Latvijā
Latvijas divdesmitgadei NATO Saeimā atklāj izstādi
Latvijas divdesmitgadei NATO Saeimā atklāj izstādi
Pirms divdesmit gadiem bija nepieciešami drosmīgi lēmumi gan no tautas, gan politiķiem, lai panāktu Latvijas dalību NATO. Un šodien ar pilnu pārliecību var teikt, ka pieņemtais lēmums ir bijis pareizs Latvijas kopējai drošībai un šī brīža drošības situācijai. Trešdien Saeimā atklāta izstāde par godu nozīmīgajai jubilejai.  
Rīgas mērs Ķirsis: Lidostas zemes privatizēšana 2012. gadā bija prettiesiska
(papildināts)
Rīgas mērs Ķirsis: Lidostas zemes privatizēšana 2012. gadā bija prettiesiska (papildināts)
Ir jāpiekrīt ģenerālprokuroram, ka pie Rīgas lidostas esošās zemes privatizēšana 2012. gadā bija prettiesiska, pēc pašvaldības Centrālās administrācijas Juridiskās pārvaldes veiktās privatizācijas procesa tiesiskuma izvērtēšanas paziņojis Rīgas mērs Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība"). Visticamāk, zemesgabali, kurus 2022. gadā izsolē par 5,7 miljoniem eiro iegādājās Lietuvas uzņēmums, tiks atdoti valstij un gaidāma tiesāšanās ar investoru.
Par NATO labdarības tirdziņā sapelnīto atbalsta divus Latvijas projektus
Par NATO labdarības tirdziņā sapelnīto atbalsta divus Latvijas projektus
Ik gadu ap 18. novembra valsts svētkiem Briselē notiek NATO labdarības tirdziņš, kurā var iegādāties Latvijas uzņēmēju ziedotās preces, bet savāktie līdzekļi tiek sadalīti labdarībai. Šogad atbalstīti divi labdarības projekti no Latvijas. Atbalstu ieguvušie šodien saņēma tirdziņa čeku, bet ziedotāji – pateicības rakstus.
Aizsardzības industriju turpmāk regulēs jauns likums
Aizsardzības industriju turpmāk regulēs jauns likums
Visus aizsardzības industrijas nosacījumus turpmāk regulēs Aizsardzības industrijas likums, kuru Saeima trešdien, 27. martā, pieņēma galīgajā lasījumā. Likuma mērķis ir nodrošināt Nacionālo bruņoto spēku uzdevumu un starptautisko saistību izpildei nepieciešamo preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas drošību, kā arī veicināt aizsardzības industrijas attīstību.
VID turpina vērtēt Elksniņa dzīvesveida atbilstību ienākumiem
VID turpina vērtēt Elksniņa dzīvesveida atbilstību ienākumiem
Lai gan Valsts ieņēmumu dienests (VID) jau paziņojis par pārkāpumu nekonstatēšanu Daugavpils mēra Andreja Elksniņa valsts amatpersonas deklarācijā, tomēr dienests turpina pārbaudi par Elksniņa kā fiziskas personas ienākumu atbilstību viņa dzīvesveidam, intervijā LTV raidījumā "Viens pret vienu" atklāja VID vadītāja Baiba Šmite-Roķe.
Iedzīvotājiem aizdomīgi šķiet no portāla «Latvija.lv» saņemtie e-pasti; lapas uzturētājs apstiprina...
Iedzīvotājiem aizdomīgi šķiet no portāla «Latvija.lv» saņemtie e-pasti; lapas uzturētājs apstiprina to izsūtīšanu
Latvijas iedzīvotāji sociālajos tīklos pauduši sašutumu par e-pastu no Valsts reģionālas attīstības aģentūras (VRAA) par vajadzību verificēt lietotāja e-pastu portālā "Latvija.lv". Krāpniecisku gadījumu skaits internetā aug, tāpēc cilvēkiem nav skaidrs, vai šis e-pasts ir uzskatāms par viltotu, jo paziņojumi par iespējamu šādu e-pastu saņemšanu nav bijuši. VRAA apstiprināja, ka e-pastus tiešām izsūtījuši un ka tā nav krāpniecība.
Sabiedrībai nodod mediju politikas pamatnostādnes
Sabiedrībai nodod mediju politikas pamatnostādnes
Mediju politikas pamatnostādnes ir kā vēlmju saraksts, par kuru piepildīšanu pagaidām nav nekādas skaidrības – šādi par nule sabiedrības vērtēšanai nodoto dokumentu saka vairāki tā tapšanā iesaistīti mediju organizāciju pārstāvji. Sabiedrībai ir dotas tiesības 30 dienu laikā iepazīties ar dokumentu un iesniegt papildu priekšlikumus. Tāpēc to, kāds gala variants vēl tiks pieņemts, neviens pagaidām neuzņemas prognozēt. 
Pirmo reizi Latvijā atzīmē Bāriņtiesu darbinieku dienu
Pirmo reizi Latvijā atzīmē Bāriņtiesu darbinieku dienu
Sabiedrībā par bāriņtiesu darbu valda dažādi stereotipi. Lai tos mainītu un izceltu nozares ieguldījumu bērnu un viņu interešu aizstāvībā, šogad pirmo reizi visā Latvijā atzīmēta Bāriņtiesu darbinieku dienu. Tās gaitā Rīgā notika zinātniskās konferences un diskusijas, savukārt reģionos darbinieki godināti ar pateicības rakstiem.
Radošās pašizpausmes festivālā savus talantus rāda bērni ar garīgās attīstības traucējumiem
Radošās pašizpausmes festivālā savus talantus rāda bērni ar garīgās attīstības traucējumiem
Lai savu talantu un spējas varētu parādīt arī bērni un jaunieši ar dažādiem garīgās attīstības traucējumiem, pirms deviņiem gadiem Viduskurzemes pamatskola – attīstības centrs sāka rīkot radošās pašizpausmes festivālu "Saules stariņi". Tā mīļi te dēvē arī pašus festivāla dalībniekus. Uz festivālu bērni un jaunieši bija ieradušies ne tikai no Kurzemes, bet arī Zemgales.
Smārdes pamatskolā viedierīču liegums uzlabo mācību kvalitāti
Smārdes pamatskolā viedierīču liegums uzlabo mācību kvalitāti
Smārdes pamatskolā jau četrus gadus skolēni viedtālruņus praktiski neizmanto. Vecāki un pedagogi ir vienisprātis, ka liegums nāk par labu skolēniem – viņi atsāk komunicēt un spēj labāk koncentrēties mācībām. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) norāda, ka pilnībā ierīces skolā liegtas netiks un galvenā atbildība gulsies uz skolām un vecākiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd