Vēbers aicina cīnīties ar labējiem un apvienoties uz kristīgo vērtību pamata
Vēbers aicina cīnīties ar labējiem un apvienoties uz kristīgo vērtību pamata
Daudzās valstīs šajā nedēļas nogalē notika gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām veltītas akcijas, kurās piedalījās gan iedzīvotāji, gan politiķi. Viens no vadošajiem kandidātiem uz Eiropas Komisijas prezidenta amatu Manfrēds Vēbers Bulgārijā aicināja cīnīties pret galēji labējo idejām un apvienoties uz kristīgo vērtību pamata.    
Izjūkot valdošajai koalīcijai, Austrijā nosaka ārkārtas vēlēšanas
(papildināts)
Izjūkot valdošajai koalīcijai, Austrijā nosaka ārkārtas vēlēšanas (papildināts)
Austrijas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas notiks šī gada septembrī. Par to paziņojis Austrijas prezidents Aleksandrs van der Bellens pēc tam, kad vakar izjuka valstī valdošā koalīcija. Kā norāda politikas komentētāji, korupcijas skandāls, kas skāris labējās Brīvības partijas līderi Hansu Kristiānu Štrahi, nākotnē var atstāt iespaidu arī uz citām galēji labējām partijām Eiropā.
Pētniece Kažoka: Jaunieši ES vērtē vispozitīvāk, bet EP vēlēšanās balso viskūtrāk
Pētniece Kažoka: Jaunieši ES vērtē vispozitīvāk, bet EP vēlēšanās balso viskūtrāk
Kaut arī Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas ir vienīgās vēlēšanas, kurās mums ir iespēja ietekmēt politiku Eiropas līmenī, pirms pieciem gadiem balsot devās vien 30% Latvijas balsstiesīgo. Turklāt jauniešu vidū rādītāji ir vēl sliktāki – vien 17%. "Providus" pētniece Iveta Kažoka iezīmē paradoksu – jaunieši ir tā sabiedrības grupa, kas Eiropas Savienību vērtē vispozitīvāk, bet Eiropas vēlēšanās balso viskūtrāk.
Kauguru pensionāri neziņā par Eiropas Parlamenta vēlēšanu iecirkni
Kauguru pensionāri neziņā par Eiropas Parlamenta vēlēšanu iecirkni
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas jau pēc nedēļas, un daļa vēlētāju aizvien nav pārliecināti, uz kuru iecirkni doties balsot. Vēstules ar vēlētājiem būtisku informāciju šogad nesaņēma aptuveni puse balsstiesīgo iedzīvotāju. Arī daudzdzīvokļu namos Jūrmalā dzīvojošie vēlētāji ir starp tiem balsstiesīgajiem iedzīvotājiem, kas informāciju par gaidāmajām EP vēlēšanām un to, kurā iecirknī jābalso, nesaņēma.
Jaunajam EP lielā cīņa būs par likuma varu. Intervija ar eiroparlamentārieti Judīti Sargentini
Jaunajam EP lielā cīņa būs par likuma varu. Intervija ar eiroparlamentārieti Judīti Sargentini
Ēnu ekonomika un naudas atmazgāšana - tēma, kuras aktualitāte ne Eiropas Savienībā, ne Latvijā nav zudusi gadiem ilgi.  Šajā nedēļā publiskotais „Ēnu ekonomikas indekss” ieskicē ne visai patīkamu bildi, proti, Latvijā ēnu ekonomika aizņem gandrīz ceturto daļu no mūsu valsts iekšzemes kopprodukta. Ēnu ekonomikas apkarošanai šonedēļ tika veltīta arī īpaša konference, uz kuru bija ieradusies Eiropas Parlamenta deputāte no Nīderlandes Judīte Sargentini. Viņa savulaik kopīgi ar Latvijas premjeru Krišjāni Kariņu strādāja pie Eiropas Parlamenta likumu izstrādes ēnu ekonomikas un naudas atmazgāšanas apkarošanai.
VIDEO: Pasaules Dabas fonda debates par Latvijas zaļo politiku ES
VIDEO: Pasaules Dabas fonda debates par Latvijas zaļo politiku ES
Eiropas Savienības (ES) nākamā daudzgadu budžeta projekts paredz būtiski palielināt atbalstu vides un dabas jautājumu risināšanai. Dažādi starptautiski pētījumi par klimata pārmaiņām un dabas daudzveidības samazināšanos arī apliecina, ka ir pēdējais brīdis, lai spertu nozīmīgus soļus "zaļākas" politikas virzienā. Lai par to runātu, Pasaules Dabas fonds (PDF) 16.maijā organizē vides debates, aicinot uz sarunu Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātus. Tās no plkst. 18.00 līdz 19.30 bija skatāmas LSM.lv tiešraidē.
Ieskats debatēs: Ko EK prezidenta amata kandidāti domā par migrāciju, bezdarbu, klimatu un nodokļiem...
Ieskats debatēs: Ko EK prezidenta amata kandidāti domā par migrāciju, bezdarbu, klimatu un nodokļiem (papildināts)
Briselē noslēgušās debates starp vadošajiem Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amata kandidātiem īsi pirms nākamnedēļ gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām. Sešu vadošo Eiropas Parlamenta politisko grupu kandidāti pirmo reizi iesaistījās vārdu cīņās šādā formātā, kas izveidots, lai padarītu Eiropas Komisijas amata kandidātu izvēles procesu caurspīdīgāku un sabiedrībai tuvāku. Vienlaikus Briseles politikas pazinēji šajā procesā saskata arī Eiropas Parlamenta mēģinājumus nostiprināt savas pozīcijas svarīgā amata izvēles procesā.