Latvijā
Ministri un pašvaldības sāk sarunas par skolu tīklu; paredz pedagogu algu modeļa uzlabošanu
Ministri un pašvaldības sāk sarunas par skolu tīklu; paredz pedagogu algu modeļa uzlabošanu
Lai runātu par skolu tīkla karti, piektdien, 16. februārī, valdības ēkā politiķi tikās ar Vidzemes un Rīgas reģiona pašvaldībām. Jau ziņots, ka reformas tālāku virzību nobremzējusi Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), pēc kā izlemts – vajadzīgs vēl viens sarunu aplis ar pašvaldībām. Šoreiz pie viena galda ar tām sēdās vairāku ministriju pārstāvji. Nospriests, ka situācija ar skolēnu skaita samazināšanos ir nepielūdzama, tomēr ministrijām būtu vairāk jāatbalsta pašvaldības.
Par pienācīgi neapsaimniekoto Rēzeknes futbola halli turpmāk uzdots rūpēties vairākām pašvaldības pā...
Par pienācīgi neapsaimniekoto Rēzeknes futbola halli turpmāk uzdots rūpēties vairākām pašvaldības pārvaldēm
Lai gan piepūšamā futbola halle Rēzeknē atklāta pirms diviem gadiem, atbildīgo par halles uzturēšanu līdz šim nebija. Kad vecāki cēla trauksmi par netīrību hallē, ģērbtuvju un tualešu trūkumu, Veselības inspekcija veica pārbaudi un lika Rēzeknes pašvaldībai novērst nepilnības. Šonedēļ pašvaldība pieņēma lēmumu par atbildību sadalījumu starp Izglītības pārvaldi un Sporta pārvaldi. Lai gan ledus ir sakustējies, joprojām nav zināms, kad bērni varēs atsākt trenēties piepūšamajā hallē.
Pēc mēnešiem ilgas ministriju «futbolēšanas» izkustas jautājums par atskurbtuvi bērniem
Pēc mēnešiem ilgas ministriju «futbolēšanas» izkustas jautājums par atskurbtuvi bērniem
Pēc daudziem mēnešiem Latvijā beidzot izkustējies jautājums par atskurbtuves izveidi nepilngadīgajiem. Problēma kļuvusi aktuāla pēc bērnu nežēlīgā kautiņa pērn Imantā, tad sekoja arī citi nepilngadīgo konflikti un slepkavības, kurās, iespējams, vainīgs bija alkohols. Pieaugušajiem atskurbtuves valstī ir, un to nosaka likums, taču nepilngadīgajiem tādu vietu nav. Lai problēmu risinātu, uz Valsts kancelejas vadīto pirmo darbgrupu sanāca vairākas ministrijas, Rīgas dome un citi atbildīgie. Sarunas novēroja Tiesībsarga birojs, kur atzina – virzība jautājuma atrisināšanā tomēr nav manāma. 
No narkotiku pārdozēšanas pērn bērnunamā miris pusaudzis. Problēmas ar piespiedu ārstēšanu valsts at...
No narkotiku pārdozēšanas pērn bērnunamā miris pusaudzis. Problēmas ar piespiedu ārstēšanu valsts atzīst, risinājums – vēl neskaidrs
No narkotisko vielu pārdozēšanas Rīgas Bērnu un jauniešu centrā pērn miris jaunietis. Centra vadība un tiesībsargs norāda uz nesaskaņotību  likumos, kurus traktē tā, – ja nepilngadīgais nevēlas ārstēties no atkarības, viņam nevar palīdzēt. Tiesībsargs lūdzis ministrijām vēl šomēnes nākt ar skaidru redzējumu par problēmu. No Latvijas Radio uzrunātājām ministrijām vien Tieslietu ministrijā pagaidām atsakās sniegt komentāru, vai likumi tik tiešām ir pretrunīgi. Saeimas komisijas vadītāja pēc ilgākām pārdomām atzina, ka robi tomēr ir.
Latvijas augstskolās šogad mazākais studentu skaits 20 gadu laikā
Latvijas augstskolās šogad mazākais studentu skaits 20 gadu laikā
Latvijā augstāko izglītību šobrīd iegūst 74 000 studējošo, un tas ir mazākais skaits pēdējo 20 gadu laikā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati. Studentu skaita samazināšanās, protams, ir cieši saistīta ar demogrāfisko situāciju un zemajiem dzimstības rādītājiem. Savukārt augstskolu pārstāvji norāda, ka aizvien vairāk jauniešu studē inženierzinātnes un augstskolas ir gatavas palīdzēt strādājošajiem apgūt darba tirgum nepieciešamās zināšanas un prasmes mūžizglītības programmās.
Valsts kontrole: Pēc administratīvo naudas sodu izpildes reformas iestādēm darba vairāk, rezultāts –...
Valsts kontrole: Pēc administratīvo naudas sodu izpildes reformas iestādēm darba vairāk, rezultāts – nemainās
Birokrātija un iestāžu darba apjoms administratīvo naudas sodu izpildē kopumā ir pieaudzis, bet administratīvo naudas sodu nomaksas rādītāji būtiski neuzlabojas – secināts Valsts kontroles revīzijā, kurā vērtēts, vai izveidotā administratīvo naudas sodu izpildes sistēma darbojas efektīvi un vai sodu izpildi nodrošina ar iespējami mazākiem resursiem.
Finanšu grūtībās nonākusī Rēzekne nesteidz atteikties no līguma ar «Radio Rēzekne»
Finanšu grūtībās nonākusī Rēzekne nesteidz atteikties no līguma ar «Radio Rēzekne»
Rēzeknē "uz papīra" ir iespējams bezdeficīta budžets, taču tas nozīmētu atteikšanos no vēl vairākām izdevumu sadaļām, uz ko nav gatavi pozīcijas deputāti. Piemēram, nāktos nogriezt brīvprātīgās iniciatīvas, tostarp, krievu valodas fakultatīvu mācīšanu, kā arī neturpināt līgumu ar "Radio Rēzekne", kam šogad bija paredzēti 12 tūkstoši eiro.
Sociālās integrācijas valsts aģentūra noliedz naidīgu izturēšanos pret Ukrainas aizstāvi
Sociālās integrācijas valsts aģentūra noliedz naidīgu izturēšanos pret Ukrainas aizstāvi
Sociālās integrācijas valsts aģentūra kategoriski noliedz publiski izskanējušo, ka aģentūras darbiniece naidīgi izturējusies pret Ukrainas armijas pārstāvi, kas Latvijā atgūstas no Krievijā piedzīvotā gūsta. Iestādē veikta pārbaude par pārmetumiem, ka Mariupoles aizstāvei Marijai no "Azov" pulka esot pārmesta naida sēšana, jo viņa braukājot apkārt un stāstot par savu gūstu.
Antropologi pētīs 500 Vecpiebalgas un Jaunpiebalgas iedzīvotājus
Antropologi pētīs 500 Vecpiebalgas un Jaunpiebalgas iedzīvotājus
Vai un kā teju 90 gadu laikā mainījušies piebaldzēnu antropoloģiskie dati? To šovasar pētīs Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) zinātnieki kopā ar studentiem. Viņi iecerējuši uzzināt un izvērtēt 500 Vecpiebalgas un Piebalgas iedzīvotāju fiziskās uzbūves attīstību.
Šogad rehabilitācijas centrā «Vaivari» palīdzēs 120 ukraiņu karavīriem
Šogad rehabilitācijas centrā «Vaivari» palīdzēs 120 ukraiņu karavīriem
Nozīmīga daļa no Latvijas atbalsta Ukrainai ir arī iespēja karā smagi cietušajiem karavīriem iziet šeit rehabilitāciju. Pērn Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari" palīdzība tika sniegta 107 Ukrainas karavīriem. Šobrīd rehabilitācijas centrā uzturas 20 karavīri, daļa jau pēc nedēļas atgriezīsies mājās ar autobusu, kas atvedīs jaunus cietušos. Bet kopumā šogad plānots palīdzēt 120 ukraiņu karavīriem.
Stradiņa slimnīcas bijušie valdes locekļi tiesā apstrīd atsaukšanu no amata
Stradiņa slimnīcas bijušie valdes locekļi tiesā apstrīd atsaukšanu no amata
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) bijušie valdes locekļi Rinalds Muciņš, Agra Melne, Jānis Naglis un Ilze Kreicberga iesnieguši prasības pieteikumu tiesā par viņu atsaukšanas pamatotību un saistību izpildi, aģentūru LETA informēja zvērinātu advokātu birojā "Loze & partneri".
Par mazgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu aiztur viņas radinieku
Par mazgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu aiztur viņas radinieku
Šī gada sākumā Valsts policijas Dienvidvidzemes iecirknis kādu vīrieti aizturējis aizdomās par seksuāla rakstura darbībām ar mazgadīgu meiteni. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis šīs darbības izdarījis vairākas reizes un bijis cietušās radinieks.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd