Latvijā
100 pusaudži ar pašnāvības risku pabeiguši īpašu programmu
100 pusaudži ar pašnāvības risku pabeiguši īpašu programmu
Jau simts skolēnu ar augstu pašnāvības risku un uzvedības problēmām saņēmuši speciālistu palīdzību īpašā Pusaudžu resursu centra programmā. Tā ir pasaulē atzīta programma, kuras laikā jaunietim ir iespēja gan diennakti sazvanīt savu terapeitu, gan darboties grupā un individuāli, mācoties jaunas prasmes un emocijas. Tieši tāpat strādā ar viņa ģimeni un skolu. Taču problēmas skar daudz vairāk jauniešu, un rindā uz šo palīdzību gaida vēl vismaz 20 jaunieši, kuri joprojām apdraud citus un sevi.
EP neatceļ parlamentāro imunitāti Amerikam un Ušakovam; prokuratūrai lēmums nav saprotams
(papildinā...
EP neatceļ parlamentāro imunitāti Amerikam un Ušakovam; prokuratūrai lēmums nav saprotams (papildināts)
Eiropas Parlaments (EP) balsojumā plenārsēdē ceturtdien, 11. aprīlī, nolēma neatcelt parlamentāro imunitāti Eiroparlamenta deputātiem Nilam Ušakovam ("Saskaņa") un Andrim Amerikam ("Gods kalpot Rīgai!") tiesāšanai Latvijā. Latvija to prasīja lietā par iespējamu kukuļošanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Prokuratūrai lēmums nav saprotams.  
Latvijā gandrīz puse reģistrēto traktoru ir vecāki par 30 gadiem
Latvijā gandrīz puse reģistrēto traktoru ir vecāki par 30 gadiem
Katru pavasari, sākoties darbu sezonai, pagastu centros un privātās saimniecībās ierodas Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras (VTUA) inspektori, lai novērtētu dažādas traktortehnikas stāvokli. Latvijā gandrīz puse traktoru ir vēl padomju laikos ražoti un vecāki par 30 gadiem. Tomēr lēnām šīs tehnikas parks sāk atjaunoties.
Piņķos atklāj daudzfunkcionālu stadionu
Piņķos atklāj daudzfunkcionālu stadionu
Piņķos ceturtdien, 11. aprīlī, atklāts daudzfunkcionāls sporta stadions. Tas atrodas pie Babītes vidusskolas un Babītes Sporta kompleksa. Stadionā ikviens varēs atrast ko piemērotu — tajā ir basketbola, florbola, volejbola, futbola laukums, kā arī daudz citu iespēju.
Satversmes tiesa: Aizliegums audzēt dzīvniekus tikai kažokādu ieguvei atbilst Satversmei
(papildināt...
Satversmes tiesa: Aizliegums audzēt dzīvniekus tikai kažokādu ieguvei atbilst Satversmei (papildināts)
Normas, kas paredz Latvijā aizliegumu audzēt un turēt dzīvniekus tikai kažokādu ieguvei, atbilst Satversmei, atzinusi Satversmes tiesa (ST). Dzīvnieku kā jutīgu būtņu pasargāšana no nevajadzīgām ciešanām ir demokrātiskas sabiedrības vērtība, norādījusi ST, uzsverot, ka mūsdienu sabiedrībai ir ētisks un morāls pienākums nodrošināt dzīvnieku labturību un aizsardzību.
Laviņš: Valsts juridiskā palīdzība sūdzību iesniegšanai Satversmes tiesā – riņķa dancis
Laviņš: Valsts juridiskā palīdzība sūdzību iesniegšanai Satversmes tiesā – riņķa dancis
Pašlaik tikai 10% no Satversmes tiesas (ST) saņemtajiem pieteikumiem atbilst prasībām, jo lielākoties pieteikumos iztrūkst juridiskā pamatojuma. Ar pieteikumiem gan var palīdzēt advokātu biroji, kas ir samērā dārgs pakalpojums. Savukārt sistēma valsts nodrošinātas juridiskās palīdzības saņemšanai, lai sagatavotu konstitucionālo sūdzību, ir riņķa dancis, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš.
Rīgā aizturēta narkodīleru grupa; atsavināts plašs klāsts narkotiku
Rīgā aizturēta narkodīleru grupa; atsavināts plašs klāsts narkotiku
Valsts policijas likumsargi Rīgā un Berģos šonedēļ aizturēja kopumā četras ar narkotiku apriti saistītas personas. Šie noziedznieki ilgstoši bija izmantojuši konspirāciju, lai slēptu savas darbības. Kratīšanu laikā personām piekritīgajās adresēs atsavināts kokaīns, marihuāna, halucinogēnās sēnes un amfetamīns. Tāpat atsavināti 27 830 eiro, kas, visticamāk, iegūti noziedzīgā ceļā, un vairākas automašīnas, informēja policijā.
Aploksne – bankomāts – partija. KNAB izbeigtās «Latvijas attīstībai» lietas rāda nelikumīgas finansē...
Aploksne – bankomāts – partija. KNAB izbeigtās «Latvijas attīstībai» lietas rāda nelikumīgas finansēšanas shēmu (papildināts)
Lai vāktu naudu partijas "Latvijas attīstībai" darbībai, tika izmantoti starpnieki – radi, draugi, partijas biedru nodarbinātie; shēma – aploksne, bankomāts, partijas kase, rāda partijas ziedotāju sniegtās liecības Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB). Lai arī sākotnēji uz lietas iznākumu birojs skatījās cerīgi, kriminālprocesu neizdevās sākt, jo likums neļauj. Tāpēc tagad KNAB rosina to mainīt. Kā notika partijas "Latvijas attīstībai" pretlikumīgā finansēšana un kāpēc nevienam par to nekādu seku nebūs, Latvijas Radio raidījumā "Atvērtie faili" analizēja Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica".
Politologs Rozenvalds: Kariņš nerīkojas kā Rietumu politiķis
(papildināts)
Politologs Rozenvalds: Kariņš nerīkojas kā Rietumu politiķis (papildināts)
Bijušais ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") nav uzņēmies politisku atbildību par savas premjerēšanas laika izšķērdīgajiem privātajiem lidojumiem, un viņš nerīkojās kā Rietumu politiķis, atkāpjoties no amata, jo no amata atkāpties piespieda paša pārstāvētā politiskā partija, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viedokli pauda politologs Juris Rozenvalds.
Dienesti ar Krievijas «ēnu floti» saistītā kuģa «Zirkone» lietā: Citu jurisdikciju nevaram kontrolēt
Dienesti ar Krievijas «ēnu floti» saistītā kuģa «Zirkone» lietā: Citu jurisdikciju nevaram kontrolēt
Latvijas firmas apsaimniekošanā esošajam naftas tankkuģim "Zirkone", kas apgādā Krievijas kuģus pie Gotlandes, par ko satrauktas ir Zviedrijas varasiestādes, savas darbības ar vietējiem dienestiem neesot jāsaskaņo. Tikmēr Ārlietu ministrija sola iedziļināties detaļās, jo ne visos Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības aizliegumos un tirdzniecības sankcijās viss ir aizliegts.
Saeimas komisija vienojas ierobežot impulsīvu alkohola pirkšanu internetā
Saeimas komisija vienojas ierobežot impulsīvu alkohola pirkšanu internetā
Veselības ministrijas un ārstu speciālistu rosinājums ar likumu pilnībā aizliegt alkohola tirdzniecību internetā fiziskām personām trešdien, 10. aprīlī, neguva atbildīgās komisijas deputātu vairākuma atbalstu. Tā vietā deputāti kopā ar alkohola nozari un citu iesaistīto ministriju pārstāvjiem vienojās par zināmu kompromisu, kas izslēgšot impulsīvus alkoholisko dzērienu pirkumus internetā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd