Latvijā
«Dardedze»: Bērniem jābūt iespējai ziņot par seksuālu uzmākšanos
«Dardedze»: Bērniem jābūt iespējai ziņot par seksuālu uzmākšanos
Katrā iestādē, kas strādā ar bērniem, – skolā, interešu izglītībā, sportā vai reliģiskā organizācijā – jābūt skaidrai izpratnei par seksuālu uzmākšanos un iespējai par to ziņot, norāda bērnu tiesību aizsardzības speciālisti. Pašlaik publiski izskanējušie iespējamās seksuālās vardarbības gadījumi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un citviet ir vien aisberga redzamā daļa, uzskata centrā "Dardedze".
Topošie ārstu palīgi sacenšas «Sirds veselības kausā»
Topošie ārstu palīgi sacenšas «Sirds veselības kausā»
"Sirds veselības kauss" – tā nosaukta Latvijas olimpiāde, kurā kardioloģijas pacientu aprūpē saviem spēkiem mērojas topošie ārstu palīgi. Šādas sacīkstes notiek pirmo reizi. Komandas apliecina savu prasmi neatliekamās situācijās, kardiogrammu lasīšanā un ārstniecībā. 
Futbola stadiona būvniecībai Lucavsala izvēlēta pēc 9 vietu izvērtēšanas
(papildināts)
Futbola stadiona būvniecībai Lucavsala izvēlēta pēc 9 vietu izvērtēšanas (papildināts)
Rīgas domei (RD) drīz būs jālemj, vai Lucavsalā būt nacionālajam futbola stadionam. Vairāk nekā 10 hektāru zemes atvēlēšanu būvniecības iecerei jau atbalstījusi pašvaldības atbildīgā komiteja. Futbola federācija norāda, ka vieta izvēlēta, jo tā nepārklājas ar kādiem citiem apbūves plāniem un tā ir pilsētas centrā. Tikmēr iedzīvotāji pauduši bažas par stadionam izvēlēto vietu un ko tai nozīmēs jaunas infrastruktūras izbūve.
Šogad Ēnu dienā sasniegts ēnotāju skaita rekords; pieprasītākā nozare – medicīna
(papildināts)
Šogad Ēnu dienā sasniegts ēnotāju skaita rekords; pieprasītākā nozare – medicīna (papildināts)
Ceturtdien, 4. aprīlī, visā Latvijā norisinās izglītības organizācijas "Junior Achievement Latvia"  rīkotais karjeras izglītības pasākums skolēniem Ēnu diena. Šogad ar dažādām profesijām skolēnus iepazīstina 2180 ēnu devēji, kopumā piedāvājot 12 753 vakances. Jauniešiem jau vairākus gadus populārākā nozare ir medicīna, informēja pasākuma rīkotāji. Šogad sasniegts ēnotāju skaita rekords.
SEPLP uzsāk Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas apvienošanas procesu
SEPLP uzsāk Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas apvienošanas procesu
Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) kā valsts SIA "Latvijas Radio" (LR) un valsts SIA "Latvijas Televīzija" (LTV) augstākā lēmējinstitūcija ceturtdien, 4. aprīlī, pieņēma lēmumu par abu publiskas personas kapitālsabiedrību apvienošanas procesa uzsākšanu, informēja padomē.
Valmieras novada bāriņtiesai satraukums par audžuģimeņu trūkumu
Valmieras novada bāriņtiesai satraukums par audžuģimeņu trūkumu
Situācijas, kad no nelabvēlīgām ģimenēm nākas izņemt bērnus, nemazinās, bet jaunu audžuģimeņu skaits, kas būtu gatavas uzņemt šos bērnus, samazinās, līdz ar to bērni nonāk krīžu centros. Par šo situāciju satraukumu pauž arī Valmieras novada bāriņtiesā.
Krāpniekiem izdevās salauzt šaubas. Jānis sarunās ar viltvāržiem zaudē 12 000 eiro un iekuļas parādo...
Krāpniekiem izdevās salauzt šaubas. Jānis sarunās ar viltvāržiem zaudē 12 000 eiro un iekuļas parādos
Valsts policija sākusi kriminālprocesu par kārtējo gadījumu, kad krāpnieki, uzdodoties par bankas un policijas darbiniekiem, kādam divu bērnu tēvam izkrāpuši vērienīgu naudas summu – 12 000 eiro. Viltvārži izmanto aizvien jaunas metodes. Šoreiz viņi iegalvoja, ka šī ir policijas operācija negodīgu bankas darbinieku atmaskošanai. Tāpat lika cilvēkam naudu no konta izņemt pašam un atdot viņiem to skaidrā naudā. Krāpnieki un naudas nodošanas brīdis ir nofilmēts, jo pie ēkas atrodas novērošanas kameras, bet divu nedēļu laikā policijā šajā lietā nav nekādas virzības. Apkrāptā vīrieša juridiskais pārstāvis uzskata, ka policijas lēnās rīcības dēļ krāpnieki var brīvi turpināt darboties.
Par kara noziegumu slavināšanu tiesā prokremlisko aktīvisti Jeļenu Kreili
Par kara noziegumu slavināšanu tiesā prokremlisko aktīvisti Jeļenu Kreili
Tiesas priekšā trešdien, 3. aprīlī, stājusies Jeļena Kreile, kura apsūdzēta par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu vai attaisnošanu. Tiesībsargājošo dienestu uzmanības lokā viņa nav pirmo reizi, šis ir jau otrais tiesas process, kurā viņa apsūdzēta par kara noziegumu publisku slavināšanu vai attaisnošanu. Pirms tiesa sēdes viņa uz Latvijas Televīzijas (LTV) jautājumiem atbildēja tikai krievu valodā, norādot, ka visas apsūdzības esot nepatiesas. Tikmēr pie viņas mājas logos arvien redzami Krievijas karogi.
Par spiegošanu Krievijas labā tiesās Gobzema bijušās partijas pārstāvi
(papildināts)
Par spiegošanu Krievijas labā tiesās Gobzema bijušās partijas pārstāvi (papildināts)
Tiesa šonedēļ sāks skatīt krimināllietu, kurā par spiegošanu Krievijas labā apsūdzēta 14. Saeimas deputāta amata kandidāte Inga Tuhbatova, noskaidroja aģentūra LETA. Tuhbatova 2022. gadā kandidēja vēlēšanās no tolaik Alda Gobzema (kandidē Eiroparlamenta vēlēšanās no partijas "Apvienība jaunlatvieši") vadītās partijas "Katram un katrai" saraksta.
Saslimstība ar gripu un kovidu turpina mazināties
Saslimstība ar gripu un kovidu turpina mazināties
Pagājušās nedēļas gripas, Covid-19 un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa rezultāti liecina, ka turpina samazināties gripas un Covid-19 pacientu skaits, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Dati liecina, ka pagājušajā nedēļā no šīm slimībā miruši divi cilvēki.
Turpinās izmeklēšana saistībā ar tiesībsarga konstatētajiem pārkāpumiem Kandavas pansijā
Turpinās izmeklēšana saistībā ar tiesībsarga konstatētajiem pārkāpumiem Kandavas pansijā
Kandavas pansija piecus mēnešus strādājusi bez reģistrācijas, par ko policijā pērn rudenī ierosināts kriminālprocess, bet izmeklēšana vēl turpinās. Tiesībsargs pirms gada pansionātā atklāja vairākus labturības pārkāpumus. Tagad gan pansijā, gan Tukuma novada pašvaldībā, kuras pārziņā ir aprūpes nams, norāda – pārkāpumi notikuši reģionālās reformas ieviesto pārmaiņu dēļ, un tagad tie visi esot novērsti.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd