Latvijā
Divdomīga domes sēdes video dēļ skandālā iekļūst Jelgavas novada mērs Lasmanis
(papildināts)
Divdomīga domes sēdes video dēļ skandālā iekļūst Jelgavas novada mērs Lasmanis (papildināts)
Jautājumus par ētiku radījis sociālajos tīklos publicēts ieraksts no Jelgavas novada domes Budžeta komisijas sēdes, kurai domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis ("Latvijas attīstībai") bija pievienojies attālināti. Sēdes ierakstā redzami šķietami nepiedienīga rakstura pieskārieni aizmugurē sēdošai sievietei. Domes priekšsēdētājs gan intervijā LTV Ziņu dienestam visus pārmetumus noliedza un pauda, ka tā ir pret viņu vērsta nomelnošanas kampaņa.
Lielākajā Latvijas Universitātes ēkā Rakstu mājā – spāru svētki
Lielākajā Latvijas Universitātes ēkā Rakstu mājā – spāru svētki
Ceturtdien, 21. martā, Latvijas Universitātes (LU) akadēmiskajā pilsētiņā studenti, pasniedzēji un citi klātesošie sapulcējās, lai redzētu, kā uz topošās Rakstu mājas jumta tiek uzcelts spāru vainags. Rakstu māja būs lielākā ēka gan Latvijas Universitātes Akadēmiskajā centrā Torņakalnā, gan Latvijas Universitātei vispār. Tajā uzturēsies tikpat studentu cik pašlaik esošajās Dabas un Zinātņu mājās kopā.
Darbam ar vardarbībā cietušajiem «Centrs Marta» piesaistīs brīvprātīgos
Darbam ar vardarbībā cietušajiem «Centrs Marta» piesaistīs brīvprātīgos
Ik gadu palielinās to cilvēku skaits, kuri vēršas pēc palīdzības dažādās iestādēs un organizācijās, jo, iespējams, saskārušies ar vardarbību. Liepājā sieviešu tiesību aizstāvības organizācijā "Centrs Marta" pērn atbalsts sniegts vairāk nekā 300 personām. Lai varētu palīdzēt vēl vairāk cilvēkiem, centrs nolēmis piesaistīt brīvprātīgos.
Jūrmalas iedzīvotāju lūgumu saglabāt Pumpuru vidusskolu pašvaldība «paslauka zem tepiķa»
(papildināt...
Jūrmalas iedzīvotāju lūgumu saglabāt Pumpuru vidusskolu pašvaldība «paslauka zem tepiķa» (papildināts)
Vairāk nekā 1100 jūrmalnieku parakstīto iniciatīvu Jūrmalas dome šodien "paslaucījusi zem tepiķa" – Jūrmalas Pumpuru vidusskolu un Jaundubultu pamatskolu pašvaldība tomēr reorganizēs, abu skolu vietā izveidojot vienu iestādi. Iedzīvotāju lūgumu saglabāt Pumpuru vidusskolu šodien domes sēdē nolēma tālāk nevirzīt. Neapmierinātie skolas vecāki un skolotāji pie domes piketēja.
Krievijas asās varas izpausmes: vēstījumu Latvijā pauž caur seriālu un arī čipsiem
Krievijas asās varas izpausmes: vēstījumu Latvijā pauž caur seriālu un arī čipsiem
Totalitāro režīmu simbolu izmantošana vai kara slavināšana ir krasākās, taču ne vienīgās Krievijas informatīvās telpas atskaņas Latvijā. Krievija savus vēstījumus izplata arī citu valstu mediju telpā. Viens piemērs ir pagājušajā gadā iznākušais Krievijas seriāls "Puiša vārds" ("Слово пацана"), kas vēsta par jauniešu ielu bandām, romantizējot vardarbību. Pēc seriāla iznākšanas dienasgaismu ieraudzīja arī čipsi un citas ātrās uzkodas ar seriāla galveno varoņu attēliem. Tie nopērkami arī vairākās Latvijas pilsētās. Pārtikas produkti no Krievijas nav aizliegti, tomēr šādas preces veikalos liek padomāt divreiz, vai to mērķis nav ietekmēt arī Latvijas jauniešu prātus.
Zemgalē grants ceļi sāk apžūt, Vidzemē šķīdoņa posmu skaits pieaug
Zemgalē grants ceļi sāk apžūt, Vidzemē šķīdoņa posmu skaits pieaug
Kurzemē un Zemgalē turpina samazināties šķīdoņa skarto valsts autoceļu posmu skaits, tomēr Vidzemē un Latgalē tas saglabājas nemainīgi augsts. Nedēļas laikā Zemgalē šķīdoņa posmu skaits samazinājies par 44 un šobrīd ir 133, bet Vidzemē pieaudzis par 45 un ir sasniedzis 252 posmus, liecina "Latvijas Valsts ceļu" (LVC) informācija medijiem.
Policija noskaidrojusi iespējamo šoferi, kurš Tīnūžos traucies ar 240 km/h
Policija noskaidrojusi iespējamo šoferi, kurš Tīnūžos traucies ar 240 km/h
Jau noskaidrota iespējamā persona, kura Tīnūžos pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, iebraucot apdzīvotā vietā ar ātrumu virs 200 kilometriem stundā un apdraudot gan sevi, gan citus satiksmes dalībniekus. Policijā skaidro, ka sodīt personu pēc internetā publicēta video ir sarežģīti un notikušā apstākļi tiek vēl skaidroti.  
Prasa niansētāk iestrādāt likumos atbildību par seksuālo uzmākšanos
Prasa niansētāk iestrādāt likumos atbildību par seksuālo uzmākšanos
Pašlaik spēkā esošais regulējums attiecībā uz seksuālu vardarbību nosaka, ka, ja nav noticis fizisks pārkāpums – nav noticis seksuāls dzimumakts –, tad cita veida aizskaršana nav krimināli sodāma. Laiki un sabiedrības izpratne par to, kas ir vai nav pieņemama uzvedība, mainās. Vai un ko tieši vajadzētu mainīt esošajā likumdošanā?  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd