas, piemēram, ir slepkavības, kontrabanda, cilvēku tirdzniecība un izvairīšanās no nodokļu nomaksas. Vienlaikus sevišķi smago noziegumu skaits ir samazinājies. Tiesai nodoto apsūdzēto personu skaits 2023. gadā bija tikpat liels, cik gadu iepriekš, taču nepilngadīgo pārkāpēju skaits turpina sarukt – pērn tiesai nodotas lietas par 200 bērniem. Tādi ir Ģenerālprokuratūras dati. Iestādei gan ir bažas par izmeklēšanas iestāžu kapacitāti.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd