Latvijā
Ģenerālprokuratūra sāk kriminālprocesu par Kariņa speciālajiem avioreisiem
(papildināts)
Ģenerālprokuratūra sāk kriminālprocesu par Kariņa speciālajiem avioreisiem (papildināts)
Ģenerālprokuratūra sākusi un nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) izmeklēšanai kriminālprocesu par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā premjerministra Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") komandējumos. Tikmēr premjere izveidojusi dienesta pārbaudes komisiju, lai izvērtētu prokuratūras norādītos apstākļus, amatpersonu rīcību un atbildību. 
Pāris dienās savākti vairāk nekā trešdaļa parakstu par mangāna rūdas tranzīta caur Latviju pārtraukš...
Pāris dienās savākti vairāk nekā trešdaļa parakstu par mangāna rūdas tranzīta caur Latviju pārtraukšanu (papildināts)
Šīs nedēļas vidū sabiedrības iniciatīvu platformā "Manabalss.lv" iesniegto prasību par mangāna rūdas tranzīta uz Krieviju caur Latviju pārtraukšanu parakstījuši 3350 cilvēku, kas ir trešdaļa iniciatīvas iesniegšanai Saeimā. Tikmēr premjeres pārstāvis uzsver, ka mērķi ierobežot piegādes Krievijas militārajai industrijai var sasniegt ar kopēju Eiropas Savienības valstu lēmumu.
Konference «20 gadi Latvijas dalībai ES un NATO»
Konference «20 gadi Latvijas dalībai ES un NATO»
Šogad Latvija atzīmē 20 gadus kopš pievienošanās Eiropas Savienībai (ES) un NATO. Ārlietu ministrija (ĀM) organizē konferenci, lai atskatītos uz šo gadu būtiskākajiem notikumiem ES un NATO ietvaros, analizētu to ietekmi uz Latviju, kā arī celtu redzamību par Latvijas dalības ES un NATO nozīmi un ieguvumiem dažādās jomās un dažādām sabiedrības grupām.
Grīziņkalnā aiztur rūdītu laupītāju: «Tāda nežēlība pret senioriem sen nav piedzīvota»
Grīziņkalnā aiztur rūdītu laupītāju: «Tāda nežēlība pret senioriem sen nav piedzīvota»
Grīziņkalna iedzīvotāji nedēļas nogalē sāka celt trauksmi – Avotu ielas apkaimē bija cietušas, savā dzīvoklī aplaupītas un piekautas divas seniores. Valsts policijā (VP) atzina, ka tāda nežēlība pret veciem cilvēkiem sen nav tikusi piedzīvota. Recidīvists cilvēkus izsekoja un bija gatavs nogalināt, lai no senioru mājokļiem iznestu rotaslietas, naudu, telefonu un gleznas. Noziedznieku izdevās aizturēt, taču notikušais mudina brīdināt seniorus – nesarunāties uz ielas ar svešiniekiem un nestāstīt, kādas vērtīgas lietas ir viņu mājās. 
Divdomīga domes sēdes video dēļ skandālā iekļūst Jelgavas novada mērs Lasmanis
(papildināts)
Divdomīga domes sēdes video dēļ skandālā iekļūst Jelgavas novada mērs Lasmanis (papildināts)
Jautājumus par ētiku radījis sociālajos tīklos publicēts ieraksts no Jelgavas novada domes Budžeta komisijas sēdes, kurai domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis ("Latvijas attīstībai") bija pievienojies attālināti. Sēdes ierakstā redzami šķietami nepiedienīga rakstura pieskārieni aizmugurē sēdošai sievietei. Domes priekšsēdētājs gan intervijā LTV Ziņu dienestam visus pārmetumus noliedza un pauda, ka tā ir pret viņu vērsta nomelnošanas kampaņa.
LTV saņēmusi anonīmas sūdzības par seksuāla rakstura pārkāpumiem mūzikas skolās
LTV saņēmusi anonīmas sūdzības par seksuāla rakstura pārkāpumiem mūzikas skolās
Seksuālā uzmākšanās nav attaisnojama nekādā gadījumā. Tomēr atbilstīgi likumam – daudz smagākas sekas iestājas, ja vardarbība vai nepieņemama uzvedība tikusi vērsta pret nepilngadīgu personu. Kopš Latvijas Televīzija (LTV) aicināja ziņot par šāda rakstura pārkāpumiem, tā saņēmusi anonīmas sūdzības par vairākām mūzikas skolām. Kā šajās skolās, kurās arī ir īpaša specifika, piemēram, individuālās nodarbības un šaura profesionāļu vide – kontrolē to, lai nebūtu seksuāla rakstura pārkāpumi? Un ko darīt nepilngadīgiem, bieži vien arī kautrīgiem bērniem?
Lielākajā Latvijas Universitātes ēkā Rakstu mājā – spāru svētki
Lielākajā Latvijas Universitātes ēkā Rakstu mājā – spāru svētki
Ceturtdien, 21. martā, Latvijas Universitātes (LU) akadēmiskajā pilsētiņā studenti, pasniedzēji un citi klātesošie sapulcējās, lai redzētu, kā uz topošās Rakstu mājas jumta tiek uzcelts spāru vainags. Rakstu māja būs lielākā ēka gan Latvijas Universitātes Akadēmiskajā centrā Torņakalnā, gan Latvijas Universitātei vispār. Tajā uzturēsies tikpat studentu cik pašlaik esošajās Dabas un Zinātņu mājās kopā.
Darbam ar vardarbībā cietušajiem «Centrs Marta» piesaistīs brīvprātīgos
Darbam ar vardarbībā cietušajiem «Centrs Marta» piesaistīs brīvprātīgos
Ik gadu palielinās to cilvēku skaits, kuri vēršas pēc palīdzības dažādās iestādēs un organizācijās, jo, iespējams, saskārušies ar vardarbību. Liepājā sieviešu tiesību aizstāvības organizācijā "Centrs Marta" pērn atbalsts sniegts vairāk nekā 300 personām. Lai varētu palīdzēt vēl vairāk cilvēkiem, centrs nolēmis piesaistīt brīvprātīgos.
Jūrmalas iedzīvotāju lūgumu saglabāt Pumpuru vidusskolu pašvaldība «paslauka zem tepiķa»
(papildināt...
Jūrmalas iedzīvotāju lūgumu saglabāt Pumpuru vidusskolu pašvaldība «paslauka zem tepiķa» (papildināts)
Vairāk nekā 1100 jūrmalnieku parakstīto iniciatīvu Jūrmalas dome šodien "paslaucījusi zem tepiķa" – Jūrmalas Pumpuru vidusskolu un Jaundubultu pamatskolu pašvaldība tomēr reorganizēs, abu skolu vietā izveidojot vienu iestādi. Iedzīvotāju lūgumu saglabāt Pumpuru vidusskolu šodien domes sēdē nolēma tālāk nevirzīt. Neapmierinātie skolas vecāki un skolotāji pie domes piketēja.
Krievijas asās varas izpausmes: vēstījumu Latvijā pauž caur seriālu un arī čipsiem
Krievijas asās varas izpausmes: vēstījumu Latvijā pauž caur seriālu un arī čipsiem
Totalitāro režīmu simbolu izmantošana vai kara slavināšana ir krasākās, taču ne vienīgās Krievijas informatīvās telpas atskaņas Latvijā. Krievija savus vēstījumus izplata arī citu valstu mediju telpā. Viens piemērs ir pagājušajā gadā iznākušais Krievijas seriāls "Puiša vārds" ("Слово пацана"), kas vēsta par jauniešu ielu bandām, romantizējot vardarbību. Pēc seriāla iznākšanas dienasgaismu ieraudzīja arī čipsi un citas ātrās uzkodas ar seriāla galveno varoņu attēliem. Tie nopērkami arī vairākās Latvijas pilsētās. Pārtikas produkti no Krievijas nav aizliegti, tomēr šādas preces veikalos liek padomāt divreiz, vai to mērķis nav ietekmēt arī Latvijas jauniešu prātus.
Zemgalē grants ceļi sāk apžūt, Vidzemē šķīdoņa posmu skaits pieaug
Zemgalē grants ceļi sāk apžūt, Vidzemē šķīdoņa posmu skaits pieaug
Kurzemē un Zemgalē turpina samazināties šķīdoņa skarto valsts autoceļu posmu skaits, tomēr Vidzemē un Latgalē tas saglabājas nemainīgi augsts. Nedēļas laikā Zemgalē šķīdoņa posmu skaits samazinājies par 44 un šobrīd ir 133, bet Vidzemē pieaudzis par 45 un ir sasniedzis 252 posmus, liecina "Latvijas Valsts ceļu" (LVC) informācija medijiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd