Latvijā
Valsts vides dienesta vadītāja amatam virza VARAM darbinieku Ķēniņu
Valsts vides dienesta vadītāja amatam virza VARAM darbinieku Ķēniņu
Konkursā par Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektora amatu uzvarējis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieks vides aizsardzības jautājumos Andris Ķēniņš, informēja Valsts kanceleja. Ķēniņš amatā vēl būs jāapstiprina valdībai.
Rīgas dome pēc ģenerālprokurora iebildēm atjauno īpašumtiesības 22 zemes gabaliem pie lidostas
(papi...
Rīgas dome pēc ģenerālprokurora iebildēm atjauno īpašumtiesības 22 zemes gabaliem pie lidostas (papildināts)
Rīgas dome trešdien nolēma atzīt par spēku zaudējušu 2022. gada 21. septembrī pieņemto lēmumu par 22 zemes gabalu pie lidostas "Rīga" privatizācijas pabeigšanu, tādējādi atjaunojot īpašumtiesības uz šiem zemes gabaliem. Šāds lēmums pieņemts, izpildot ģenerālprokurora iesniegumu par prettiesisku neapbūvētas zemes privatizāciju valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka turpmākajai attīstībai nepieciešamajā teritorijā. 
NBS un eksperti: Latvijai šobrīd militāru draudu nav, skandalozie vēstījumi – spekulācijas un panika...
NBS un eksperti: Latvijai šobrīd militāru draudu nav, skandalozie vēstījumi – spekulācijas un panikas sēšana (papildināts)
Latvijai šobrīd militāra apdraudējuma nav, uzsver Nacionālie bruņotie spēki (NBS), militārie eksperti un Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Tādēļ informatīvajā telpā pēdējā laikā izskanējušās dažādu avotu tendenciozās spekulācijas par iespējamu apdraudējuma pieaugumu Eiropā, tostarp Latvijā, ir jāvērtē ļoti kritiski. NBS vadība arī aicinājusi iedzīvotājus nedalīties tālāk ar šādiem apdraudējuma vēstījumiem, lai neatbalstītu Krievijas propagandas mašinēriju, kura mēģina sēt bailes par iespējamu uzbrukumu Latvijai vai citai NATO dalībvalstij.
«Airītēs» piemin pulkvedi Oskaru Kalpaku
«Airītēs» piemin pulkvedi Oskaru Kalpaku
Pirms 105 gadiem 6. marts nāca ar traģisku vēsti – pārpratuma dēļ kaujā pie Airītēm gāja bojā pulkvedis Oskars Kalpaks un vēl vairāki viņa vīri. Mūsdienās šis datums katru gadu ir kļuvis par nozīmīgu dienu, lai runātu par izcīnīto Latvijas brīvību. Šogad piemiņas brīdis papildināts ar Latvijas Kara muzeja pētnieku zinātniskajiem lasījumiem par latviešu karavīru svešumā.
Pašvaldības un LIZDA lūgs valsti maksāt algas bērnudārzu pedagogiem
Pašvaldības un LIZDA lūgs valsti maksāt algas bērnudārzu pedagogiem
Pašvaldības un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) prasīs valstij pakāpeniski pārņemt pirmsskolas pedagogu darba samaksu, kā tas ir bijis pirms vairākiem gadiem, pēc arodbiedrības un Latvijas pašvaldību savienības valdes tikšanās atzina abas iesaistītās puses.
Likumsargi atklāj vērienīgu marihuānas audzētavu ar miljonu eiro vērtu aprīkojumu
Likumsargi atklāj vērienīgu marihuānas audzētavu ar miljonu eiro vērtu aprīkojumu
Likumsargi aizturējuši organizētu grupu par neatļautu narkotisko vielu sēšanu, audzēšanu un apriti. Izņemtā aprīkojuma summa – aptuveni viens miljons eiro, informēja policijā. Tāpat atsavinātas vairākas automašīnas, skaidra nauda, degviela un zelta izstrādājumi, video novērošanas un apsardzes iekārtas. Visām iesaistītajām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.
Bērnu atskurbtuves izveides projekts tomēr nevirzās uz priekšu
Bērnu atskurbtuves izveides projekts tomēr nevirzās uz priekšu
Vairāk nekā mēneša laikā jautājums par nepilngadīgo atskurbtuves izveidi Latvijā īsti nav pavirzījies uz priekšu, šodien atzina Saeimas atbildīgajā komisijā. Par projektu atbildīgā Valsts kanceleja aizbildinās, ka turpmākie darbi ir saplānoti, bet izskan bažas, vai pusgada garumā diskutēto ieceri varētu iekļaut nākamā gada valsts budžeta plānā. Valsts kanceleja pieļāva, ka iesākumā pilotprojektu no sava maka varētu finansēt Rīgas dome. Par tādu pieļāvumu galvaspilsētas domnieki gan ir sašutuši.
Pēc varmākas tuvošanās lieguma atcelšanas prasa izvērtēt tiesneša Muižnieka profesionalitāti
Pēc varmākas tuvošanās lieguma atcelšanas prasa izvērtēt tiesneša Muižnieka profesionalitāti
Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs rosinājis veikt Zemgales rajona tiesas tiesneša Valda Muižnieka profesionālās darbības ārpuskārtas novērtēšanu, jo konstatētas tiesneša nepietiekamas zināšanas no ģimenes tiesībām izrietošos strīdos. Pārbaude sākās pēc Muižnieka lēmuma, ar kuru atcelta pagaidu aizsardzība sievietei, kuru apdraudējis vardarbīgs vīrs, informēja Augstākā tiesa (AT).

Vairāk

Svarīgākais šobrīd