Latvijā
Reģionālie laikraksti cieš no «Latvijas pasta» vēlajām piegādēm
(papildināts)
Reģionālie laikraksti cieš no «Latvijas pasta» vēlajām piegādēm (papildināts)
Vairāki reģionālie laikraksti pauž sašutumu, ka "Latvijas pasts" avīzes piegādā pārāk vēlu, un tādējādi tiek mazināta konkurētspēja preses tirgū. Arī Liepājas laikrakstu "Kurzemes Vārds" kopš aprīļa sākuma finansiālu grūtību dēļ vairs nepiegādā pašu abonēšanas centrs, bet gan "Latvijas pasts". Daļa abonentu ar to ir neapmierināti, jo avīzi tagad nākas saņemt pusdienlaikā, nevis kā ierasts – līdz pulksten 8 rītā. Redakcija uztraucas, ka, iespējams, nāksies zaudēt ievērojamu abonentu skaitu.
Taupības pasākumi žņaudz kultūru Talsos
Taupības pasākumi žņaudz kultūru Talsos
Līdz četrām darba dienām saīsināta darba nedēļa un attiecīgi samazināta alga, bet priekšā kā draudīgs mākonis – arī gaidāmais amata vietu samazinājums un atlaišanas. Šādos apstākļos šobrīd strādā Talsu novada pašvaldības nodarbinātie.
Kā piekļūt sankcijām pakļauto Krievijas personu aktīviem Eiropā? Dažas radošas pieejas, arī no Latvi...
Kā piekļūt sankcijām pakļauto Krievijas personu aktīviem Eiropā? Dažas radošas pieejas, arī no Latvijas
Vairāk nekā divus gadus Rietumu valstu līderi ir runājuši, kā nosoda Krieviju un cik ļoti atbalsta Ukrainu, bet tā arī nav spējuši izveidot skaidru un mērķtiecīgu atbalsta sistēmu Ukrainai. Rezultātā Krievija atsākusi militāro ofensīvu, bet Ukrainas prezidenta saucieni pēc palīdzības kļuvuši arvien izmisīgāki. LTV analizē militārā finansējuma apjomu un to, ko Eiropa plāno darīt ar Krievijas un krievu oligarhu iesaldētajiem aktīviem Eiropā.
Gadu pēc pastrādātās slepkavības Leons Rusiņš vēl nav atrasts; e-uzraudzību varmākām sola nākamgad
Gadu pēc pastrādātās slepkavības Leons Rusiņš vēl nav atrasts; e-uzraudzību varmākām sola nākamgad
Otrdien, 16. aprīlī, apritēs tieši gads kopš dienas, kad uz vientuļa lauku ceļa Jēkabpils pusē Leons Rusiņš ar cirvi brutāli nogalināja savu bijušo dzīvesbiedri un divu bērnu mammu Ivetu. Slepkavība notika Ivetas mammas un abu nepilngadīgā dēla acu priekšā. 365 dienu laikā Leons Rusiņš tā arī nav atrasts. Viņš meklēšanā izsludināts arī starptautiski. Policijai ir arī otra versija – ka vīrietis sev atņēmis dzīvību pats. Tādēļ arī šīs nedēļas nogalē plaši policijas un brīvprātīgo spēki meklēja Rusiņa līķi gan mežā, gan Aiviekstes upē.
Sāk palielināt atļauto maksimālo braukšanas ātrumu
Sāk palielināt atļauto maksimālo braukšanas ātrumu
No 15. aprīļa atsevišķos Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos stājies spēkā vasaras režīma maksimālais atļautais ātrums. Vidzemes šosejas posmā no Langstiņiem līdz Siguldai atļautais ātrums būs 110 kilometri stundā, bet Ķekavas apvedceļa posmā no Krogsila līdz Rīgas apvedceļam drīkstēs braukt ar ātrumu 120 kilometri stundā.
Pirmreizējā smilšu savākšana pēc ziemas Rīgā gandrīz pabeigta
Pirmreizējā smilšu savākšana pēc ziemas Rīgā gandrīz pabeigta
Gandrīz noslēgusies pirmreizējā ziemā izkaisīto smilšu savākšana no Rīgas ielām, un tā veikta 98% tīrāmo ielu, informēja Rīgas domē. Atlikušie 2% ir Kleistu ielā, Kurzemes prospektā un Kokles ielā. No pirmdienas, 15. aprīļa, tur izvietotas zīmes par stāvēšanas aizliegumu, lai ceļmalas varētu attīrīt no smiltīm.
Reidos pierobežā cīnās ar nelegālās televīzijas izplatīšanu
Reidos pierobežā cīnās ar nelegālās televīzijas izplatīšanu
Ar kādu pakalpojumu sniedzēju noslēgts līgums par televīzijas pārraidīšanu? Cik daudz televīzijas kanālu pieejami? Vai ir zināmi šobrīd aktuālie likumi? Tie ir tikai daži no jautājumiem, ko Valsts policija speciālos reidos uzdod publisko iestāžu un kultūrvietu atbildīgajiem. Reidi notiek vismaz reizi mēnesī, un nupat viens no tiem bija Krāslavas novadā. Preventīvo pasākumu mērķis nav sodīt, bet gan informēt iedzīvotājus.
No Liepājas līdz Bernātiem būvē gājēju un velo ceļu
No Liepājas līdz Bernātiem būvē gājēju un velo ceļu
Gar valsts galveno autoceļu Liepāja–Lietuvas robeža (Rucava) (A11) posmā no Liepājas administratīvās robežas līdz Bernātiem (10,42.–20,09. km) sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC). Darbus plānots pabeigt līdz šī gada septembra beigām.
Šonedēļ bērnus varēs sākt pieteikt vasaras nometnēm Rīgā
Šonedēļ bērnus varēs sākt pieteikt vasaras nometnēm Rīgā
No pirmdienas, 15. aprīļa, portālā eriga.lv var iepazīties ar skolēnu nometņu piedāvājumu atvērtajām vasaras nometnēm Rīgā, bet bērnus pieteikt šīm nometnēm varēs no ceturtdienas, 18. aprīļa. Savukārt ar visu šīs vasaras aktuālo nometņu piedāvājumu bērnu vecāki var iepazīties Valsts Izglītības un satura centra mājaslapā nometnes.gov.lv.
Pirms valsts svētkiem piešķirti Latvijas augstākie apbalvojumi
Pirms valsts svētkiem piešķirti Latvijas augstākie apbalvojumi
Ordeņu kapituls šonedēļ nolēma vairākiem visdažādāko jomu pārstāvjiem piešķirt Latvijas valsts augstākos apbalvojumus – Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni un Atzinības krustu. Apbalvojumi tiks pasniegti Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienā – 4.maijā, informēja Valsts prezidenta kancelejā.
No Āzijas pēc izglītības Latvijā: kursi tikai dažas stundas nedēļā
No Āzijas pēc izglītības Latvijā: kursi tikai dažas stundas nedēļā
Cilvēki no Indijas, Uzbekistānas, Vjetnamas un citām valstīm brauc uz Latviju, lai šeit mācītos dažu mēnešu kursos, piemēram, angļu valodu vai apgūtu kādu profesiju. Mācības mēdz notikt vien dažas dienas nedēļā. Bet cilvēki, kuri prasa vīzas ar mērķi "mācības", tostarp – vidējā izglītības posmā, mēdz būt nobrieduši ļaudis, jau ar ģimenēm un bērniem, kurus arī vēlas ņemt līdzi uz Latviju. Kā ziņo LTV raidījums "de facto", bažās par nelegālas imigrācijas riskiem mācību aizsegā, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicina mainīt Imigrācijas likuma normas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd