Latvijā
Saņemti jauni iesniegumi par seksuālo uzmākšanos Mūzikas akadēmijā; rektors kopā ar studenti vērsies...
Saņemti jauni iesniegumi par seksuālo uzmākšanos Mūzikas akadēmijā; rektors kopā ar studenti vērsies policijā (papildināts)
Cietušie neklusē – arvien vairāk Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenšu ir vērsušās pie Studējošo pašpārvaldes ar iesniegumiem, kuri parakstīti ne-anonīmi. Turklāt iesniegumos esot minēti to mācībspēku vārdi, kas šonedēļ jau izskanējuši publiski un vēl arī citi. Vienā gadījumā rektors Guntars Prānis kopā ar studenti nekavējoties devies uz Valsts policiju.
Projekta «Volna» aktīvisti apņēmušies krievvalodīgajiem Latvijā parādīt ziņas bez Krievijas propagan...
Projekta «Volna» aktīvisti apņēmušies krievvalodīgajiem Latvijā parādīt ziņas bez Krievijas propagandas slāņa
Krievvalodīgo apziņošanas platforma, kas jau pusotru gadu darbojas Latvijā – "Telegram" kanāls "Volna" –, bija viens no pirmajiem, kas informēja par Viļņā notikušo uzbrukumu Alekseja Navaļnija līdzgaitniekam Leonīdam Volkovam, bet vēl tajā sīkāk izklāstīti plāni protestiem pret nedemokrātiskajām Krievijas prezidenta "vēlēšanām" Rīgā šajā nedēļas nogalē. Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore Gunta Sloga norāda – viņu kanāls un tajā paustā informācija patīkami pārsteidzis. Kas ir aktīvisti, kas sākuši kanāla darbību?
LSM aptauja: Liela daļa krievvalodīgo gribētu samazināt atbalstu Ukrainai
LSM aptauja: Liela daļa krievvalodīgo gribētu samazināt atbalstu Ukrainai
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas palīdzība Ukrainai ir jāsaglabā esošā līmenī vai jāpalielina, taču atšķirīgs viedoklis ir lielai daļai krievvalodīgo iedzīvotāju, kas uzskata, ka Latvijas atbalstu Ukrainai vajadzētu samazināt. Par to liecina pētījumu centra "Norstat" sadarbībā ar LSM.lv veiktā sabiedriskās domas aptauja.
Zibakcijā pieprasa pārtraukt mangāna rūdas tranzītu uz Krieviju
Zibakcijā pieprasa pārtraukt mangāna rūdas tranzītu uz Krieviju
Ceturtdienas, 14. marta, vakarā Rīgā notika zibakcija "Pārtraukt asiņaino tranzītu", sanākušajiem protestējot pret mangāna rūdas tranzītu uz Krieviju caur Latviju. Katrīnas dambja un Lugažu ielas stūrī, kas ir blakus Rīgas brīvostas teritorijai, pulcējās apmēram 100 cilvēku.
Kūlas dedzinātājs atzīst – svilina, jo slinkums sakopt zāli rudenī
Kūlas dedzinātājs atzīst – svilina, jo slinkums sakopt zāli rudenī
Kaut arī kūlas dedzināšana ir aizliegta, daudzus tas neattur no pērnās zāles dedzināšanas. Tiesa, pēdējos gados dedzināšanas gadījumu skaits samazinās. Savukārt dabas aizstāvji atgādina, ka pērnās zāles dedzināšanas dēļ sarūk bioloģiskā daudzveidība – bojā aiziet ne tikai augi, bet arī kukaiņi un reizēm mazie dzīvnieki.
Tilžas iedzīvotāji iebilst neatliekamās palīdzības brigādes slēgšanai nakts laikā
(papildināts)
Tilžas iedzīvotāji iebilst neatliekamās palīdzības brigādes slēgšanai nakts laikā (papildināts)
No 1. aprīļa Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde Balvu novada Tilžā vairs nestrādās naktīs. Tās darba laiks būšot tikai no astoņiem rītā līdz desmitiem vakarā. Pēc NMPD dienesta plāniem naktīs uz izsaukumu Tilžā, apkārtējos ciemos un viensētās dosies tuvākā mediķu brigāde no Balviem, Viļakas vai Kārsavas. Par šiem plāniem vietējie ir nepatīkami pārsteigti un ceļ trauksmi par neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvu pieejamību nakts laikā.
Jauniešiem liela interese par darbu Eiroparlamenta vēlēšanu iecirkņos
Jauniešiem liela interese par darbu Eiroparlamenta vēlēšanu iecirkņos
Jauniešu iesaiste vēlēšanu procesa koordinēšanā allaž bijusi problēma, atzina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja. Taču pārsteidzoši liela ir jauniešu interese par darbu gaidāmo Eiropas Parlamenta vēlēšanu iecirkņos. Patlaban tiek apstiprinātas iecirkņu komisijas un izvērtēti darbinieku pieteikumi, tādēļ precīzs jauniešu skaits, kuri iecirkņos strādās, nav zināms. 
Studenti saskata iespējamus pārkāpumus LU rektora vēlēšanās
(papildināts)
Studenti saskata iespējamus pārkāpumus LU rektora vēlēšanās (papildināts)
Latvijas Universitātes (LU) studenti saskatījuši iespējamus pārkāpumus mēneša sākumā notikušajās LU rektora vēlēšanās attiecībā uz kārtību, kādā izsniegti mandāti un skaitītas balsošanas zīmes. Izšķirt strīdu par iespējamiem pārkāpumiem aicināta Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD), aģentūrai LETA apstiprināja LU students, LU Satversmes sapulces delegāts Ronalds Turnis.
Saeimā virzību sāk mākslīgā intelekta regulējums priekšvēlēšanu aģitācijā; deputāti grib plašāku tvē...
Saeimā virzību sāk mākslīgā intelekta regulējums priekšvēlēšanu aģitācijā; deputāti grib plašāku tvērienu
Norādīt uz mākslīgā intelekta izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijā jau pirms nākamajām pašvaldību vēlēšanām varētu būt pienākums – to paredz Saeimā vienbalsīgi pirmajā lasījumā atbalstītais Valsts prezidenta rosinātais regulējums par mākslīgā intelekta izmantošanu. Saeimas deputāti saistībā ar mākslīgā intelekta izmantošanu vēlas plašāku regulējumu. 
Nē – suņu ķēdei, čipi arī kaķiem un mājas seskiem. No jūlija izmaiņas mājdzīvnieku labturības likumo...
Nē – suņu ķēdei, čipi arī kaķiem un mājas seskiem. No jūlija izmaiņas mājdzīvnieku labturības likumos (papildināts)
No jūlija Latvijā suņus, kas dzimuši pēc pērnā gada 31. augusta, būs aizliegts turēt pie ķēdes, nepieļaujot, lai dzīvnieks visu mūžu pavada piesiets. Mājdzīvnieku labturības uzlabošanai ieviestas arī citas prasības, piemēram, būs jāreģistrē arī kaķi un mājas seski. Tāpat valstī būs spēkā vairāk prasību audzētājiem, lai stingrāk kontrolētu dzīvnieku pavairošanu. To paredz Saeimā ceturtdien, 14. martā, galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Dzīvnieku aizsardzības un Veterinārmedicīnas likumos. 
PVD vērtēs dzīvnieku līķu izmantošanu piketā pie Saeimas
PVD vērtēs dzīvnieku līķu izmantošanu piketā pie Saeimas
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) izvērtēs dzīvnieku līķu izmantošanu biedrības "Dzīvnieku policija" ceturtdien rīkotajā piketā pie Saeimas, kur piketētāji politikas veidotājus aicināja noteikt stingrākas prasības dzīvnieku pavairotājiem.
Deputātu vizīte Ķīnā: KNAB konstatē neatbilstošu komandējuma pieteikumu; aicina pašu Saeimu vērtēt
Deputātu vizīte Ķīnā: KNAB konstatē neatbilstošu komandējuma pieteikumu; aicina pašu Saeimu vērtēt
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) noslēdzis resorisko pārbaudi par astoņu Saeimas deputātu vizīti uz Ķīnu no šā gada 12. līdz 23. janvārim. Pārbaudes laikā KNAB guva pārliecību, ka deputātu vizīte ir bijusi saistīta ar Saeimas deputāta amata pienākumu pildīšanu un tā notikusi atbilstoši likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd