Latvijā
FOTO: Rīgā protestē mežsaimnieki un lauksaimnieki
(papildināts)
FOTO: Rīgā protestē mežsaimnieki un lauksaimnieki (papildināts)
Rīgā šodien aizvadīts vērienīgs mežsaimnieku un lauksaimnieku protests, pulcējot teju 1000 dalībnieku. Protestētāji no dažādiem reģioniem pulcējās pie Ministru kabineta ar smago tehniku, plakātiem, spaiņiem, siena dakšām un lāpstām, kā arī pretī valdības namam bija uzslējuši milzu koka krēslu bez vienas kājas. Meža īpašnieki aicināja valdību ieviest taisnīgas kompensācijas par ierobežojumiem, ja zeme tiek nodota dabas aizsardzībai. Tāpat zemnieki un mežsaimnieki joprojām protestē pret birokrātiju nozarē un iestājas par atsevišķām prasībām, kuras pauduši protestos jau pirms mēneša.
Stradiņa slimnīca: «Velves» apakšuzņēmēji ziņo par būvnieka parādiem
Stradiņa slimnīca: «Velves» apakšuzņēmēji ziņo par būvnieka parādiem
Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) saņem desmitiem vēstuļu no slimnīcas jaunā korpusa bijušā būvnieka SIA "Velve" apakšuzņēmējiem, kuri apgalvo, ka uzņēmums nav norēķinājies ar viņiem par paveiktajiem darbiem, informējusi PSKUS. Vienlaikus slimnīca norādījusi, ka tuvākajos mēnešos ārkārtas sarunu procedūrā meklēs būvnieku, kurš līdz gada beigām veiks neatliekamos būvdarbus jaunajā korpusā. 
Laukos glābt degošu viensētu ir gandrīz neiespējami
Laukos glābt degošu viensētu ir gandrīz neiespējami
Pērn Latvijā ugunsgrēkos gāja bojā 68 cilvēki, kas ir zemākais rādītājs pēdējos 20 gados. Katru gadu šajā statistikā nonāk ne tikai pilsētās, bet arī ciematos un lauku viensētās bojā gājušie iedzīvotāji. Ugunsdzēsēji atzīst, ka par ugunsgrēkiem ne vienmēr tiek ziņots laikus, jo viensētas atrodas tālu viena no otras. Turklāt slikto ceļu dēļ ir apgrūtināta piekļuve ugunsnelaimes vietai. Tāpēc ugunsdzēsēji aicina iedzīvotājus pievērst lielāku uzmanību savu mājokļu stāvoklim un drošībai.
Skolu reformas ieviešanai varētu būt vēl garāks pārejas periods – līdz 2026. gada septembrim
(papild...
Skolu reformas ieviešanai varētu būt vēl garāks pārejas periods – līdz 2026. gada septembrim (papildināts)
Skolu tīkla reformas ieviešanai varētu būt vēl garāks pārejas periods, nekā sākotnēji izskanējis, proti, nevis 2025. gada, bet gan 2026. gada 1. septembris, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša ("Jaunā Vienotība"), norādot, ka koalīcijā panākta vienošanās dot ilgāku laiku pašvaldībām sakārtot izglītības iestāžu tīklu.
Profesionālajā dienestā uzņem 50 jaunos karavīrus
Profesionālajā dienestā uzņem 50 jaunos karavīrus
Kāds darbu birojā pie datora, cits labi apmaksātu darbu ārzemēs un vēl kāds darbu ar bērniem izlēmis apmainīt pret formas tērpu un ieročiem, pievienojoties Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS). Pirmdien, 4. martā, līgumu par profesionālo dienestu parakstīja 50 jaunie karavīri, kas izturējuši veselības un citas pārbaudes un pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos izlēmuši sargāt savu valsti.
Arodbiedrības sarunā ar prezidentu aktualizē nozarēs strādājošo sasāpējušās problēmas
Arodbiedrības sarunā ar prezidentu aktualizē nozarēs strādājošo sasāpējušās problēmas
Lai nepastarpināti gūtu priekšstatu par to, ar kādām problēmām un izaicinājumiem šobrīd saskaras dažādās nozarēs strādājošie, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadību, kā arī lielāko nozaru arodbiedrību pārstāvjiem. Tikšanās laikā pārrunāti gan nepildīti solījumi par finansēm, gan nepieciešamās izmaiņas likumos.
Spriedze, slodze un kolēģu attieksme. Kāpēc jaunie skolotāji pamet darbu?
Spriedze, slodze un kolēģu attieksme. Kāpēc jaunie skolotāji pamet darbu?
Latvijā gan valsts, gan pašvaldības, gan arī skolas izglītības sistēmā cenšas pēc iespējas ātrāk un vairāk iegūt jaunos pedagogus, īpaši eksaktajās jomās. Vai tas dod labu rezultātu? LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" aplūkoja statistiku un runāja ar jaunajiem skolotājiem, kā viņi jūtas.
Rīgā sporta laukumā jaunietis gūst traumas; pašvaldība un skola nespēj sadalīt atbildību par uzturēš...
Rīgā sporta laukumā jaunietis gūst traumas; pašvaldība un skola nespēj sadalīt atbildību par uzturēšanu
Svētdien kāds jaunietis guvis galvas traumu Rīgas pašvaldības mini futbola laukumā. No konstrukcijas atdalījās daļa vārtu pārliktņa un trāpīja jaunietim pa galvu. Šis atsevišķais gadījums iezīmē vienu no problēmjautājumiem Rīgas pašvaldībā – nedrošu sporta un atpūtas laukumu Rīgā ir daudz un dažkārt, kā šajā gadījumā, pašvaldībai tika ziņots jau gadiem, bet atbildes neseko. 
Arī Liepāja un Dienvidkurzemes novads nevēlas apvienoties
Arī Liepāja un Dienvidkurzemes novads nevēlas apvienoties
Liepāja un Dienvidkurzemes novads skeptiski raugās uz administratīvi teritoriālās reformas otro posmu, kurā līdz 2029. gadam paredzēta valstspilsētu apvienošana ar apkārtnes novadiem. Abas pašvaldības uzskata, ka pilnībā pietiek ar to, ka tās savstarpēji sadarbojas, savukārt apvienošana sev līdzi nesīšot vēl lielāku administratīvo slogu, bet ieguvumu no tās nebūs nekādu. 
PVD: Līdz ar gājputniem Latvijā atgriežas arī putnu gripas draudi
PVD: Līdz ar gājputniem Latvijā atgriežas arī putnu gripas draudi
Sākoties siltākam laikam un gājputnu migrācijai, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) mājputnu turētājus aicina būt piesardzīgiem un ievērot biodrošību, lai nepieļautu mājputnu saslimšanu ar augsti patogēno putnu gripu. Savukārt iedzīvotāji ir aicināti ziņot PVD par atrastiem mirušiem savvaļas putniem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd