Latvijā
Latvijas Radio 5 galvenais redaktors būs Toms Putniņš
Latvijas Radio 5 galvenais redaktors būs Toms Putniņš
Par Latvijas Radio 5 jeb Pieci.lv satura galveno redaktoru no pirmdienas, 25. marta, kļūst līdzšinējais kanāla producents un ētera personība Toms Putniņš, informēja Latvijas Radio Komunikācijas un projektu vadības daļā.
Skaudrs un melns notikums Latvijas vēsturē. Aprit 75 gadi kopš marta masveida deportācijām
Skaudrs un melns notikums Latvijas vēsturē. Aprit 75 gadi kopš marta masveida deportācijām
Vienam no rūgtākajiem un skaudrākajiem notikumiem Latvijas vēsturē šodien aprit 75 gadi. 1949. gada 25. martā padomju vara no trim Baltijas valstīm mūža nometinājumā uz Sibīriju izsūtīja vairāk nekā 90 000 cilvēku – teju puse bija no Latvijas. Tā bija lielākā masveida deportācija Latvijas un Baltijas vēsturē. Ne visi atgriezās dzimtenē. Kāpēc komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienu būtiski atcerēties, un vai šim notikumam mūsdienās pievērš pienācīgu uzmanību?
«Es meloju, lai saņemtu pensiju.» Ko dara ar Kremļa politikas piekritējiem Latvijā
«Es meloju, lai saņemtu pensiju.» Ko dara ar Kremļa politikas piekritējiem Latvijā
Uz Krievijas prezidenta tā sauktajām "vēlēšanām", kas Rīgā notika tieši pirms nedēļas, ieradās mazāk nekā tūkstotis no aptuveni 40 000 Latvijā dzīvojošo balsstiesīgo Krievijas pilsoņu. Kaut gan pasākums iztika bez kara slavināšanas incidentiem, liela daļa neslēpa savu atbalstu Putinam un atražoja Kremļa vēstījumus. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "De facto" skaidroja, kas ir darīts, lai mazinātu kara atbalstītāju rindas Latvijā.
Bijušais «Vienotības» biroja vadītājs Orleāns: Pēdējo aploksni rokās iedeva Kampars
Bijušais «Vienotības» biroja vadītājs Orleāns: Pēdējo aploksni rokās iedeva Kampars
Valdošā koalīcija šonedēļ noraidīja opozīcijas pieprasījumu par finanšu ministra Arvila Ašeradena ("Jaunā Vienotība") demisiju saistībā ar skandālu ap viņa vadītās partijas "Vienotība" bijušā biroja vadītāja Normunda Orleāna apgalvojumiem par aplokšņu algas saņemšanu un citiem pārkāpumiem. Intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "De facto" šonedēļ Orleāns vairāk pastāstīja par to, cik izplatīta bijusi skaidras naudas aprite partijā bijušā ģenerālsekretāra Arta Kampara laikos. "De facto" arī kļuva zināms, kādus paskaidrojumus politiskā organizācija sniedz iestādēm, kas pārbauda Orleāna iesniegumus. Piemēram, "Jaunā Vienotība" apgalvo, ka Orleāns esot apvienību piemānījis, nepaziņodams, ka ir valsts amatpersona – Mārupes domes deputāts. 
Kuldīgas novada vidusskolās veido jaunu izglītības modeli
Kuldīgas novada vidusskolās veido jaunu izglītības modeli
Lai jaunieša izvēlētajai profesijai kāju priekšā nepieliktu skolas iespējas piedāvāt padziļināto mācību priekšmetu apguvi 12. klasē, Kuldīgas novadā strādā pie jauna izglītības satura modeļa. Tas paredz, ka visas vidusskolas sadarbosies, veidojot vienotu piedāvājumu, neatkarīgi no tā, kuru novada vidusskolu jaunietis izvēlējies.
Zosu medībām līdz šim pieteikušās 20 saimniecības; pērn atļauju izmantoja mazāk nekā puse
Zosu medībām līdz šim pieteikušās 20 saimniecības; pērn atļauju izmantoja mazāk nekā puse
Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) saņem pirmos lauksaimnieku pieteikumus limitētai migrējošo zosu ieguvei vietās, kur putni radījuši postījumus sējumiem. Līdz šim atbaidīšanu ar medībām pieteikušas 20 saimniecības, bet pagaidām izsniegtas divas atļaujas. Pavasara migrācijas laikā putnus ir aizliegts traucēt, tādēļ DAP vispirms aicina īstenot dažādas alternatīvas atbaidīšanas metodes. Līdz 15. maijam kopumā šādā veidā visā Latvijā iegūstamas ne vairāk kā 1000 zosu, bet pērn ar šīm atļaujām nomedītas 30 zosis.
