Latvijā
Sāk iniciatīvu bērnībā seksuālu izmantošanu piedzīvojušiem cilvēkiem
Sāk iniciatīvu bērnībā seksuālu izmantošanu piedzīvojušiem cilvēkiem
Bērnībā piedzīvota seksuāla izmantošana ir pāridarījums, kas var ietekmēt dzīvi pašos pamatos, bet sekas varam piedzīvot vēl daudzus gadus vēlāk. Lai radītu telpu šīs pieredzes pārrunāšanai un ļautu izdzīvotājiem tikt sadzirdētiem, "Centrs Dardedze" kopā ar vairākiem seksuālu izmantošanu piedzīvojušiem cilvēkiem uzsāk iniciatīvu "Drošā telpa", informēja iniciatīvas autori.
Diskusijā pie Valsts prezidenta iezīmē sabiedrisko mediju problemātiku un attīstības virzienus
Diskusijā pie Valsts prezidenta iezīmē sabiedrisko mediju problemātiku un attīstības virzienus
Žurnālistu aizskaršana, pārmērīgā kontrole un pāreja uz saturu tikai valsts valodā bija galvenie jautājumi, ko šodien Rīgas pilī mediji un eksperti pārrunāja ar prezidentu un citiem uzaicinātajiem. Medijos strādājošie norāda, ka situācija ar vārda brīvības un mediju neatkarības ierobežošanu pašlaik ir saspringta. Kādi ir secinājumi pēc Valsts prezidenta iniciētās diskusijas par sabiedrisko mediju turpmāko attīstību? 
Pedagogi maija otrajā pusē plāno piketu
Pedagogi maija otrajā pusē plāno piketu
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkotais pedagogu pikets plānots 21. maijā plkst. 11 pie valdības ēkas, pavēstīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.
Šonedēļ nākamo ārlietu ministru, visticamāk, vēl nenosauks
(papildināts)
Šonedēļ nākamo ārlietu ministru, visticamāk, vēl nenosauks (papildināts)
Šonedēļ, visticamāk, vēl neuzzināsim nākamā ārlietu ministra vārdu. Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") pēcteča amatā meklējumi ir sarežģītāki nekā sākotnēji cerēts, tāpēc šajā ceturtdienā Saeima par nākamo ārlietu ministru vēl nebalsos, secināms pēc "Jaunās Vienotības" vadības sanāksmes.
ST koku ciršanas spriedums: Vides aizstāvji – tas ir vēsturisks, meža nozare nepadosies
(papildināts...
ST koku ciršanas spriedums: Vides aizstāvji – tas ir vēsturisks, meža nozare nepadosies (papildināts)
Satversmes tiesas spriedums, ar kuru atcelta norma par mazāka caurmēra koku ciršanu, ir vēsturisks un simbolizē 21. gadsimta resursu pārvaldību, uzskata Pasaules Dabas fonda direktors Jānis Rozītis, atklājot – vides organizācijās notiek diskusijas par iespēju vērsties tiesā ar citiem vides jautājumiem. Tikmēr Meža īpašnieku biedrība aicinās Zemkopības ministriju izvērtēt atcelto normu un to virzīt atkārtoti.
Jelgavā skolēni būvē transportlīdzekļus un gatavojas sacensībām
Jelgavā skolēni būvē transportlīdzekļus un gatavojas sacensībām
Lai skolēniem veicinātu inženiertehnisko domāšanu, izpratni par energoefektivitāti un otrreiz pielietojamām izejvielām, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā jauniešiem no 4. līdz 12. klasei dota iespēja pašiem būvēt savus spēkratus. Jau vasaras sākumā tie piedalīsies sacensībās.
Satversmes tiesa atceļ noteikumus par jaunāku koku ciršanu
(papildināts)
Satversmes tiesa atceļ noteikumus par jaunāku koku ciršanu (papildināts)
Valdības 2022. gadā pieņemtā norma par mazāka caurmēra koku ciršanu neatbilst Satversmei, nospriedusi Satversmes tiesa (ST), atceļot attiecīgos noteikumus. Tiesa uzsvēra, ka tiesiskajam regulējumam, kuram var būt būtiska ietekme uz vidi, ir jābūt vispusīgi izvērtētam, līdzsvarojot sabiedrības labklājības, vides un ekonomikas intereses.
Publicēta šogad plānoto Latvijas ceļu būvdarbu karte
Publicēta šogad plānoto Latvijas ceļu būvdarbu karte
Valsts SIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) publicējusi karti ar šogad valsts ceļu tīklā plānotajiem būvdarbiem. Šogad dažādu veidu darbi plānoti aptuveni 450 kilometros valsts autoceļu un uz 12 tiltiem. Plašākie darbi notiks uz reģionālajiem autoceļiem – 220 kilometros – un uz valsts vietējiem autoceļiem – 159 kilometros. Uz valsts galvenajiem autoceļiem darbi notiks 71 kilometrā, informēja LVC.
Kariņa atkāpšanās un «pazudušie» degvielas čeki – «Jaunā Vienotība» netiek laukā no turbulences
Kariņa atkāpšanās un «pazudušie» degvielas čeki – «Jaunā Vienotība» netiek laukā no turbulences
Līdz ar bijušā premjera Krišjāņa Kariņa paziņojumu par atkāpšanos no ārlietu ministra amata, ko viņa partijas biedri no "Jaunās Vienotības" (JV) dēvē par atbildīga Rietumu politiķa rīcības paraugu, speciālo lidojumu skandālam punkts nav pielikts. Gan prokuratūras sāktais kriminālprocess, gan Valsts kontroles revīzijas ziņojums var radīt jautājumus arī par Kariņa bijušo biroja darbinieku lomu. Daļa no viņiem strādā arī pie tagadējās premjeres Evikas Siliņas (JV). Nav beidzies arī otrs skandāls – par iespējamām aplokšņu algām "Vienotības" birojā.  LTV raidījums "De facto" vēstīja, ka KNAB nupat sodījis JV par atsevišķiem pārkāpumiem, par kuriem iepriekš ir stāstījis atlaistais partijas darbinieks Normunds Orleāns.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd