Latvijā
Bezvēsts pazudušo skaits brīvdienās mēdz palielināties; lūdz palīdzību meklēšanā
(papildināts)
Bezvēsts pazudušo skaits brīvdienās mēdz palielināties; lūdz palīdzību meklēšanā (papildināts)
Pirmdienas rīts iesākās ar Valsts policijas paziņojumiem par vairāku cilvēku pazušanu nedēļas nogalē. Laikam kļūstot siltākam, iedzīvotāji vairāk dodas ārpus mājas uz pasākumiem, un tieši brīvdienās pazudušo skaits palielinās. Tiesa, policijā uzsver, ka ne visos gadījumos bezvēsts pazudušie tiek meklēti publiski. Šāda stratēģija tiek izmantota tikai tad, kad tas var dot rezultātu un tuvinieki tam piekrīt.
Daugavpils meklē finansējumu Vienības tilta remontam pār Daugavu
Daugavpils meklē finansējumu Vienības tilta remontam pār Daugavu
Daugavpilī Vienības tilts ir svarīga artērija, kas pilda nozīmīgu lomu gan pilsētai, gan TEN-T jeb Eiropas Transporta tīklā, gan arī militārās mobilitātes nolūkiem. Tā kā Eiropas Militāras mobilitātes dubultas nozīmes projektu programmā pieteikums tilta rekonstrukcijai atbalstu neguva, Daugavpils dome vērsusies trijās Latvijas ministrijās, lai rastu līdzekļus Vienības tilta nepieciešamajai rekonstrukcijai.
Iespējams, sašķobījies ministra Kariņa krēsls
Iespējams, sašķobījies ministra Kariņa krēsls
Iespējams, ka bijušā premjera un ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa pozīcijas partijā vairs nav tik stabilas. Reaģējot uz sākto kriminālprocesu par iespējamu līdzekļu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu, "Jaunā Vienotība" nedēļas nogalē sanāca uz slēgtu sēdi, uz kuru tika aicināts ierasties arī Kariņš, bet viņš neieradās. Partijas valde pirmdien lēma, ko darīt tālāk, un neoficiāla informācija liecina, ka viens no variantiem paredz arī prasīt Kariņa demisiju.
Ne tikai kūlas, bet arī niedru ugunsgrēki – nelaime kukaiņiem un augiem, sarežģīts darbs glābējiem
Ne tikai kūlas, bet arī niedru ugunsgrēki – nelaime kukaiņiem un augiem, sarežģīts darbs glābējiem
Kūlas ugunsgrēkos cieš arī teritorijas pie ūdenstilpēm. Dabas liegumā "Lubāna mitrājs" jau vairākus gadus visapkārt dambim ezera un tuvējo dīķu krastos dedzina ne tikai veco zāli, bet arī niedres. Vaininieku pieķert gan ir grūti: Dabas aizsardzības pārvaldei (DAP) nav resursu liegumu uzraudzīt nepārtraukti, bet ugunsdzēsēji reizēm nespēj pietiekami ātri piekļūt tieši šāda veida uguns nelaimēm.
Baltkrievijā ražoto liftu maiņa notiek lēni
Baltkrievijā ražoto liftu maiņa notiek lēni
Liftu uzturēšana tehniskā kārtībā ir kārtīgs izaicinājums kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Teju visi vecie lifti namos, kuri būvēti Padomju Savienības laikā, ir Baltkrievijā ražoti. SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pauž, ka ilgtermiņa atbilde būtu nomaiņa pret jauniem, Eiropā ražotiem, bet vien retajā daudzdzīvokļu ēkā iedzīvotāji to var atļauties. Tikmēr uzturētāji meklē citus risinājums.
Valoda, e-veselība, tarifi – šībrīža šķēršļi Valkas un Valgas sadarbībai medicīnas jomā
Valoda, e-veselība, tarifi – šībrīža šķēršļi Valkas un Valgas sadarbībai medicīnas jomā
Valka un Valga sevi pozicionē kā vienu pilsētu divās valstīs. Starp abām pilsētām ir daudz sadarbības veidu. Taču viens no tiem – veselības aprūpes pakalpojumi, kļuvuši par pēdējā laika diskusiju tematu. Kopš pierobežas pilsētā Valkā vairs nav savas slimnīcas, pēc veselībai nepieciešamajiem pakalpojumiem, tās iedzīvotāji spiesti braukt uz Vidzemes slimnīcu Valmierā. Taču tuvāk un arī ātrāk pakalpojumus būtu saņemt vien dažu minūšu attālumā esošajā Igaunijas pilsētā Valgā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd