Latvijā
Satversmes tiesa: Aizliegums audzēt dzīvniekus tikai kažokādu ieguvei atbilst Satversmei
(papildināt...
Satversmes tiesa: Aizliegums audzēt dzīvniekus tikai kažokādu ieguvei atbilst Satversmei (papildināts)
Normas, kas paredz Latvijā aizliegumu audzēt un turēt dzīvniekus tikai kažokādu ieguvei, atbilst Satversmei, atzinusi Satversmes tiesa (ST). Dzīvnieku kā jutīgu būtņu pasargāšana no nevajadzīgām ciešanām ir demokrātiskas sabiedrības vērtība, norādījusi ST, uzsverot, ka mūsdienu sabiedrībai ir ētisks un morāls pienākums nodrošināt dzīvnieku labturību un aizsardzību.
Aploksne – bankomāts – partija. KNAB izbeigtās «Latvijas attīstībai» lietas rāda nelikumīgas finansē...
Aploksne – bankomāts – partija. KNAB izbeigtās «Latvijas attīstībai» lietas rāda nelikumīgas finansēšanas shēmu (papildināts)
Lai vāktu naudu partijas "Latvijas attīstībai" darbībai, tika izmantoti starpnieki – radi, draugi, partijas biedru nodarbinātie; shēma – aploksne, bankomāts, partijas kase, rāda partijas ziedotāju sniegtās liecības Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB). Lai arī sākotnēji uz lietas iznākumu birojs skatījās cerīgi, kriminālprocesu neizdevās sākt, jo likums neļauj. Tāpēc tagad KNAB rosina to mainīt. Kā notika partijas "Latvijas attīstībai" pretlikumīgā finansēšana un kāpēc nevienam par to nekādu seku nebūs, Latvijas Radio raidījumā "Atvērtie faili" analizēja Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica".
Politologs Rozenvalds: Kariņš nerīkojas kā Rietumu politiķis
(papildināts)
Politologs Rozenvalds: Kariņš nerīkojas kā Rietumu politiķis (papildināts)
Bijušais ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") nav uzņēmies politisku atbildību par savas premjerēšanas laika izšķērdīgajiem privātajiem lidojumiem, un viņš nerīkojās kā Rietumu politiķis, atkāpjoties no amata, jo no amata atkāpties piespieda paša pārstāvētā politiskā partija, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viedokli pauda politologs Juris Rozenvalds.
Dienesti ar Krievijas «ēnu floti» saistītā kuģa «Zirkone» lietā: Citu jurisdikciju nevaram kontrolēt
Dienesti ar Krievijas «ēnu floti» saistītā kuģa «Zirkone» lietā: Citu jurisdikciju nevaram kontrolēt
Latvijas firmas apsaimniekošanā esošajam naftas tankkuģim "Zirkone", kas apgādā Krievijas kuģus pie Gotlandes, par ko satrauktas ir Zviedrijas varasiestādes, savas darbības ar vietējiem dienestiem neesot jāsaskaņo. Tikmēr Ārlietu ministrija sola iedziļināties detaļās, jo ne visos Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības aizliegumos un tirdzniecības sankcijās viss ir aizliegts.
Saeimas komisija vienojas ierobežot impulsīvu alkohola pirkšanu internetā
Saeimas komisija vienojas ierobežot impulsīvu alkohola pirkšanu internetā
Veselības ministrijas un ārstu speciālistu rosinājums ar likumu pilnībā aizliegt alkohola tirdzniecību internetā fiziskām personām trešdien, 10. aprīlī, neguva atbildīgās komisijas deputātu vairākuma atbalstu. Tā vietā deputāti kopā ar alkohola nozari un citu iesaistīto ministriju pārstāvjiem vienojās par zināmu kompromisu, kas izslēgšot impulsīvus alkoholisko dzērienu pirkumus internetā.
Rīgas Medicīnas koledžā apgūst kara medicīnu – interese ir liela
Rīgas Medicīnas koledžā apgūst kara medicīnu – interese ir liela
Karš Ukrainā ieviesis lielas korekcijas arī visās Latvijas medicīnas izglītības programmās. Ārstu palīgi, kuri šajā vasarā absolvēs Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžu, jau būs apguvuši līdz šim netipisku jomu – militāro medicīnu. Interese par šo programmu ir tik liela, ka programmas "Erasmus" projekta ietvaros Rīgā kara medicīnu apgūst arī studenti no Lietuvas, Polijas un Čehijas.  
Daugavpils kluba sienā ieskrāpē agresorvalsti slavējošu uzrakstu
Daugavpils kluba sienā ieskrāpē agresorvalsti slavējošu uzrakstu
Agresorvalsti Krieviju slavējošs uzraksts ieskrāpēts Daugavpilī uz kāda kluba sienas. Tā īpašnieks norāda, ka šādas agresīvas izpausmes ir bijušas jau iepriekš, un cer, ka policija šo kvalificēs ne tikai kā administratīvo pārkāpumu. Policija ierosinājusi administratīvā pārkāpuma procesu par militārās agresijas un kara noziegumus slavinoša simbola izmantošanu publiskā vietā.   
Epilepsijas un miega medicīnas centram jaunas telpas
Epilepsijas un miega medicīnas centram jaunas telpas
Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) trešdien, 10. aprīlī, atklātas Epilepsijas un miega medicīnas centra jaunās telpas. Tās ir modernākās Baltijā gan pēc telpu, gan aparatūras, gan iespēju ziņā.
Par Ukrainas karoga noraušanu un šī procesa filmēšanu aiztur divas personas
Par Ukrainas karoga noraušanu un šī procesa filmēšanu aiztur divas personas
Pagājušonedēļ Rīgā, Krišjāņa Barona ielā, kāds vīrietis, kura seju klāja maska, norāva pie ēkas izkārtu Ukrainas karogu, kamēr cita persona notiekošo filmēja. Valsts policijas likumsargi noskaidroja iespējamos vainīgos vīriešus un viņus aizturēja, pēc tam veica vairākas kratīšanas, informēja Valsts policijā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd