Diagnoze vēzis
Eiropas vēža pacienti prasa politiķiem mazināt nevienlīdzību slimības ārstēšanā
Eiropas vēža pacienti prasa politiķiem mazināt nevienlīdzību slimības ārstēšanā
Iespējas izārstēties no vēža un turpināt kvalitatīvu dzīvi ne visās Eiropas valstīs ir vienlīdzīgas un pašsaprotamas. Nevienlīdzība izpaužas galvenokārt naudas daudzumā, no kā atkarīga arī savlaicīga diagnostika un mūsdienīgu zāļu esamība, uzsver vēža pacienti. Šodien Rīgā notika Eiropas valstu vadošās vēža pacientu organizācijas kongress, kurā arī Latvijas politiķiem tika pieprasīts mazināt nevienlīdzību vēža aprūpē. 
Diagnoze «vēzis» noteikta par vēlu. Cīņa par mammas dzīvību
Diagnoze «vēzis» noteikta par vēlu. Cīņa par mammas dzīvību
"Bija ārsti, kas darīja visu, lai mammai palīdzētu un glābtu pat šķietami bezcerīgā situācijā, bet citu ārstu vienaldzība šim darbam pārvilka pāri krustu un svaru kauss nosvērās uz nāves pusi," stāstīja Latvijas Televīzijas (LTV) skatītāja, kura nevēlējās publiskot savu vārdu. Viņa akcijā "Diagnoze - vēzis" uzticēja stāstu par to, kā cīnījās par savas mammas veselību un dzīvību -  par dažādo ģimenes ārstu attieksmi, gan par pieredzi Gaiļezerā un Onkoloģijas centrā.   
«Es pie dēla kapa apsolīju – vainīgie atbildēs». Margota Freiberga pieredze dēla cīņā ar melanomu
«Es pie dēla kapa apsolīju – vainīgie atbildēs». Margota Freiberga pieredze dēla cīņā ar melanomu
"Mans dēls 19 gadu vecumā nomira no metastātiskās melanomas. Ļauno slimību diagnosticēja par vēlu, un tolaik valsts vēl nesniedza atbalstu dārgu, bet inovatīvu medikamentu iegādei, kas varēja būtiski paildzināt dēla dzīvi," savu stāstu Latvijas Televīzijai sāk Margots Freibergs, kura dēla Silvestra dzīvība izdzisa 2018. gada 11. septembrī. Viņš arī saskārās ar ārstu neizdarību un rupjību. Freibergs ir gatavs atbildību no vainīgajiem prasīt arī Eiropas līmenī.
Solvitai Latvijā atklāja vienu, Izraēlā citu vēzi. Diagnozes meklējumi
Solvitai Latvijā atklāja vienu, Izraēlā citu vēzi. Diagnozes meklējumi
"Jums nepaveicās ar diagnozi", "cerību faktiski nav". Šādas frāzes no Latvijas ārstiem nācies dzirdēt Solvitai Badūnei, kura kopš 2014. gada cīnās ar vēzi. Pagājuši trīs gadi, un veiktas vairākas operācijas, izieta ilgstoša rehabilitācija, bet tad klīnikā Izraēlā tika noskaidrots, ka Solvitai ir pavisam cita diagnoze, nevis vairogdziedzera audzējs.
Guntis Bojārs: Diagnoze «vēzis» nepieļauj paviršības
Guntis Bojārs: Diagnoze «vēzis» nepieļauj paviršības
Nesamazinās lielais ielaisto vēžu gadījumu skaits. Aparatūra ir novecojusi. Ne visiem ārstiem ir zināšanas. Neviens īsti nesaprot, kādi ir vēža ārstēšanas algoritmi. Ir jāsakārto onkoloģisko pacientu aprūpe visos etapos: diagnostika, ārstēšana, rehabilitācija. Šie ir tikai daži no secinājumiem šogad publicētājā Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas pētījumā, kurā analizēta "zaļā koridora" ieviešana onkoloģijā kopš 2017. gada un kurš nopietni vēsta – pret vēzi aizvien pavirši izturas gan paši pacienti, gan ārsti, gan arī Latvijas veselības aprūpes kopējā sistēma.  
«Diagnoze  - vēzis». Dalies ar savu pieredzi par slimības atklāšanu un ārstēšanu
«Diagnoze - vēzis». Dalies ar savu pieredzi par slimības atklāšanu un ārstēšanu
Ik gadu 11 tūkstoši cilvēku Latvijā uzzina savu diagnozi – vēzis, daudzi – par vēlu. Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests un LSM.lv sāk projektu “Diagnoze – vēzis” un aicina pacientus, pacientu radiniekus un draugus dalīties ar stāstiem par situāciju onkoloģisko slimību diagnostikā un ārstēšanā pēdējo divu gadu laikā, lai varētu pētīt un analizēt, kas ir vai nav mainījies sistēmā un kas jādara, lai to uzlabotu.