Dzimšanas gads: 1962

Pilsonība: Latvija

Dzīvesvieta: Rīga

Partijas piederība: Kustība "Par!"

1 Kāda būs mana kā Saeimas deputāta pirmā iniciatīva parlamentā, un ko es ar to gribu panākt?
jāpabeidz darbs pie sabiedrisko mediju regulējuma, nodrošinot sabiedrisko mediju finansējuma sistēmas izmaiņas, lai mediju finansējums būtu neatkarīgs no politiskajiem lēmumiem un adekvāts veicamiem uzdevumiem.
2 Kādiem konkrētiem mērķiem/rādītājiem būs jābūt sasniegtiem pēc 4 gadiem, lai es būtu gandarīt-s/a par Saeimā paveikto?
Komercmediju atbalsta likums definē valsts atbildību par demokrātijai nepieciešamo mediju telpu - daudzveidīgu, ilgtspējīgu un kvalitatīvu. Latvija ievērojami izmainījusi savu enerģijas profilu, strauji ceļot atjaunojamās enerģijas īpatsvaru.
3 Ko es gribu mainīt Latvijas politiskajā kultūrā, lai sabiedrības uzticēšanās Saeimai nebūtu viena no zemākajām starp institūcijām?
Atjaunot savstarpējo cieņu kā vērtību politikā. Starp politiķiem un sabiedrību. Starp politiķiem un ekspertu kopienu. Pašu politiķu starpā. Lai lēmumi ir balstīti cieņpilnā diskusijā un pamatoti ar rūpīgu ekspertīzi.
Iegūtā izglītības pakāpe Izglītības iestāde Gads Specialitāte
Augstākā Džons Hopkins Universitāte 1990 Maģistra grāds Starptautiskā ekonomika un PSRS politika
Augstākā Amerikas Universitāte 1983 Bakalaura grāds Starptautiskās attiecības
Darbavieta Amats
Latvijas Republikas Saeima 13. Saeimas deputāte, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāja, Attīstībai/Par frakcijas vadītāja vietniece
Kustība PAR Valdes locekle
Apvienība Attīstībai PAR Valdes locekle
Pasaules dabas fonds Valdes locekle
Jaunumi