Latvijā
Mainīti vairāku centralizēto eksāmenu datumi
Mainīti vairāku centralizēto eksāmenu datumi
Ministru kabinets apstiprinājis izmaiņas attiecībā uz centralizēto eksāmenu par vispārējo vidējo izglītību matemātikā un bioloģijā norises datumiem, kā arī monitoringa darbu fizikā un ķīmijā norises datumiem, informēja Izglītības un zinātnes ministrija.
Ukrainas bērnu neformālai izglītībai un latviešu valodas mācībām piešķir 780 000 eiro
Ukrainas bērnu neformālai izglītībai un latviešu valodas mācībām piešķir 780 000 eiro
Lai nodrošinātu atbalstu Ukrainas civiliedzīvotāju bērnu un jauniešu neformālās izglītības pasākumiem, latviešu valodas apguvei, mazinātu kara izraisīto psihoemocionālo spriedzi un palīdzētu veiksmīgāk integrēties un iekļauties Latvijas izglītības sistēmā un kultūrvidē, valdība nodrošinājusi finansējumu 780 tūkstošus eiro līdz šā gada 31. decembrim.
No apreibinošām vielām atkarīgos nepilngadīgos traucē ārstēt sarežģītie un pretrunīgie normatīvie ak...
No apreibinošām vielām atkarīgos nepilngadīgos traucē ārstēt sarežģītie un pretrunīgie normatīvie akti
Vai Latvijā bērni un pusaudži, kuri atsakās ārstēties no alkohola un narkotiku atkarības, ārstēsies obligātā kārtā? Tas pagaidām nav skaidrs. Pēc mēnešiem ilgām diskusijām par šo jautājumu Saeimas deputātiem, ministrijām un Tiesībsarga birojam viedokļi atšķiras. Kamēr vieni saka, ka esošie normatīvie regulējumi ir kārtībā un bērnus obligātā kārtā var ārstēt, citi uzskata, ka likumos ir caurumi, kas steidzīgi "jāaizlāpa". Pretējā gadījumā – nepilngadīgie mirstot.
Divās stundās 10 šoferi ignorē «Stop» zīmi – droni sāk «ķert» pārkāpējus Kurzemē
Divās stundās 10 šoferi ignorē «Stop» zīmi – droni sāk «ķert» pārkāpējus Kurzemē
Kurzemē Valsts policija (VP) satiksmes uzraudzībai sāk izmantot dronus. Pēdējās pārbaudes laikā Kuldīgā divās stundās policijas darbinieki fiksēja desmit autovadītājus, kuri neievēroja "Stop" zīmi krustojumā. Šādus pārkāpumus palīdz konstatēt tieši krustojuma vērošana ar drona palīdzību, ko Kurzemē izmantos arvien biežāk, un pakāpeniski to apgūs arī reaģēšanas nodaļas darbinieki.
Zemessardze: Austrumu robežas stiprināšana vietējo iedzīvotāju gaitām netraucēs
Zemessardze: Austrumu robežas stiprināšana vietējo iedzīvotāju gaitām netraucēs
Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš atsakās sīkāk skaidrot savus izteikumus par robežas stiprināšanu, ko kā saldo ēdienu izmanto Krievijas propaganda, lai vēstītu par Latviju kā neizdevušos valsti. Austrumu robežas stiprināšanas plāns paredz dažādu šķēršļu radīšanu, lai apturētu ienaidnieku jau pie robežas un neļautu tam tālāk pārvietoties. Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns uzsvēra, ka ceļu pārrakšana un prettanku mīnas netraucēs vietējos iedzīvotājus vai uzņēmējus.
Mūzikas akadēmijas padome: Nāca informācija, ka rektors jau ilgstoši zinājis par seksuālo varmācību...
Mūzikas akadēmijas padome: Nāca informācija, ka rektors jau ilgstoši zinājis par seksuālo varmācību akadēmijā
Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas (JVLMA) padome nolēmusi izteikt neuzticību akadēmijas rektoram Guntaram Prānim saistībā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Kultūršoks" atklāto par pasniedzēju seksuālo varmācību akadēmijā. Skaidrojot šo lēmumu, padomes priekšsēdētāja Helēna Demakova LTV atklāja: "Nāca informācija, ka rektors tomēr ir zinājis jau ilgstoši. Vairākas reizes ir bijušas, kad ir gājušas studentes un informējušas viņu. Pēc sirsnīgas uzklausīšanas nav nekāda rīcība sekojusi."
«Vienotība» pārmetumus aplokšņu algu maksāšanā sauc par meliem; apsūdzības vērtēs KNAB
«Vienotība» pārmetumus aplokšņu algu maksāšanā sauc par meliem; apsūdzības vērtēs KNAB
Aplokšņu algu skandāls premjeres partijā. Neskatoties uz to, ka "Vienotības" pārziņā nu jau ilgāku laiku ir Finanšu ministrija un tā aicina sabiedrības locekļus "iznākt no ēnu ekonomikas", pati partija saviem darbiniekiem maksājusi "aploksnēs". Tā raidījumam "Nekā personīga" apgalvoja partijas bijušais darbinieks Normunds Orleāns. Politiskais spēks pārmetumus sauc par meliem. Apsūdzības vērtēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).
Par Kariņa speciālajiem avioreisiem joprojām daudz nezināmā
Par Kariņa speciālajiem avioreisiem joprojām daudz nezināmā
Valsts kontroles ziņojums par valdības specreisiem uz brīdi iepauzēts. Starpziņojumu par valdības īpašo reisu pamatotību bija plānots izziņot šonedēļ. Valsts kancelejas iebildumu dēļ tas nenotiks. Ziņojuma gatavotāji gan norāda, ka sabiedrībai būs iespējas iepazīties ar viņu secinājumiem. Taču līdz tam jāgaida vēl ne mazāk kā divas ar pusi nedēļas. Tikmēr informācijai par specreisu detaļām un to izmaksām joprojām ir noslēpumainības plīvurs.
Kritiskā ceļa stāvokļa dēļ Preiļu un Līvānu novadu iedzīvotāji vienojas akcijā
Kritiskā ceļa stāvokļa dēļ Preiļu un Līvānu novadu iedzīvotāji vienojas akcijā
Jaunas ģimenes, lauksaimnieki, uzņēmēji un radošo mākslu pārstāvji Preiļu un Līvānu novados ir sašutuši, jo cīņa par autoceļa Špoģi–Arendole–Rimicāni–Rožupe remontu nesekmīgi ilgst jau vairāk nekā 15 gadus. Lai pievērstu atbildīgo institūciju un sabiedrības uzmanību kritiskajam ceļa stāvoklim, iedzīvotāji pirmdien, 11. martā, vienojās akcijā "Mēs arī esam Latvija!". Turpmāk 10 dienas visa ceļa garumā tā malās plīvos Latvijas karogi.
Izsolīs Ungurmuižas nomas tiesības
Izsolīs Ungurmuižas nomas tiesības
Mākslas darbs – tā var saukt 18. gadsimtā būvēto Ungurmuižu, kas ik gadu piesaista vairākus tūkstošus tūristu no Latvijas un ārzemēm. Pirmās rakstu liecības par šo muižu parādās jau 14. gadsimtā. Patlaban muiža ir pašvaldības īpašumā, taču pēdējos gados apsaimniekošana nes zaudējumus, tāpēc vietvara nu jau likvidējusi kapitālsabiedrību SIA "Ungurmuiža" un izsolē meklē nomniekus, kuriem būs ne tikai jāturpina muižas restaurācija, bet arī tā jāuztur un jāspēj nopelnīt.  
Mediķi: Visu šosezon no gripas mirušo 30 pacientu nāve, visticamāk, bija novēršama
Mediķi: Visu šosezon no gripas mirušo 30 pacientu nāve, visticamāk, bija novēršama
Kopš oktobra, kad Latvijā atklāts pirmais sezonālais gripas pacients, gripa bijusi nāves cēlonis 30 cilvēkiem. Neviens no mirušajiem pret gripu potējies nebija. Ārsti šo situāciju sauc par uztraucošu, jo visas šīs nāves, visticamāk, bija novēršamas. Lielākā daļa mirušo bija cilvēki gados ar vairākām hroniskām slimībām, un saslimšana ar sezonālo gripu radījusi smagas komplikācijas un saasinājusi pamatslimības.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd