Drošības dienests līdz šim nav sācis nevienu kriminālprocesu saistībā ar EP vēlēšanām
Drošības dienests līdz šim nav sācis nevienu kriminālprocesu saistībā ar EP vēlēšanām
Valsts drošības dienests (VDD) ir apkopojis dienesta rīcībā esošo informāciju saistībā ar Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu norisi Latvijā, un līdz šim nav ierosināts neviens kriminālprocess par kādu pārkāpumu, par vairākiem signāliem informācija neapstiprinājās, bet vienā gadījumā pārbaude vēl turpinās, paziņojumā medijiem informēja VVD.
Ievēlētie EP deputāti gatavojas cīņai par vietām komitejās, neievēlētie - pārdomā politisko nākotni...
Ievēlētie EP deputāti gatavojas cīņai par vietām komitejās, neievēlētie - pārdomā politisko nākotni (papildināts)
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas ieviesušas nozīmīgas pārmaiņas Latvijas politiskajā laukā. Jau otrdien, 28. maijā, daudzi jaunievēlētie Eiropas Parlamenta deputāti dosies uz Briseli, lai piedalītos frakciju veidošanas procesā un uzsāktu cīņu par dalību atbildīgajās komitejās. Savukārt Rīgā palikušie kandidāti pārdomā savu politisko nākotni.  
Politologs Ikstens: «KPV LV» sairšana – laika jautājums
Politologs Ikstens: «KPV LV» sairšana – laika jautājums
Labus rezultātus rudenī notikušajās Saeimas vēlēšanās ieguvusī partija “KPV LV” sestdien, 25. maijā, Eiropas Parlamenta vēlēšanās saņēma tikai 0,92% vēlētāju balsu, un šīs partijas sairšana pavisam ir tikai laika jautājums, LTV raidījumā “Rīta panorāma” pauda Latvijas Universitātes profesors, politologs Jānis Ikstens.
Ella Semjonova: EP vēlēšanu veiksmes formula šogad - pieredze un nauda
Ella Semjonova: EP vēlēšanu veiksmes formula šogad - pieredze un nauda
Laikam pirmo reizi šajās vēlēšanās uzmanības fokuss novirzījās no vēlēšanu politiskā piedāvājuma uz procesu kā tādu. Sākumā sabiedrības sašutumu izraisīja adresātus nesasniegušie paziņojumi par vēlēšanu iecirkņiem, tad strīdus izraisīja paziņojumu izsūtīšana, izmantojot elektroniskās deklarēšanas sistēmu. Neveiksmju ķēdi turpināja ķibeles ar iepriekšējo balsošanu. Proti, te strādāja, te nestrādāja datu apmaiņas sistēma un te varēja, te nevarēja nobalsot citā, ne savā vēlēšanu iecirknī.