Rīgas ielu jaunie nosaukumi jau atrodami interaktīvajās kartēs, plāksnītes nomainīs tuvāko mēnešu la...
Rīgas ielu jaunie nosaukumi jau atrodami interaktīvajās kartēs, plāksnītes nomainīs tuvāko mēnešu laikā
Rīgā jau kopš februāra beigām ir vairāki jaunu ielu nosaukumi, tai skaitā Maskavas ielai atdots viens no tās vēsturiskajiem nosaukumiem un tā atkal ir Latgales iela. Jaunie nosaukumi jau atrodami interaktīvajās kartēs "Google maps" un "Waze", bet ielu plāksnītes tiks nomainītas tuvāko mēnešu laikā. Vai ielu nosaukuma maiņa finansiāli skars arī konkrēto ielu iedzīvotājus, uzņēmējus? Vai operatīvie dienesti neapjuks jaunajos nosaukumos? 
«Apvienība Iedzīvotāji» pievienosies partijai «Platforma 21»
«Apvienība Iedzīvotāji» pievienosies partijai «Platforma 21»
Šodien uz kongresu pulcējās ārpus parlamenta esošā partija "Platforma 21". Kongresā izskanēja apņemšanās startēt nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās. Plānots, ka partijai pievienosies "Apvienība Iedzīvotāji", kura plašāk zināma kā Kaspara Upaciera veidota partija.
Lūznis vai vērtība – īpašnieks un apdrošinātājs nevar vienoties par avārijā sadragāta retro motocikl...
Lūznis vai vērtība – īpašnieks un apdrošinātājs nevar vienoties par avārijā sadragāta retro motocikla vērtību
Retro auto vai motociklu īpašnieki bieži vien ir īsti fanāti - paši tos restaurē, meklē detaļas un velta tam savu laiku un naudu. Transporta negadījumos antīkie spēkrati nokļūst visai reti. Tomēr Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "4. studija" vērsās 60 gadus sena motocikla īpašnieks, kurš pirms diviem gadiem kāda autovadītāja dēļ iekļuvis satiksmes negadījumā. Viņš nav mierā ar apdrošinātāja piešķirtās atlīdzības apmēru motocikla remonta izdevumiem.
Miega diagnostika ar speciālista nosūtījumu šogad pieejama par valsts naudu
Miega diagnostika ar speciālista nosūtījumu šogad pieejama par valsts naudu
Miega traucējumi ir viena no biežākajām veselības problēmām. Ja miega problēmas ilgstoši atkārtojas un nepāriet, iespējams, cilvēku piemeklējuši nozīmīgi miega traucējumi un nepieciešami izmeklējumi pie speciālista. Labā ziņa – no šī gada ar speciālista nosūtījumu pieejama valsts apmaksāta miega diagnostika. 
Ugunsdzēsējiem ar siltā laika iestāšanos bažas par kūlas ugunsgrēku pieaugumu
Ugunsdzēsējiem ar siltā laika iestāšanos bažas par kūlas ugunsgrēku pieaugumu
Iestājoties siltam un sausam laikam, Latviju piemeklē pērnās zāles dedzināšana. Pērn Latvijā reģistrēti 750 kūlas ugunsgrēki, arī šogad kūlas ugunsgrēki jau fiksēti vairākos Latvijas novados. Latgalē pagaidām kūlu dedzina nelielās platībās, jo daudzviet vēl saglabājies sniegs, zeme un pērnā zāle ir slapja, taču ugunsdzēsēji ar bažām gaida sinoptiķu solīto siltumu.
«Stradiņos» pacientam pēc sirds operācijas nepamana strutojošu brūci. Ārstiem rājiens, bet inspekcij...
«Stradiņos» pacientam pēc sirds operācijas nepamana strutojošu brūci. Ārstiem rājiens, bet inspekcija problēmas nesaskata
Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca izteikusi rājienu diviem kardiologiem, kuri nereaģēja uz pacienta sūdzībām par spēcīgām sāpēm pēc operācijas un izrakstīja viņu mājās ar augstiem iekaisuma rādītājiem un sulojošu brūci. Pēc notikušā izvērtēšanas slimnīcā ieviesti arī jauni ārstēšanas principi. Tostarp ārstiem būs asistenti, kas palīdzēs saziņā ar pacientiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd