Valsts vietējās nozīmes ceļi ar melno segumu

+ -
Provizoriskie rezultāti

Neoficiālie aprēķini, balstoties uz provizoriskajiem CVK datiem no 12 iecirkņiem

Atjaunots: 06.06. plkst. 11:10

Provizoriskais mandātu sadalījums

Neoficiālie aprēķini, balstoties uz provizoriskajiem CVK datiem no 12 iecirkņiem

Atjaunots: 06.06. plkst. 11:10

12 vietas Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Politiskā partija "Latvijas Reģionu Apvienība", Latvijas Zaļā partija
2 vietas "LATVIJAS ZEMNIEKU SAVIENĪBA"
2 vietas Jaunā VIENOTĪBA
2 vietas KRIMULDAS NOVADA PARTIJA
1 vieta "Latvijas attīstībai", VIDZEMES PARTIJA
Ziņas
Mālpils ukraiņiem kļuvusi par otrajām mājām. Divu ģimeņu pieredzes stāsti
Mālpils ukraiņiem kļuvusi par otrajām mājām. Divu ģimeņu pieredzes stāsti
Siguldas novada Mālpils pagastā patlaban dzīvo ap 80 patvēruma meklētāju no Ukrainas. Nelielajā pagastā ukraiņu ģimenes kopš kara sākumā sev radušas mājas bijušā tehnikuma kopmītnēs, kur sākotnēji uzturējās pat ap 200 cilvēku. Šo divu gadu laikā ukraiņu kopienai šeit izveidojusies cieša saikne arī ar vietējo kopienu. Kā ukraiņi savu ikdienu pavada arī nelielos Latvijas pagastos un kā raugās nākotnē?

Ziņojumu dēlis

Pastāsti, kādas problēmas ir Tavā pašvaldībā, kas labs ir izdarīts pēdējo 4 gadu laikā vai ko Tu gribi sagaidīt no jaunās vietvaras.

Video

Jaunākie video no citiem novadiem

Rādīt vairāk

Kas solīts pirms 4 gadiem

Ko pirms iepriekšējām vēlēšanām 2017.gadā toreizējie pašvaldību vadītāji intervijās LTV Ziņu dienestam atbildēja uz iedzīvotāju jautājumiem un ko solīja darīt četru gadu laikā.

Skolu gatavība valsts aizsardzības mācības ieviešanai visai atšķirīga
Skolu gatavība valsts aizsardzības mācības ieviešanai visai atšķirīga
Patlaban valsts aizsardzības mācību kā izvēles mācību priekšmetu apgūst vairāk nekā 10 500 skolēnu, taču jau no aiznākamā gada tā būs obligāta visiem 10. un 11. klašu skolēniem, kā arī profesionālo skolu kursantiem. Valsts aizsardzības mācības stundās skolēni uzzinās gan par valsts aizsardzības pamatprincipiem, gan to, kā rīkoties krīzes situācijās. Tomēr skolu gatavība šim solim patlaban vēl ir visai atšķirīga.
Valsts aizsardzības mācības saturā no nākamā gada būs izmaiņas
(papildināts)
Valsts aizsardzības mācības saturā no nākamā gada būs izmaiņas (papildināts)
Valsts aizsardzības mācības saturā no nākamā gada būs izmaiņas. Šobrīd valsts aizsardzības mācību pasniedz 147 Latvijas skolās. Tas ir izvēles mācību priekšmets, taču no nākamā gada septembra valsts aizsardzības mācība vidusskolēniem būs obligāta. Tikmēr Siguldas novads jau no šī gada rudens to sāks ieviest obligāti.
Vairākās pašvaldībās nevar mācīties fiziku padziļināti
Vairākās pašvaldībās nevar mācīties fiziku padziļināti
Šogad izglītības nozarē pieņemtas vairākas būtiskas reformas, gan par mācībām tikai valsts valodā, gan par obligāta dabaszinību eksāmena ieviešanu vidusskolās no 2025. gada. Bet vai ir padomāts arī par to, kā šīs reformas veiksmīgi īstenot? Eksakto mācību priekšmetu nozarē izpētīts, ka vairākās pašvaldībās specializēties, piemēram, fizikā vispār nepiedāvā. Kāpēc tā? Un kas par to ir atbildīgs – valsts vai pašvaldības?